Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@caan006,

Emeklilik servisinden nasıl bir sevk olacak bende merak ediyorum veya posta geleceklerini söylediler 1 haftaya kadar oda gelmedi 2 Ci haftaya giriyoruz önümüzdeki hafta

@boyaci0074, Doğrudur Ankara'da Sağlık Kurulu Kocatepe SGM olarak geçiyor. Malulen emeklilik ve çalışma gücü kayıp ile emeklilikte Kocatepe SGM karar verip ilgili SGK birimine dosyayı gönderecek.

Buğün istanbulda iki farklı sgk ya gittim.Sgk
evime yakın diye bilgi amacıyla gitmek istedim ve ilk gittiğim yerde ilgilinin söyledikleri.
1-Son 6 ayda alınmış raporunuzu kabul ediyoruz.
2-Vergi indirimi yazınızı almıyoruz.
3-Yeni rapor için istediğin hastaneden 182 yi arayarak randevunu al 3 gün kala gel sevk edelim işlemleri başlat.
4-182 yi aradığında Kişisel başvuru veya hastane sevkide olarak alabilirsin dedi.
5-Nasıl yani deyince bana emelilik başvurusu için alınmış dosyalardan hastane sevki ve kişisel olarak alınmış önündeki dosyalardan rapor örneklerini gösterdi farklılardı ve uzakdan balthazar formülü uygulanmışmı diye baktım kişisel olanına ama göremedim. Sonra kendi bağlı olduğum sgk ya gittim
1-Son 6 ayda alınmış raporu alıyoruz
2-Vergi indirim yazısını almıyoruz
3-Siz istediğiniz hastahaneden randevunuzu alın biz sevk ediyoruz.(Ama eğitim ve araştırma hastanesinden alın yoksa kurulun kabul etmediği oluyor.Ben raporumu devlet hastahanesinden aldım dedim tekrar aynı yere alacam sevk ederlermi bilmiyorum.
Benim normalde buğün emeklilik için başvuru zamanımdı olmadı.Benim gibi çok mağdur olan vardır kazanılmış hakkımızı elimizden aldılar.

@Matoz,
Bu söylediklerinizi destekler şekilde bende ilk randevu mu darıca eğitim ve araştırma hastanesinden aldım 36 oran aldım sonra itiraz için İlçe sağlıga gidince memur muhtemelen sizi gebze devlet hastanesine sevk ederler dedi ama derince Eğitim araştırma hastanesi ne sevk ettiler şaşırdım bende bundan dolayı olabilir oradanda 40 oran aldım raporumu aldılar sgk da

%49 la verdiğim rapor 3 gün sonunda sonuçlandı baya hızlılar madde 28/5 den Red yazıyor
Artık işimiz 2008 öncesi için Anayasa mahkemesine kaldı

@Matoz,
Bilgilendirmek için çok çok teşekkür ederim Pazartesi ben de başka bir SSK ya deneyeceğim. Rapor 48 puan ama tek hastaliktan degil. Öncelikle tekrar heyete gireyim diyorum.

beyler bayanlar bişey yapalım dernekler nerde neden konuşma itirazlar yok, işler iyice zorlaştı bu böyle olaZzzzzzzzzzzzz

@Profsör,
Çalışanlar iş yerinin bağlı bulunduğu sgk gitmeliler diğer sgk lar işlem için kimlik istediğinde kontrol edip şu sgk ya başvurun oraya bağlısınız diyor.En son çalıştığın yer hangi sgk ya bağlı ise işlemi o yapıyor.
Şu bir ğerçekki vergi indirimini almışız raporumuz var ve kanundan önce almışız 6-12 ay arası uğraşmışız almak için çıkarılan eksik ve yanlış kanunun faturası ve haksızlığını biz çekecez tekrar bu süreçleri yaşamak zorunda değiliz.

Engelli emeklilerin bütçeye etkisi 4 milyar tl kamuda iks bir tasarruf yapılsa bu civarı bir para maliyenin kasasında kalabilirdi fakat mevcut engellilerin haklarını törpülemeyi tercih ettiler yasayı çıkarırken etki analizi yapılmamış engelli dernekleri yada engelli insanların konu hakkındaki düşüncelerine bakılmadan çıkarılan bir yasa kişisel düşüncem.100 bin engelli insan organize olup ankara mecliste toplanırsa ancak bir adım atılabilir oturduğumuz yerden bu sesi duymaları zor bir şekilde bu konudan madur olmuş yada madur olması yüksek kişiler olarak böyle bir organizasyon çağrı vs olursa kazanılmış haklar noktasında ek bir madde vs gündeme gelebilir @erkam-erkam,

Tüm engelli dernekleri stklar vs böyle bir organizasyon çağrı yayınlayarak Türkiye genelindeki engellileri ankara tbmm gelmeleri noktasında organizasyon yapılmalı insanlarda geleceği hayalleri için üşenmeden bu çağrıya uyup Türkiyenin her yerinden meclise akın etmeli ancak bu şekilde ses duyurmak mümkün

@Profsör

Bu durumda bağlı olduğunuz SGK'ye tekrar gidin. Başka yer kabul etmiyormuş.

