Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli verilen raporu süresi tam dolmadan yenileyebilir miyiz?

abi benim sorum şöyle için rahat etmiyor şimdi dedem 85 yaşında kısmı felç yatalak şeker hipertansiyon görme ve konuşma bozukluğu pskyatride var içinde hastalıkları mevcut geçen sene ağır engelli yüzde 86 rapor aldım salı günü yenilemek için tekrar heyete girecek sedye uzerinde görüyoruz ayağa felan kalkamiyor tam.bagimli rapor verirler mi yeni sistem değişmiş korkuyorum

@Hançer33
yaş'a bağlı değilse bahsettıklerın büyük ihtimal alır tam bagımlı raporu

kendıne çay ısmarla benden :D

Hançer33 öz temizliğini kendi yapamıyor birinin yardımı olmadan genel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa tam bağımlı zaten bunu düşünmene bile gerek yok

süreli rapor nedeni büyük ihtimal psikiyatriden dolayı olmuştur .

Süreli olması önemli değil yeni sisteme göre millete kısmi felan yazıyorlar ondan korkuyorum yaşa bağlı değil abi beyne pithi attı felç geçirdi ayrıca damar.tikanikligi ve genişlemesine mevcut
nikola_tesla abi o heryer de var ya 😂

Hançer33
Sonucunu malesef kimse bilemez. Alacağınız raporda belli olur.
Psikolojik rahatsızlıkları için daha önce psikiyatriye götürmüş olmanız gerekiyordu. Konulan teşhise, kullanılan ilaca göre oran verebilirlerdi.

20.08.2019 heyet raporu alma

Merhabalar öncelikle bugün Mersin Toros devlet hastanesinden heyet raporu için gittim daha doğrusu rapor yenilemek için, inanılmaz derecede kalabalık vardi. Benim bir kaç sorum olacak sizlere.
Daha önceden de yazmıştım dedem 85 yaşında yatalak felç hastası ilk raporu 1 senelikti yüzde 86 ağır engelli raporu verildi geçen sene gibi aynı şeyler yazıldı ve heyet kuruluna cikti.
1.si raporda poliniklikleri dolanırken öncesinde raporu evde bakım maaşı için istediğimi bildirdim. Ama raporun üzerinden raporun istenme şekli 2022 yazıyor bunu sordum önemli değil dedi o hangi amaca kuruma verdiğini bildirirsiniz dedi aklıma takıldı
2.sorum ise tam bağımlı verirler.mi acaba kulakda baya bir problem çıktı hatta sevk istediler fakat sonra vazgeçtiler

Hayır sonucu 1 hafta sonra alamadım 183 u aradım raporlarda artık kullanım amacı yazmiyormus aldığım raporda nsartlarintasigim sürece isteğim yere verebiliyormuduz

Rapor yenilemede oran düşer mi?

85 yaşındaki felç ve yatalak olan ve bir çok hastalığı olan dedeme gecen sene yüzde 86 ağır engelli rapor cikartmistim şuan raporu yeniledim yeni raporu bekliyorum durum aynı acaba tam.bagimli rapor verirler mi

Hançer33 mrb raporu yenileme amacınınız nedendi?
Rapor oranınızda artmada olabilir ancak bağîmlı veya Tam bağımlı kararı bazan bir doktorun verdiği kararı bir diğeri sgklı bir kararı verebiliyor şuan sonucu beklemekten başka yapabilecek bir şey yok.

Evde bakım maaşı sadece

Yani deme istediğim sedyede götürdük zaten ayağa kalkamiyor yürümüyor oradan bir baktı baktı bir şeyler yazdi

Hançer33
rapor yenilemede rapor yüzdesi düşebilyor.tam bagımlı iken kısmı bagımlıda olabiliyor.her şey olabiliyor hazırklı olun.gerçi sizin tam bagımlı alabileceğinizi tahmin ediyorum

Abilerim dedem için rapor yeniledim geçen sene ağır engelli yüzde 86 yatalak kısmı felç yarın raporu alacagim fakat korkuyorum tam bağımlı vermezler diye

Arkadaşlar öncelikle yeni çıkan rapor devletin ekmeğine yağ sürdü kısmi isaretleyip işin içinden çıkıyorlar bidaha itiraz felan etmicem uğraşamam. Benim raporun nsuresi dolacak şimdi Eylül ayında Ağustos ayının parasını alacak miyim? Yarın gidip evde bakım maasini iptal ettircegimde

Hançer33
kısmı çıkması beni şaşırttı:(
eylülde süre doluyosa eylülde ağustosun parasını alırsın.çünkü eylülde verilen maaş ağustos ayı bakımının maaşı.

Merhaba arkadaşlar 2014 yılında oğlum için 90 rapor almıştık ve sürekli ibaresi vardı bu raporla araç alabiliyormuyum hali hazırda araç var ve süresi doldu aynı raporla alabilirmiyim yoksa yeni sistem raporumu çıkaracağız

iareyel
raporunuz sürekli oldugu için yeni rapor istememeleri gerekiyor

Sosyal hizmetlerden aradılar böyle bir şey varmi?

Abilerim ablalarım dedem için rapor yeniledim yatalak ve felçli adama yüzde 73 kısmi verdiler bende bakim parasını iptal ettirmek zorunda kaldım. Cimere şikayette bulundum bugün sosyal hizmetlerden aradılar il sağlık müdürlüğüne giderseniz kendileri götürüyor heyete sokuyor tarzı bişey dedi onlar ilgileniyor dedi bu dogrumu ?

Raporlara itiraz

MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.

(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

Sosyal Hizmet Merkezine git Sağlık Kurumuna itirazda bulunsunlar.

TKFK

abi ben olayı biliyorum ben sorunum dedemi sürekli.goturup getirmem ambulans.hizmeti alsam bile çok zor oluyor yani

Üst Alt