Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@grafakir,
kabul edilen ne.evraklar incelenip onay ciktimi

ben de 15.03.2008 ise girisliyim.ortopedik sag kol dirsek ustu engelim var %42 raporum var tek hastaliktan bu arada. vergi indirimimde var
danismani aradim eski raporlar çöp oldu artik dedi.sgk tekrar sevk edecek dedi baska bilgisi olan varsa paylasabilir mi.

@grafakir,

Raporum 2016 ve 2008 rapor tarihleri islemler emeklilik servisinde ilk girdiğinden beri cimer üzerinden şikayet oluşturdum yarın gideceğim bakalım ne diyecekler ne bekliyorlar hala genelge mi anlamadım

@Modality,
Haklısınız genelge bekleniyor diye çay keyifleri bitmiyor bizim emeklilik sürekli erteleniyor bir takim planlar yapıyoruz geciktikçe problem yaşıyoruz bunlari allaha havale ediyorum

@Fethi Ahmet Taş,
Malulen bende başvurmuştum normalde raporum %88 ama malulen kabul etmediler aynı seninki gibi. İhya yaptım sonra rapor çıkardım 1.5 sene evel %50 kalp %38 ortopedi eğer kabul etselerdi raporumu sartlarim tutuyordu şimdi bir daha sevkettiler belki iyilesmissindir diye😁 adım gibi eminim %39 +%39 verecekler iyilesmissin diyecekler yine olamayacagim...

Sağır dilsiz ablam için yarın ist.atasehir SGK ya başvuru yapacağız 2 önce bize hastaneden randevu alıp randevudan 3 gün önce bize gelin 28.5 sevk evragi vereceğiz dediler ablamın 3 ay önce alınmış raporu var ancak rapor yokmus gibi sevk alacağız var olan raporunuzu beyan etmeyeceğiz daha önceki raporda Dr işitme den değerlendirme yapmışlar konuşmadan değerlendirme yapmamışlar cunku

Son düzenleme:
17 Ocak başvuruma istinaden cimere şikayette bulunmuştum ilerleme sevk olmadı diye 17 gun geçti

Cimer sosyal güvenlik kurumuna yazıyı iletti SGK dan gelen cevap şu;

Cevap Metni: Başvurunuz incelenmiş olup ,ilgi işlemlerinizin devam ettiği ve henüz sonuçlanmadığı anlaşılmıştır. Sonuçlanması halinde tarafınıza bilgi yazısı gönderilecektir.Bilgilerinize sunulur.

Engelli raporlarımız geçerli idir arkadaşlar bir yerde okudumda eski raporlarımızda iptal olmuş bilgisi olan varmı emeklilik için başvursak red gelse engelli raporumuzda geçersizmi olacak

@Eren5863, elinizdeki engelli raporunu emeklilik hariç tüm her yerde kullanabilirsiniz ve geçerli olur ancak iş emekliye gelince SGK kendisi işgücü kaybına göre sevk yapıp hastaneden rapor isteyecek bu rapor direkt SGK'ya gidecek rapora göre sigorta kendi kurulunda karar verecek olumsuz durumda var olan eski raporunuzun emeklilik için alınan raporla bir ilgisi olma olmaz İkisi farklı şeyler

Arkadaşlar yalan nerede başlar 4b liler 5 sene önceye kadar vergi indirimi ile emekli oluyorlardı 5 sene önce bir torba kanun çıkartıp iyi görünerek basit usulde esnaf a vergi muafiyeti getirdiler sonra katmerli bir tokat attı bu iktidar. Bu vergi indirimi dedikleri sonra dedilerki sizden vergi alınmıyor o zaman emekli de olamazsınız. Şimdi ssk çalışanları için de 2014 sgk borcu silinecek denilip arada sgk herkesi eşit leyecek denilerek iyice haklara tecavü ediyor. verilen hakları kanuna uygun geri alıyor kanun ile ama millete şirin gözüküyor siyasiler. Düşünün 2 tane %50 oranım aynı raporda olmasına rağmen %50 kalp yetmezliği, %50 kemik erimesi (kemik erimesi hastalığımı gizleyerek) defalarca tecavüz edildi hakkıma ve raporuma defalarca bağırdım yazdım bir pislik çıkmadı. Sonuçta hani bir deyim var biri birini ısırmaz deyimi ? Aklıma geliyor

Gelir Vergisi Kanunu'na 7338 sayılı Kanun ile eklenen mükerrer 20/A maddesine göre; kazançları basit usulde tespit olunan ticaret ve sanat erbabının, 01.01.2021 tarihinden itibaren elde ettikleri ticari kazançları gelir vergisinden istisna edilmiştir. Ne kadar iyi niyetli bir yasa