Önce eğitim ve araştırma hastanesinden 7-10 gün sonrasına randevu aldım. Sonra randevu aldığım hastaneye SGK'ya gidip sevk yazısı istedim. Bu şekilde yaptım ben. Sevkimi aldım şu anda 11 şubatta hastaneye gideceğim.

Sevk öncesi 3 tane belge veriyorlar. Başvuru formunda yaşlılık aylığı işaretledim hatta. Şayet yine biz bilmiyoruz derlerse başka bir çözüm yok sanırım. Sonuçta emeklilik için tespiti artık SGK yapıyor.

@Matoz,

Bilhassa tek hastalıktan yüzde 40 ve üzeri rapor alan insanları tekrar sağlık kuruluna göndermeleri gereksiz iş yükü oluşturuyor. Bu yasayı çıkarmadan önce 6 ay 1 yıl süre vereceklerdi. Bu tarihten sonra birden fazla hastalık dikkate alınmayacak, işlemlerin takibi SGK'ya verilecek diye. Bir ayda hiç bir altyapı hazırlanmadan böyle yasalar çıkmamalı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu bağlı olunan SGK'ya gitme olayı canımı sıktı. Ben en yakınımdakine giderim diyordum. Bir de devlet hastanesi kabul etmiyorlar demek. O da kötü olmuş doğruysa. Önceki heyet tecrübelerime göre Eğitim araştırma hastanelerinin heyetleri daha yorucu daha ilgisiz ve daha aksi oluyorlar. Küçük ölçekli devlet hastaneleri bir nebze daha pratik geliyor bana.

Vallahi bıktım ya, zaten zor bir hayata sahibiz tutunacak bir dal peşindeyiz, bir de insanın kendi devleti engellinin karşısına yeni engeller çıkarınca iyice gidiyor motivasyon. Zaten bir hayrı yok devletin bize bari bırakın da bu halde çalışmamızın karşılığını alalım üç kuruş olsada. Kim isterdi engelli olup erken emekli olmayı? Sağlam olsaydım da 65 yaşına kadar çalışaydım hayat boyu koştursaydım.

Neyse arkadaşlar moral bozmamaya çalışalım yine de. Gün doğmadan neler doğar. İnşallah SGK engelini en az efor ve en kısa sürede aşarız da emekliliklerimize kavuşuruz.

@dmndmn, ya bu işlerin hep dalaveresi, burda maksak Kendi ailesi ve torunları harici soymak bitirmek, acıma duygusu yok, sadece kameralar var diye öyle kibarlar

ben hala anlamış değilim, kimi SGK kabul ediyor, kimi etmiyor, kimi sevk ediyor, kimi rapor al gel diyor, kimi devlet hastanesi diyor, kimi ille eğitim ve araştırma diyor,,, tek hastalık %40 üzeri deniyor, SGK listesi deniyor, ancak aynı listenin sonundaki ortak hükümler konuşulmuyor, hiçbir şey net değil,,, anlamadığım SGK kurulunun vicdanına kaldık,,,

@the__erdem,

Bu yuzden herkes birinin ağzına bakmayacak gidecek kendi bağlı bulunduğu SGK ile görüşecek netice SGK sağlık kurulu denen kurul değerlendirecek ama henüz 15 Ocak sonrası başvurularda netleşmiş birsey yok emekli olan olmadı bakalım genelgeleri kendilerine ulaşsın bakalım işleri nasıl yürütecekler herkes farklı mi olacak göreceğiz herkes kendi SGK üzerinden islemleri beklemesi gerekecek

@mteren,

2. Gittiğim sgk Devlet hastahanesi olmaz demedi kurul bazen kabul etmiyormuş dedi.Ben şahsen gene almış olduğum devlet hastanesinden alacam randevuyu çünkü yıllardır beni takip eden hastalığımı bilen doktor var.Alırım olmaz derlerse veya kurul kabul etmezse ondan sonra diger hastahaneleri denerim

benim demek istediğim, tek hastalık %40 ve üzeri ise listenin sonundaki ortak hükümler niye var,,, ortak hükümler deki üç madde teknik olarak tek hastalığın %40 üzeri olması şartını ortadan kaldırılması gerekir.

Üst Alt