Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli verilen raporu süresi tam dolmadan yenileyebilir miyiz?

Hançer33

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese kolay gelsin geçen sene 29 ağustosta rapor için heyete girdi dedem ve 10-15 gün sonrada ağır engelli evet işaretli 1 senelik raporu aldık. Şimdi benim bu raporu yenilemem gerekiyor hastaneye ne zaman gitmem gerekiyor? Bı yerde okumuştum rapor dolmadan başvuru yapamıyoruz diye nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olur musunuz

Ve ağustosun parasını alacak miyim? Ayın 13 ünde yatiyot

Hançer33
bence ağustosu bile beklemeden get ne zamana randevu verılır kaç günde alabılın bellı değil rapor sürenın dolması çok yakın sizin okudugnuz rapor çıkardıktan hemen sonra çok zaman geçmedne yenıyı çıkaramazsınızdır.siz gecikmeden başvuru edın randevunzu alın.ve 29 ağustos yada bi kaçgün öncesınde kuruma teeslım edın geç teslim edıpde maaşın durmasına sebep olmayın
Ve ağustosun parasını alacak miyim? Ayın 13 ünde yatiyot
ağustosda alacak oldugn maaş ağustos maaşı deil kı temmuz maaşı ve 13 ünde alırsın .ağustos maaşını eylülde alırsın ebmde önce bakım sonra maaş uygulanıyo.siz ağustosda temmuzda yapmıs oldugnuz bakımın parasını alcaksınız

Teşekkür ederim Mersin'de hergun heyet kurulu oluyor ve rapor 1 hafta içersinde çıkıyor bu ay çıkmadan işlemleri yapmış olacagim

----

Abilerim ablalarim herkese ve herkesin Hastanesi'ne öncellikle Allah şifa versin rahatsız ediyorum. Dunde yazmıştım fakat aklıma bir şey takıldı gecen sene ağustosta dedeme rapor aldım bu ay çıkmadan yenileyecek. Dedem 84 yaşında ve sürekli götürüp getiremem hastaneye geçen sene 1 günde bitirmiştir ve heyete sokmustum yüzde 80 ağır engelli raporu verilmisti. Rapor yenilerken dikkat etmem gerekenler nelerdir nasıl bir yolmizlemem gerekiyor bana yardımcı olabilecek şeyleri soylermisiniz teşekkür ederim simdiden

Rapor yenileme hakkında?

Daha önce sordum.fakat net bir bilgi alamadım 29 ağustosta yani geçen sene rapor çıkarttım yüzde 86 ağır engelli raporu yenilemem gerekiyor. Mersin'de Bir günde heyeti 10 gün sonrada raporu aldim. Şimdi merak ettiğim nokta rapor süresi bitmeden yenilenemwz diye bir şeyler duydum ne yapmam gerekiyor acaba benim

raporu neden yenilemen gerekiyor

üzerinden 6 ay geçince yeni br rapor için muracat edebilirsin ama 2. raporlar ilave bir hastalık yoksa daha düşük çıkma ihtimali var

ilk rapor alım tarihinin üstünden 6 ay geçince yeni rapor için muracat edebilirsin .

Beylikduzu Yönetmelik değişmiş. Bana söylenen ise; yönetmelik çıktıktan sonra 1 ay içerisinde itiraz hakkı var. Daha sonrası için ise yönetmelikten sonra 6 ay geçmesi gerekiyormuş. Bu da Ağustos sonuna denk geliyormuş. Bende uyku apnesi için kurulu girmek istedim. İlçe sağlık müdürlüğü bu şekilde bilgi verdi.

itiraz hakkı yeni yönetmelikle alakalı değil raporun çıkmasını takiben itiraz edersin itirazın hakem hastane tarafından incelenir yeni rapor tutulur hakem hastane raporuna 1 ay içinde itiraz etmediğin taktirde 6 ay itiraz hakkın olmaz

20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA

Raporların geçerlilik süresi

MADDE 11 – (1) Rapor sürekli veya süreli olarak düzenlenir, raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenir.

(3) Bireyin engel durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir.

