Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz emekliyim ama bugün SGK'dan aradılar ve hastaneye sevk edileceğimi söylediler

@deathlesd az kaldı Türkiye uçuşa gececek yabancı güclerin oyunu bu 😂

selam arkadaslar ssk gittim ve soylenen rapor aldigim hastanede ve baska hastanelerde raporlarda usulsuzluk yapilmış ve itiraf etmis alanda verende buna gore o hastanelerden kim saglik kurulu raporu almışsa baska hastanelere sevk ettiler ayni olamaycak dediler 21 inde insallah girecem heyete raporum insallah dusmez duşsede emeklilik iptal olacakmi vede eski raporumu kulanabilirmiyim.rapor dussede son karari ankaradaki mufetişler vereceklermiş.bu ise bulasanlarin maaslari hemen kesilmiş ve geriye donuk faiziyle alinacakmiş benim suan emekli maasim devam ediyor sadece kontrol amaclı rapor isteniyormuş.

yapanlar itiraf ettilerse onlara ceza versinler emekliliği hakeden garibanlardan ne istiyorlar yaa!!!!!?

Asi23 düşündüğümüz gibi sahte rapor bu arada gerek engellilerin hakkı gasp olacak

2016 yılında aynı durum çalıştığım şirketten engelli raporu ile emekli olanlara da yapıldı usulsüzlük yapanlar yakalanmış hatta onların aldığı hastane ile aynı ilde o dönem farklı hastaneden rapor kim aldıysa şirket genelinde SGK hepsini araştırma hastanesine savcılık kararıyla gönderdi.Ancak herkes aynı raporu aynı oranla yeniden aldı.Zaten hasta olan insanlar günlerce rapor peşinde hastanelerde koşturdu durdu.Kimsenin oranıda düşmedi.

İnşallah gercek engelliler zarar görmez

Arkadaşlar bugün benide raporumu aldığım araştırma hastanesinden aradılar.raporu kendi hastanelerinden aldığımı ve beni hastaneye davet etmek için atadığını söyledi memure hanım. Gelebilirmisiniz dedi bende gidemeyeceğimi şehir dışında olduğumu söyledim. Raporu ne zaman aldığımı sordu 5 yol oldu dedim. Haaaaaaaaaaa tamam ozaman bizde var olan rapor üzerinden işlem yaparız , deyip kapattı.hiç bir şey anlamadım.normalde bir sorun olduğunda mektup göndermeleri gerekmez mi?bu arada raporum sürekli
Ayrıca forumda net cevabını bulamadım, atıyorum kontrol muayenesine çağırdılar. Gittik ve oranı 40 ın altına düşürdüler. İtiraz süreçleri falan olaki 40 ın üstünü vermediler. Bana ödedikleri maaşı tekrar geri alıyorlar mı.yeminle gece yatamadım. Artık herşeyi tersten düşünüyorum.
Cevap yazarsanız sevinirim . Teşekkür ederim

winter6248

Telefonla da arama oluyor.

Oran düşerse emeklilik kesilir ama geriye dönük maaşlar istenmez. Onun olabilmesi için emekliliğe temel raporun sahte olması gerekir.

Kazanılmış hak geri alınamaz..........Sizin usulsüz olmayan sürekli raporunuz alınan tarihteki rahatsızların şu an oranlar düşsede aldınız tarih geçerli..Ola ki düşürüp emeklilik iptali olsun mahkemeye verip her türlü kesilen aydan itibaren maaşlarınızı alırsınız..

bu kontrol muayenesine çağrılanlar neden böyle tutuşuyor. bir sıkıntın yoksa git gir kurula al raporunu ver sgk ya. kaldı ki sevkli gidene kurul ücreti bile yok. durduk yerde rapor oranı düşmez. engelli olanlar sahtekâr olmaz diye bişey yok. ikinci kere rapor istenen kişi tutuşuyorsa o kişiden şüphe ediyorum açıkçası

fatih_123

Sorun bu değil, sorun atıyorum şimdi diyabete %20 verip on yıl sonra bu oranı yüzde ona düşürdüm senin rapor iptal demelerinden yada iyileştin senin emekliliğini keserim ama işede almam demelerinden korkuyor insanlar. Sonuçta hukuk devletiyiz olmaz böyle şeyler dimi ;)))

fatih_123..hocam milletin tutuşması usulsüz olduklarından değil sgk nın emekli maaşlarını iptal etmek için 1500 takla atmasıdır!..sebebi de devletin oran düşürüp kontrol bahanesi ile bütçe açığı için engelli emekli maaşlara çökmesidir!..usulsüzlük yapan adam gelip buralara yazı yazmas soru sormaz sen rahat ol!

fatih_123

Başına gelince daha iyi anlarsın. Ne soylense boş, Başına gelince de buraya lütfen yazma senin gibi bir arkadaş senin gibi yazabilir

Arkadaşlar bana söylenen 2015 ve geriye dönük raporlarda feto parmağı varmış ve bazı hastanelerde doktorlar itiraf etmiş bakanlık işin için den çıkmak için herkesden rapor istemiş.benim raporum 43 su ve 45 olarak tekrar aldım raporumu ve SSK ya verdim onalrin Ankara'ya gonderecez ve onlar kararı verecek dedi ama raporunu tekrar aldığın için endiselnmene gerek yok dediler emekliliğin aynen devam eder dediler ve ilk raporumu aldigim hastanede bu ilagal olayların içinde olduğu için başka hastaneye sevk ettiler.

Asi23 sgk sizi heyete koydumu sonucunuz nasıl oldu bilgilendirebilirmisiniz inşallah mağdur olmadınız

Üst Alt