Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekliyim. Kontrol muayenesi için nereden sevk alacağım?

halil hartamaci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Ben psikiyatrik rahatsızlıktan dolayı 1 yıl süreli vergi indiriminden emekli oldum. Bu 1 yılın sonunda tekrar nereden sevk alacağım? Maliyemi sgk mı? 2. Olarak hastalığım aynen devam ediyor. Yine surelimi verirler? Ne zaman sürekliye çevrilir. Teşekkürler.

sgk ya gideceksin onlar seni hastaneye sevk evragı verirler. ama bir yıl sureli verdilerse yılınızın dolmasına 2 ay yada bir bucuk ay gidiniz ki maasınız kesilmesin. bakarsınız suresizde verrebilirler kontrolde verebilirler bir yıl dha onun için yılınız dolmadan müracaat yapınız

Teşekkür ederim ilginize.

Mustafa kardeşim yine tek tek doktorlarımı dolaşacağım yoksa doktorumun verdiği onay ile direkt heyet karşısına mı çıkacağım? Teşekkürler...

halil hartamaci

Tüm doktorları dolaşacaksınız yine. Ama tabii belirleyici olan hastalığınızla doğrudan ilgili doktorun değerlendirmesi olacak

Teşekkürler sayın oturan boğa. Peki sgk ya gidip ne demem lazım sevk kağıdı alırken?

oturanBoga merhabalar ben 2017 de 2 yıl süreli raporla vergi indiriminden emekli oldum bu zaman zarfında çalışamadım ve halende çalışamıyorum iki yılın dolmasına 3 ay kala sgk beni kontrol muayenesine çağırdı gittim 31 ocak 2019 da heyete girdim önceki raporum %61 süreli iken ocakta heyetten %66surekli cıktı hiper tansiyon diabet astım koah kalp ve işitme kaybı rahatsızlıklarınm bundan ibaret surgen kronik ve isitme kaybi olarak yazilmis su an calismiyorum calismadigim halde tekrar vergi indirimi hakkı elde edebilirmiyim bir önceki vergi indiriminden de süreli faydalanıyordum acaba şu anki raporumla da sürekli vergi indirimi hakkı elde edebilirmiyim SAYGILARIMLA

Çalışmadan vergi indirimi alamazsınız.

BuTcHeR sayın butcher o zaman ne yapmam lazım çalışamıyorum emekliligim tehlikeyemi girecek nasıl bir yol izlemeliyim aydinlatirsaniz sevinirim SAYGILARIMLA

düzenli gidiyorsan pisikiyatriye ilaçlarını düzenli alıyorsan sıkıntı çıkmaz bütün hepsi e devletten çıkıyor kontrole gitmediysen bu 2 yıl zaman zafında sıkıntı yaşayabilirsin saglam verebilirler kanunlar degişti çok sorun çıkarıyolar rapor almak çok zorlaştı artık

Teşekkürler. Her ay düzenli gidiyor ve verilen ilaçları düzenli kullanıyorum

Merhaba. Kontrol muayenemi yaptırdım. Heyete girdim ve bugün rapor sonucunu aldım. Daha önceki raporum %51 'di bu kez % 55 aldım. Psikiyatri ve gözden. Yine 1 yıl süreli. Yalnız anlayamadığım müracaat şekli kısmında kurumsal müracaat ve kişisel müracaat şıklarında kişisel müracaat işaretli. Ben sgk sevkiyle heyete girdim. Bunun kurumsal müracaat olması gerekmiyormu? Yanlış bir şey olmasindan korkuyorum. Lütfen bana bilgi verin. Teşekkürler...

halil hartamaci

Bir sorun olmayacaktır. Zaten o evraklarda kurum sevki vardır, hastane illa ki raporu o kuruma gönderecektir.

Kontrol muayenem bitti evraklar sanırım sgk ya gitti. Süreci nasıl takip edicem? Olumlu olumsuz nasıl haberim olacak?

Maaşın yatmaz ise ölü.msuzdur adresinize evrak gelir korkmayınız biraz sabir

halil hartamaci

SGK işlemleri uzun sürebilir.e devletten takip edebilirsin ama orada da belli olmuyor.Mesela benim kontrol muayenem SGKda sonuçlanmasına rağmen e devlette halen işlemde görünüyor.cimerden bilgi talep edebilirsin

E devletten değilde dysevraktakip var sgk nın oradan anlık ilerlemeler görülür

Orada sürekli gelen evrak dosyasına kaldırılmıştır yazıyor. Ilk raporum bile. Yani o yazı hiç değişmiyor.

Ben 01.01.19 dan itibaren emekli olmuştum size link vermek için girdim birde ne göreyim aylar sonra benim evrak takipte 15.03.2019 gelen evrak dosyasına kaldırıldı diyor gerçekten merak ettim nedir o

Eserin79
Dys dedigin direk SGK üzerinden sorgulamaysa orada hiç birşey görünmüyor.Benim işlemlerim ilk kez 2017 yılında olanlar görünüyor.Bu sene ki kontrol muayenesi görünmüyor.E devlet üzerinden dys ye baglanirsan orada görünüyor du ama dedim ya evrak geldi bana postayla halen gelen evrak iade edilmiş yazıyor bi şey anlamadım.Ama işlemler devam ederken cimere şikayet ettim 10 gün sonra SGK evraginiz evinize gönderilmiş tır diye mesaj attı.

Öyleyse kuruma tez elden gidip evrağın nüshasını istemelisiniz

Teşekkürler. Sonuç çıkmışmıdır acaba 15 gün oldu. Olmazsa öyle yapıcam sgk ya gidip.

Kontrol muayenesi için girdiğim heyetten aldığım % 55 raporumda dikkatimi çeken bir konuda süreli veya süresiz olduğu belirtilmemiş. Bu ne anlama geliyor?

Raporu aldigin kurula sorsan birde

Son düzenleme:
OturanBoğa
Ankaradan gelen yazimda "13.12.18 tarihinden itibaren 3.dereceden vergi indiriminden faydalanabilir" yazmakta. bitis tarihi belirtilmemiş.
Ancak yazi ekinde bulunan raporumun üstünde "2 yil kontrol kaydi ile " yazisi var. ssk ya sordum bizi ust yazi baglar ,rapora bakmayiz dediler. vergi indirimim surelimi süresizmi?
Tesekkurler. herkese geçmiş olsun

Anladım teşekkürler. emekli olunca tekrar kontrol icin hastaneye sevk edilecegim demekki
İlginc olan vergi dairesine sordugumda (Sure konulmadigi icin vergi indiriminiz süresiz) demeleri.
İyi aksamlar

beyaz19

Vergi dairesinin bazılarında '' Emeklilik işlemlerini sgk ya sorununuz'' şeklinde ikaz asılı olur.
Zaten vergi indirim yazısında raporun aslı ekte olduğu da yazılıdır. Zira rapor süresiz bile olsa sgk nın nadir de olsa 2-3yıl sonra kontrol için çağırdığı olabilmektedir. Bu hakka sahiptir.

Üst Alt