(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

Benim durumum şöyle bakıcı maaşı alıyoruz dedem sol kısmi felç yuruyemiyor şeker ve tansiyon hastası sosyal hizmetlere vermek için yenilemem gerekiyor durum bu açıkçası hastalık konusunda durumu aynı bisenede değişen hiç bir şey yok

rapor süresiz değil mi ?

süreli ise raporu bitimine 1 ay kala çıkartabiliyorsunuz biliyorum ama arkadaşlar yazar şimdi genede 6 ay sonra yeni raport isteme hakkınız var

Hayır süresiz değil nedense 1 sene verdiler yaş 84 felç durumu belli busefer süresiz verirler mi acaba

Hançer33
pisikiyatrimi var içinde belki bu sefer süresiz verirler süre dolmadan almaya bakın yoksa işlemlere yeniden başlamak zorunda kalırsınız yeni yönetmelikle falan alakası yok forumda konu hakkında bilgiler var arama kısmından aratıp incele büyük ihtimal süresiz olacak bu sefer

Heyete gireceğiniz hastanedeki yoğunluğa bağlı olarak rapor suresi dolmadan yeni bir rapor temin etmelisiniz. Alacağınız raporun sureli veya süresiz olacağına kurul karar verir. Yaşı 84 diye sürekli ibaresi eklemezler. Durumunda duzelme, iyileşme yoksa rapor süresi uzatilir veya sürekli hale getirilir. Ama 1 yıl sureli bir rapora sürekli vereceklerini sanmıyorum. Rapor suresini uzatırlar belki. 2 veya 3 yil.

Bayramdan sonra hemen yapacağım eğer uzarsa sosyal hizmetlere durumu bildiririm anlayış gösterirler heralde

Heyet neden eve kontrole gelmiyor ?

Arkadaşlar nerdeyse 1 sene oldu bakıcı maaşını alalı gelir kriter her şey tutuyor fakat bu süre zarfında başvuru yaptıktan sonra birkere geldiler bidaha hiç gelmediler kontrole raporu yenilicez bir sorun yokdur demi

Hançer33
rapor için bayram sonu gedecem deyıksın öyle etme.ptesi get bayram öncesi enazından muayene bıtsın 29 u olmadanda raporu alın fazla uzn sürmuo desenızde araya bayram tatılı girio bi ton ıvır zıvır şeyler çıkar.kontrola gelme meselesıne gelınce gelme süresi belli kımıne yılda 4 5 kez gelıolarmıs kımıne yılda 1 kere bile değil o nu düşünmeyın bian önce rapor almaya bakın.arkadaşların dedıgı gibi engellının yaşına bakmıolar rahatsızlıklarına bakıolar.süreli ya da sürasiz olup olmayacagına sürenın ne kadar olacagına heyettekı drler karar verıo sizin edebilecegınız bişi yok.tek yapmanz bekleme etmeden gedıp başvuruyu yapmak

Evet bayramdan sonraya bırakacaktim fakat bu hafta içi halledeceğim salı günü götürecem dedemi hastaneye tek korkum tahlil vs istemeleri sürekli götürüp getiremem ben çok zor oluyor malesef

Hançer33

bak görüonmu başvuruda geç bile kalıksın çünkü tahlil içinde gün verebilirler bazı tahlil sonuçları için beklemekde gerekıo.bıan önce başvurun

arkadaşlar merhaba, normalde işitme kaybım süreki almaya yetiyodu(işitme %46- psikiyatri %25), psikiyatri olunca süreli verdiler. 2020'deki ekpss'yr girmek istiyorum ancak 13 şubat'ta süresi doluyo. henüz sınav takvimi yayınlanmadığı için başvuru tarihine yetişir mi bilmiyorum ama yetişse bilr sınava yetişmeyecek.sormak istediğim raporun süresi dolmadan ne kadar önce başvurabilirim en erken? İzmir'de oturuyorum yoğun olduğu için tamamlamak zaman alabiliyor

Eylül'ün 14 ünde vermişim raporu sosyal hizmete geçen sene tahlil istemediler bugün hastaneye gidip geçen senenin tahlillerin Alaçam yanımda kalsin bide rapor almadan önce sosyal hizmete gitmeme gerek varmı yoksa aldığım raporu direk görürsem yeter mi

Abilerim ablalarim.ben bugün hastaneye gittim rapor yenilemek için geçen sene 29 ağustosta almıştım hastane heyet kurulu bana raporun Eylül'ün sonunda biteceğini söyledi bayramdan sonra gel dedi sosyal hizmetlerde nasıl karşılanır bu durum oradada geçerli mi bu durum

Arkadaşlar merhaba.. süreli raporlarda sürenin bitimine 6 ay kala istediğiniz zaman raporunuzu yenileyebiliyorsunuz..

