Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@yaşamak güzeldir, Vergi indirimi iptal yada tarih olmadı. Uygulama eskisi gibi devam ediyor. Maaşlarına ufakta olsa bir katkı yapmak isteyenler başvurup vergi indiriminden faydalanabilir.

15 Ocaktan itibaren vergi indirimi ile emeklilik işlemi yapılmıyor sadece.

Abi emekli olmam bir yana ,tazminatimi almam için tek yol idi...icra için zaten son yapılandırmalari yapmıştım geçen ay...SIMDI PARA TAŞIDIĞIM GUVENLIK KURUMUNDA HEM ICRALIK HEM ENGELLI OLDUM ...RED YERINE SURELI VERIP TEKRAR KONTROL DESEYDIN,SUAN ICRA ILE UGRASMAYIP ISIME DEVAM EDWBILECEKTIM...IYI NIYET FALAN YOK,TEZGAH BU #ENGELLİ #VERGİİNDİRİMİ #SGK #SGKRAPOR

Surelide olsa emeklilik açısından yine red alacaktiniz. Değişen bir şey yok.

Belki sizlere komik gelecek ama bundan 3 sene sonra seçimlere 1-2 ay kala bu yasa değişecek engelli kardeşlerimizi mağdur edenler utanacak diye miting bile düzenleyecekler herşey eskiye dönecek sırf siz oylarınızı verin diye bir parmak bal çalacaklar aslında bunlar oy alabilmek için oluşturulan farklı desenlerde zeminler eyt ile senelerce mağdur ettiler seçimler yaklaşınca mağduriyetler belli bir kesim için ortadan kaldırıldı aynı durumu bize yaşatacaklar ama bizler o kadar fazla beklemeyeceğiz sadece bir müddet sürüneceğiz

@ultraslan0101,

Anlamak mümkün degil durum emeklilik servisinde işleme alındığından beri madem sevk edeceksiniz neyi bekliyorsunuz kurul değerlendirdikten sonramı sevk olacak anlamadım o zamanda sevk olanlar nasıl sevk oluyor bu SGK her kafadan ayrı çalıyor ilk başvuranlardan biri olsamda heralde son emekli olan ben olacak gibi bir durum var sevk rapor sonuç kurul derken is baya uzayacak

@yaşamak güzeldir, Arkadaşım bilmediğin konularda bu kadar emin konuşup diğer kişilere yanlış yönlendirme yapma. Burası onun yeri değil.

Son kez yazıyorum doğrusunu öğrenmen için

Engelli kişiler için vergi indirimi uygulaması devam ediyor.

Vergi indirimi ile emeklilik sistemi iptal edildi.

Engelli kişiler artık çalışma gücü kayıp tespiti ile emekli olabilecek.

@İsitmemuhammed,

Aynen öyle dostum valla acaba süresiz olup hastalığı hastalık listesinde olanları ayrı mı değerlendirecekler kendileri öyle de karar alabilir diye düşünüyorum. çok da kurcalamak istemiyorum şimdi öyle bişey varsa kendi kendimize sıkmıs olmayalım :)

@İsitmemuhammed,

Evet ben de onu anlayamıyorum. Bır tanıdığım raporsuz gitti başvurdu hemen ertesi güne sevk ettiler. Gitti aradan çıkardı hastane ayağını. Benden deneyeceğiz diye mevcut raporumu aldılar. Kurulları ok vermezse sevk edin derse o zmn sevk etmelerini sonrada sevkin sonucuna göre karar vermelerini bekleyeceğiz. 3 tur beklemiş olacağız işin sonunda. Bekleme süreleri de herkes için farklı. Ne kadar beklenecek belli değil. Her SGK şubesi her engellide farklı telden çalıyor şu anda.

@BnymnYldz,

Engelli kişilerin 2008 öncesi girişi olanların almış olduğu vergi indirim belgesi geçerli bunlar çalıştığı işyerinden vergi indirimi alabilirler fakat yeni vergi indirim belgesi alamazlar bu kadar net

Süresiz vardı, Ağustos ayında oranımı yükseltip raporu süreliye çevirdiler. Sgk'dakiler en son tarihliyi kabul ettiklerinden süreli raporu teslim ettim. Prim günü sigortalılık süresi vs bunları karşılıyorum.

benim süresizdi en başından beri gelen evrak işlemde yazıyor başvurduğum günden beri ben de 2007 girişliyim

@yaşamak güzeldir, Seni böyle bir yanlışa inandıran nedir bilmiyorum ama ısrarla doğru bilgiye kapatmışsın kendini yapma böyle.

Vergi indirimi başvurusu için 2008 öncesi sonrası önü arkası diye bir ayrım yok. Bugün işe girişi olan bir engelli yarın gidip vergi indirimine başvurabilir ve isteyen istediği zaman vergi indirimi alabilir ama bu belgeyle emekli olamaz.

Emeklilik sistemi değişti sadece yeni yasa ile birlikte.

İnsan okuduğunu bazen yanlış anlar ama bu kadar yanlış anlayıp değişik yorumlayanı da ilk defa gördüm kusura bakma.

Ben daha henüz başvurmadım. Sürecin dağa sağlıklı olması için SGK'nın genelgenin yayınlanmasını bekliyorum. Acaba SGK'da genelge yayınlandı mı? Ondan sonra işlemleri bir an önce başlatacağım.

15 OCAK 2025 ten sonra tek hastalık polie sekeliden emekli olan var mı? 2 ayak çocuk felci.

Arkadaşlar bugün evrakları tamamlayıp sağlık kuruluna teslim ettim dikkat edin iki kopya istiyorlar hepsinden varsa ilaç raporlarınız hastaliginiza dair kağıtlar bu kardan iki kopya yapıyorsunuz .benim heyet günü ayın 20 sinde inşallah hayırlısı olsun durum ile alakalı buradan bilgi paylaşacağım

AKP nin engelli haklarıyla pinpon topuyla oynar gibi rahatça oynamasının tek sebebi engellilerin sesinin çok cılız cıkması. En basitinden twitterda organize olup bir başlığı bile gündeme sokamıyoruz. böyle devam ederse yarın emekli olduktan sonra maaşımızı dahi elimizden alır emekliliği bile iptal ederler. bi çalışma yapıp gündeme sokalım

Üst Alt