Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekliyim. Kontrol muayenesi için nereden sevk alacağım?

Kederli303
Benimki gibi durumlarda kontrol icin cagirmadiklari oluyormu? emekli olma konusunda cok kararsiz kaldim.
teşekkürler

@beyaz19
Kontrole çağırırlar süre bitimine yakın adresinize yazı gelir. Sonuçta hastalığınız süreğen ise yenilenince sürekli de dönüşebilir. %40 dan yukarı ise ve vergi indirimi onaylı ise düşeceğini sanmam. Yok çalışırım derseniz dizin tercihiniz ama ileride yönetmelik değişikliği olur şartlar bu defa emekli olmaya hiç yetersiz olursa onuda düşünün

Kederli303
vergi indirim belgem suresiz onaylanmis sayiliyor( tarih olmadigi icin) , ek belge olan raporda 2 yil sure oldugu icin ssk tekrar kontrol icin cagiriyor. onemli olan ssk nin karari demekki.
Hayirlisi olsun. teşekkürler.

Kontrol muayenemi yaptirali 2 ay oldu hala bir cevap yok. Sgk eve evrakmi yollayayacak? Bu kadar uzunmu sürüyor bu işler?

Merhaba beyaz19 vergi indirim belgen süresiz ise o ömür boyu geçerlidir.Vergi indirim belgesi işyerine geldiği zaman vergi indirim belgesi geldiği zaman herkese zımbalı bir şekilde hastane raporuyla beraber gelir. EK BELGE DEDİĞİNİZİ ANLAMADIM ??? RİCA ETSEM BİLGİ VERİRMİSİNİZ??? beyaz19

Merhaba. Kontrol muayenemi sgk nın dediği gibi sürenin bitimine 3 ay kala yaptırdım. Fakat daha sonuclanmadan sgk ayligimi durdurmuş. Önceki raporum % 51 di. Vergi indiriminden emekli oldum.Bu kez % 55 aldım. Rapor daha sonuçlanmadan sgk aylığı durdurabiliyormu? Cevap veren olursa mutlu olurum.

halil hartamaci

Evet, durdurabilir. Ama bu maaş açısından bir kayba neden olmaz. Yeniden bağlandığında durdurulduğu andan itibaren maaşlar toplu olarak ödenir.

Teşekkürler. Maaş tekrar bağlandı ve iki maaş birden alacağım bu ay. Ayrıca yenibir kontrol muayene tarihininiz bulunmamaktadır yazıyor gelen evrakta

bende kontrol muaynesine girdim benimki çok uzun sürdü akcigerde 5cm k.tle vardı tahlil istediler ilk sonraki hafta bt 15 gün sonra cıktı sonuc uzadı gitti ve 2 ay sonra maaşım kesilecek sgk daki konuştugum bayan 3.5 ay sürer dedi acaba sgk dosyayı maliyeyemi gönderecek anlamadım

Merhaba arkadaşlar. Ben vergi indiriminden emekli oldum . % 55 oran ile. Bana tanınan hak sadece emekli maaşlamı sınırlı. Engelli kartı alabilirmiyim? Toplu taşıma, ve faturalar ile şehirler arası ulaşımda indirimli bir hakkım bulunmaktamı? Cevap yazacaklara teşekkürler.

halil hartamaci Mrb
Elinizde %40 űzeri bir engelli raporunuz mevcut ise
Engelli kartı başvuruşu için aile sosyal çalışma bakanlığına başvuruda buluna bilirsiniz şehir içi ūcretsiz ulaşım telefon su gibi kurumlarda indirim alırsınız.

Teşekkürler cevap için. Bir sorum olacâk konu hakkında bilgisi olanlara. % 55 olarak ankaradan onaylanan raporumda, yeni bir kontrol muayeneniz bulunmamaktadır yazıyor. Bu ne anlama geliyor. Bir türlü emin olamıyorum. Teşekkürler

halil hartamaci..raporunuz süresiz onaylanmış anlamına geliyor,ama unutmayın raporda vergi indirimi de süresiz olsa sgk nın kontrol yetkisi her zaman var maalesef ve son zamanlarda da okuduğum kadarıyla çok artmış bu kontrol olayı...geçmiş olsun.

e devletten raporun işlemde göründüğüne hangi sayfadan bakıyoruz bu konuda bilgilendirirmisin

Üst Alt