Benim soruma cevap alamadım kurul bana 29 eylüle kadar raporun süresi var dedi bakıcı maasindada mi ozamana kadar geçerli bayramdan sonra gelin dedi yenilemek icin

Abilerim ve ablalarım cevap alamadığım için baştan konu açtım ben şimdi dedeme.bakiciyim raporu yenilemek için hastaneye gittim geçen sene raporu ağustosun 29unda basvurmustum Eylül gibi aldım daha sonra işlemleri yapıp bakıcı maaşı bağlandı dün hastaneye gittim raporun süresi Eylül'ün 29 unda biteceğini söyledi ve bayramda sonra gelmemi söyledi sosyal hizmetlere verdiğim rapor ne zaman bitecek süresi raporla aynı tarih mi

Hançer33
verdiğin raporda ne yazıosa o geçerli olur.misal raporda eylül 29 yazıosa 29 eylülde biter 1 yıl süreli olan.yok raporda bitiş tarihi değilde sadece 1 yıl sürelı yazıosa o zamanda sizin raporu aldıgnız günden itibaren başlar 1 yıl sonunda biter.misal siz 28 ağustosda aldınız ve sadece 1 yıl geçerli yazıosa bir yıl sonraki ağustos 28 inde biter

Ben rapora 29 ağustosta başvuru yaptım 1 hafta sonra aldım fakat hastanedeki adam bana 29 Eylül'de bitiyor dedi rapor o kısmı anlamadım sadece

Hançer33
kardeş senın verdiğin bilgiye göre eylül ilk haftası bitio.29 eylül deemsıne bakma raporda yazan tarihe bak.bayram sonunu bekleme çünkü bayram sonu eylül 29 a zor yetişir raprun kaldı kı 29 u değil eylülün ilk haftası bıtıyo.bekleme başvurunu yarın yap ne kadar erken olura iidir.erken almanın zararı yok ama geç alırsan günü doldu dıe keserler sonra ugras dur.

Biz 1 yıl süreli verdi hastane ağır engelli yüzde 94 süresi 31 12 2020de bitiyor nezaman başvurmak gerekli arkadaşlar hastaneye

mustafa sürek
Gideceğiniz hastanenin yoğunluğuna bağlı olarak yenileme işlemlerine başlamalısınız. Hastaneden bilgi alın, ne kadar süreceğini sorun. Raporun bitimine 1-2 hafta kala yeni raporun elinizde olmasını sağlayın.

Yeni heyet raporu

Abilerim 20 Ağustos salı günü randevu aldım rapor yenilemek için dikkat etmem gereken bir şeyler var mı? Yeni rapor sisteminde geçen sene 1 senelik verdiler busefer süresiz yada uzun süreli almak istiyorum dedem kısmi felç şeker hipertansiyon damar tıkanıklığı vs var hastaneden geçen senenin sonuçlarını çıkardım işime yarar mi ?

Hazırlıklı olmakta fayda var ancak evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bazen elinizde bir ton belge olsa da başını kaldırıp bakan olmuyor. Siz yine de doktorları dolaşırken branşına göre konulmuş yeni bir teşhis var mı, herhangi bir rapor düzenlenmiş mi, kullandığı yeni bir ilaç var mı.. Göstermeye, söylemeye çalışın. Umarım dikkate alırlar. Verecekleri oranlar da özür oranları cetveline göre olur. Heyete girdiğiniz zaman süresiz bir rapor istediğinizi belirtin.

Gittiğim zaman söyleyecem abi sedyede zaten ölmesi mi gerekiyor daha fazla inşallah süresiz ve insaflı olurlar

Sürekli konu açıyorum fakat bı turlu cevap alamiyorum. Ben dedeme bakıyorum 1 senedir bakıcı maaşı alıyorum 85 yaşında sol kısmi felç konuşma bozukluğu görme bozukluğu şeker hipertansiyon var ihtiyaçlarını yattığı yatak üzerinden giderebiliyorum ayağa kalkamiyor kolunu kullanamıyor tam bağımli rapor alabilir miyim ? Yeni sisteme göre hastalığında pskolojik olarak ilerleme var

özür dilerim 2. sayfayı görmeden yazmışım

silemediğim için editliyorum

Üst Alt