@Fethi Ahmet Taş,

Bu bildiğin şeytanlıgin tanımı. Şimdi de "2008 öncesi ve sonrasını Standardize ediyoruz. Çalışma süresi olarak düşürdük" dediler. Öyle bir sunuyorlar ki Sanki bize avantaj sağlamışlar gibi. Tamam kardeşim. Madem standardize edeceksin 2008 sonrasına da 2008 öncesi gibi vergi indiriminden Emeklilik ver. Standardizasyon böyle olur. Milletin avantajını elinden almazsın! Ama yok. Arkadaş ille 2008 öncesini 2008 sonrasına benzetip hakkımızı gaspedecekmis !!!
Bu şerefsizlerin yatacak yeri yok!!!

arkadaşlar günaydın sgk dan hastaneye sevk almak için herhangi bir evrağa gerek var mı ? evrak istiyorlar mı ?

Emeklilik için SGK dan 28-5 evrak diye bir kağıt var onunla hastaneye kurula gideceksin

@gannicus,

AKP başa geçeli şeytan tatile çıktı. AKP nin karşısında şeytan önünde esas duruşta durur. 1,5 milar dolar maliyeti olan Yavuz Sultan Selim köprüsüne 10 senede 15 milyar Dolar garanti veren adamlardan ne beklersin

Emeklilik şartları tamamsa SGK sevk yapar ve iş gücü kaybına göre değerlendirme yapacak yani en yüksek tek hastalık baz alınacak ve rapor SGK ya gidecek onlar karar verecek

perşembe günü gidicem hastaneye heyecan yaptım yarın da sgk ya gideceğim işte hayırlısı hakkımızda

20.10.2022 tarihinde Kalp Krizi sonrası 3 Stend takıldı ve 19.07.2023 tarihinde ( KAH LAD STENT EKG SR EF %63 KLAS 2 KORONER ARTER HASTALIĞI) Kardiyoloji %30 , HİPERLİPİDEMİ %10 ve ( SAĞ TAM SOL 0,05 (+7,50-2,75<5) SOL AMBLİYOPİ BİO DOĞAL. FUNDUS DOĞAL) Göz Hastalıklarından % 13 , DERİ HASTALIKLARI %5 oran alarak GENEL TOPLAMDA = % 48 - 2 Yıl Süreli Engelli Raporu ile sonrasında Vergi İndirimi Belgesini aldım. Vergi İndirimi ile emekliliği Temmuz 2025 tarihinde hakediyordum. ( SGK girişi 15.07.2005 ve şuanda 6.630 günüm var. ) Kasım 2023 tarihinde 07.02.1 - Diabetes Mellitus (E10-E14) ile Yaygin Anksiyete Bozukluğu (F41.1) (F41.2) teşhisi kondu ama rapor süresi 13.07.2025 tarihinde dolduğu için raporu yeniletirken Temmuz 2025 beklemeyi ve o tarihte eklemeyi uygun gördüğümden ertelemiştim. Yeni Çıkan Kanunada; 'Çalışma gücü kaybına' göre aşağıdaki maddelere istinaden Diabetes Mellitus ve Kardiyolojiye hastalıklarım değerlendirildiğinde Hafif ve Orta derece bi oran almam mümkün görüyor mu ?

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

• Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
  • Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
En az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar.

Cevaplayacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@mehmet985,

Kimlik fotokopisi istiyorlar arkadaşlar, daha öncede yazdım, tüm resmi kurumlara giderken yanınızda muhakkak bulundurunuz, koça buynuzu yük olmaz yahu...

@Yusuf yagci,

10 aralıkta vergi indirimi engelli emekliliğine başvurmuştum hastane işlemleridir sağlık kuruludur yetişmedi yeni yasa çıktı 30 ocakta yeni raporumu elime aldım 80 göğüs 25 ortapedi oranlı toplam yüzde 85 raporumla dün sgk ya gittim memura genelge muhabbeti var işlem alıyormusunuz dedim genelge falan kim çıkarıyor bunları yasa yürürlüğe girdi dedi memur bey 28-5 ten elimdeki yeni raporu alıp sgk yüksek sağlık kuruluna incelemeleri için sevk ettiler 1,5 ayda neticelenir dedi memur doldurduğum formlar ektedir

@grafakir,

Merhaba hayırlı uğurlu olsun. Bende engelli vergi indirimi ile başvurmıştum başvurumda yaşlılık aylığı yerine malüllük aylığı, tespit kısmında 28/5 çalışma gücü kaybı tespiti işaretlemişlerdi sorun olur mu?

Son düzenleme:
@İstanblue34, teşekkürler, 2 formuda memur olması gerektiği gibi işaretleyerek bana bilgileri doldurmam için verdi yazıp geri verdim, sizin için bir şey diyemem sgk ya sorsaydınız

Üst Alt