Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Hala tek hastalık değil diye emekli etmediler diyenler var. Değil kardeşim. Malullük düzeyinde Engelli olmadığı için Emekli olamadı. Mesela kalpte Ef 30a düşmeden etmiyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu Efor bile sarf etmeden, sadece konuşurken nefes darlığı demek. BiraZ fazla efor sarf edince el ve ayaklarınızın şişmesi demek. Bir sürü ilaç kullanmak demek. Kalbin her an af denilen ritim bozukluğuna girebilmesi ve beyne pıhtı atması demek. Ölüme yakın olmak demek...
Yani beni bundan sonra emekli etsen etmesen ne!

@gannicus, doğru diyorsun EF düşük olmadan hayal gibi birşey emeklilik. 35 ef ile %50 rapor almıştım 1.5 sene önce ozaman gün eksikti şimdi de ef 55e yukseldi heyete giricem bakalım ne olacak.

@AltayTuna
[/QUOTE]
Maalesef böyle dostum...Ben simdi işyerimden bana ne gelecek onu merak ediyorum yaşayacağım sorun bir soru isareti

@rgofis
Umarım bu madde hala yerinde duruyordur

neoplis,
Tabiki vergi indirimim vardı, 35 gün önce aldim

ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ.BUNLAR GELDİĞİNDEN BERİ HER HAKKIMIZ AZALDI İPTAL EDİLDİ
YANİ BUNLARLA OLMAZ

@santomarine,
Yanılıyorsunuz 1999 yılıyla aynı tarihte çıkmıştı. Ben askerdim çıktığında. Sigorta girişim olmadığı için kaçırmıştım.

@neoplis,

Umud fakir devletin karşısında fakirce kısıtlamalara sokulan engellinin ekmeği temennisidir ne diyelim :) olmayacak olsada olduran Allah var yinede yarınlar Allah’ın takdirinde bir bakarsın ummadık şeyler olur olmuyor degil yanı hayat herseye açık Allah dilediği zaman

@santomarine,
2008 de çıkan yasa neden öncesine sirayet etmedi çünkü geriye yürümez kuralı var. Yapamadılar. Şimdide olmayacak hep beraber görecez.

@Ozgur580607,

Yanı sizin yerinize koyduğumda sizin yaşadığınız üzüntüyü yaşamam mümkün degil mağdurun kendisi bile mağdurunda kırgın üzgün bitkin hissediliyor ama hisseden kişi duygularını kelimelendiremiyor üzülüyorum öfkeleniyorum bu duruma düşürenleri

@rgofis,

Teselli etmekten başka elden birsey gelmiyor nasıl konuşalım ki artık söylenecek söz kalmadı yorulmaktan baska bir ise yaramıyor tepkilerimiz

@İsitmemuhammed,
İnsanlar ne zaman kaybeder biliyormusunuz. Vazgeçtiğinde kaybeder. Biz hakkımızdan kesinlikle vazgeçmeyeceğim. ALLAH ın izniyle hakkımızı alacağız.

Bu kadın bizim için direniyor. İhtiyacımı var. Ne yani bizim için direnen birini yalnız mı bırakalım

Son düzenleme:
Belediye Başkanı geliyor. Bir günde 30 yıllık son durak hattını kaldırıp otobüsleri iptal ediyor. Ülkeyi yöneteni geliyor kimsenin haberi olmadan 50 yıllık yasaları değiştiyor. Biz daha belediyeden otobüslerimizi geri alamıyoruz ülkeyi yönetenden mi yasayı geri alacağız ? Olan vatandaşa oluyor. Seçimli demokrasilerin revize edilmesi gerekiyor. Sermaye sahipleri yasa yapmaya devam ettiği sürece Dünya'da halk yararına kanunlar yapılacağını hiç sanmıyorum. CHP miş AKP'miş partiymiş lidermiş hepsi hikaye.

@dmndmn,

Susarakmı kaderimize razı olarakmı haklarımızı geri alacğız. Sonuçta seçimle geleni aynı şekilde göndermeyi de bilmeliyiz.herkes gelip geçici ama herkes yaptığının hesabını verecek veya yapmadığını hesabını verecek. Bizlerde dahil.mücadele etmesen hiç bir şey kendiliğinden olmuyor. Bazen işler imkansız gibi görünse bile haklıysan yaratan senin yanındaysa korkma!

Kalp yetmezligim vardı 2 sene tedavi gördüm %25 EF bile gördüm o aralar. Kalp yetmezliği geçti geçmez denelen hastalık iyileşti yaştan sanirim.kalp krizi geçirdim Kasım da orda %55 çıktı EF değerim.

@07antalya,

Abi bu Yeşilçam filmi gibi. Hani kör adam şok geçirdiği zaman görür ya. Senin Ef de öyle olmuş. Hakkaten imkansızı başarmışsin...😄🤣😀👍

@santomarine,

SGK emeklilik yasası ne zaman değişti?

Emekli olmak için kanunda belirtilen süre kadar sigortalı olarak çalışmak ve bu süre tamamlanmadan emekli olamamak yani toplumda bilinen adıyla EYT aslında ülkemize Mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nda 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklik ile gelmiştir.

@rgofis,

Tamam işte yasalasmasi 2002 yılında oldu diyoruz bizde. Neyini anlamadın :) burda da 2021 de hastalık listesi geldi 2025 te yasa ile oldu bitti.

Vergi indirimi alsam ama emekli etmeseler. Vergi indirimi aldığımdan dolayı yine çıkış -giriş yapılıyor mu yoksa normal çalışmaya devam mı ediyoruz

Vergi indirimi alsam ama emekli etmeseler. Vergi indirimi aldığımdan dolayı yine çıkış -giriş yapılıyor mu yoksa normal çalışmaya devam mı ediyoruz
e devletten vergi indirimi başvurusunu yapıyorsun. Eğer kabul görürse işyerine belge geliyor zaten. Sonra aylık engel oranına göre cüzi bi miktar artış oluyor maaşında.

Üst Alt