Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025
Benim rapor yeni ama tekrar heyete girmek istiyorum cunku tek hastalik 40 puan gerekiyor kismet belki verirler diye. Sonrasinda sgk ya engelli emeklilik icin basvursam olurmu. Evraklarin gecerliligi 6 ay mi
4 ay önceye ait ancak ben yine gitmeden MHRS'den randevu almıştım oradaki memur 6 ay olmadığı için sağlık kurul u kayıt almaz dedi 4 ay önceki raporumu kabul ederek emeklilik formları doldurduk ayriyetten 28/5sevk evrakinida doldurup aldılar hayirlisi
Şunu netleştirmek istiyorum. Engelli raporu alırken Balthazard'a göre mi hesaplanıyor yani birçok hastalıktan rapor aldığımızda %90 üzerine çıkarsak engelli arabası alabiliyor muyuz? Benim tekten %70 rapor çıkıyor zaten emeklilik ile ilgili sorunum yok. Farklı hastalıkları ekleyip %90 olursa araç için ayrı rapor alacağım diye biliyorum.
Merhaba ,
Süreli rapor olup 6 ay geriye dönük olanları kabul ediyorlar.
Yine de içiniz rahat etmiyor ise sürekli alma şansınız varsa yeni rapor alıpta gidebilirsiniz.
Süreli raporlarda tek hastalık olup olmadığına bakıyorlar.birden fazla varsa kanıtlar yetersiz ise sgk kurulu yeniden rapor almaya yönlendiriyor.
@İsitmemuhammed,
Merhaba ,
Hayır o geçerli değil.hastane sağlık raporu benzeri sağlık raporu var.orada hastalık detayları ve neden askerlik yapamadığınız yazıyor.onu askerlik şubesi sisteminden başvurup alabilirsin.
Bugün sgk ya gittim daha genelge gelmedi dedi kadın ve son 6 aya kadar olan raporları geçerli sayıyoruz dedi ben ilk kez rapor alacağım dedim sevk yazmadı raporunu al gel dedi
@OturanBoğa anayasa mahkemesine gidilecek deniyor deniyor ama ne zaman bi haber yokmu bunla ilgili ? ya da ne kadar süre içinde başburmalılar bunun bir yasal tarihi yok mu ?
60 Günlük Dava Açma Süresi: [/B]Anayasamızın 151. Maddesinde "Anayasa Mahkemesinde doğrudan doğruya iptal davası açma hakkı, iptali istenen kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi veya içtüzüğün Resmî Gazetede yayımlanmasından başlayarak altmış gün sonra düşer.“ denilerek esas bakımından açılacak iptal davalarında 60 günlük iptal davası açma süresi belirlemiştir.
2024 Eylül ayında alınmış 2 yıllık raporumla bugün Bursa'da başvuru yaptım. Sonuçlanmasının 2 ay sürebileceği bilgisi verildi.
Başvururken tek evrak doldurdum.
Daha çoğu kişi bile ne oldugunun farkında değil maalesef. İnsanlar sürenin kısaldığını sanıp seviniyor Süre kaçar kaçmaz belli olmaz ama işimiz Anayasa Mahkemesine kaldı.