Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Maluliyet alarak emekli olursanız calisamazsiniz onuda hatırlatmış olalım :)

@romulus, Vergi indimim benim de var, ama o kagıdı nerden alıcaz , elimizde bulunsun diye

Şansımızı deneyelim yuvayı dişi kuş kurar , bi akşam çay içerken tayip engellileri elleme demesi yeter inanın yeter ki Emine babanneye msj iletelim

@romulus
Merhaba bugun ssk aradım engelli emeklilik başvurusu için fakat tebliği edilmediği için işlem yapamıyoruz dediler. Mecliste geçmiş ama başbakan imzasına kalmış. Beklemeye devam. Siz sorun malulen olursa ssk li olarak çalıştığınız da emekliliğiniz kesilir.

@EMREYUP57
Benim de ocak 15 2025 rapor aldim . Basvuruya gittim yasa degismis:(

Sigorta başlangıcı 2003 yili 23 ocakta 2025 te vergi indirimden %49 raporu sgk ya verdim sanırım yeni yasaya göre değerlendirip emeklilik şansı vermeyecekler aynı eyt de olduğu gibi iktidar hakkımızı yedi elbette cevabını alır

@mehmet-41,

teşekkürler bilgiler için 2005 aralık sigorta girişim 5900 iş günüm var belediye de çalışıyorum, belediyeler kamu daha doğrusu emekli olanı geri almıyor ,tek hastalıktan rapor alacağım

@mehmet-41,

bipolarım ilaçlarım var kullandığım yıllardır atak zamanlarımda da rapor veriyor hastane öyle geldim bugüne kadar

Ben şuan sgk izmitteyim.
Evrak kabulü yaparken işgücü kaybı tespiti vs seçenek olmadığından size gelen bilgi öyle görünüyor ama işleminiz doğru işgücü kaybı ile erken emeklilik işlemi yapıldı diyorlar

@romulus,

O zaman islemler dogru ise bir kac kişide aynı şey olmustu dogru ilerliyor bilgilendirme yapın yol gösterici olsun teşekkür ederiz benimde emeklilik servisinde dosyam nasıl değerlendirilecek bilemiyoruz SGK sağlık kurulu sevk mi yapar degerlendirir mi sonucu göreceğiz bir cok kurum genelge beklediğini iddia ediyor oysa yasa çoktan resmî gazetede yayınlandı

Bu sgk daki işlemi takip edebileceğimiz biyer yokmu illa eve posta gelmesini mi bekleyeceğiz

on binlerce insan çok mağdur edilecek. 2021 yılında bağ kurlular için yeni sağlık yönetmeliği çıkmıştı. Bizzat yaşadığım olayı anlatıyorum. % 78 oranında engelli birisini çalışma gücü kaybı yok diye emekli etmediler. Defalarca itirazlar ettiğimiz halde bir netice alamadık. herkese geçmiş olsun.aynı şey artık SSK lılar içinde geçerli olacak.artık 100 kişiden 5 kişi ya emekli olur ya da olmaz.

Son düzenleme:
@dmndmn,

Hocam selamlar, bende kas hastasıyım. 2 tane raporum var. İlk aldığım 52 idi ve süresizdi. Yazında 78 oranlı bir yıl süreli verdiler (içinde tansiyon hastalığım da var oranın). Çok kızmıstım bağır çagır kavga çıkartmıştım tedavisi olmayan hastalığa süreli rapor verdiler diye. Tekerlekli sandalyedeyim. Şimdi ben bu iki raporuma gittiğimde beni 3. bir rapor almam için SGK bir hastaneye mı gönderecek? Kıt kafalılar ya evden çıkmak zaten işkence bir de dalga geçer gibi iş yapıyorlar. Eyt nin acısını emeklilerden ve engellilerden çok güzel çıkarttılar. Yine şansımı deneyeceğim Şubat ayında başvurup. Umarım başarabilirim emekli olmayı.

Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

Bu durumda bizim düzenleme tarih belirtmis mi yoksa belirtilmedi mi genelge bu yuzden mi bekletiliyor

arkadaşlar selam ,
evraklarınızı teslim ettikten sonra sgk personeli sizi sisteme kayıt ediyor ve evrak süreci başlatıyorlar.aynı gün akşamı yada ertesi gün sgk dys sisteminden evrağınızın ne aşamada olduğu belirtiliyor.dediğim gibi sgk emeklilik servisi veren müdürlükler içerisinde ayrı bir sağlık kurulu oluşturmuş ve emeklilik raporlarımızı orada bir daha kontrol ediyorlarmış.
oradaki kurula sizin gelmenize gerek yok,sonuçlandırıp evinize sonucu posta ile gönderiyoruz dediler.

tarih vermiyorlar ama dediklerine göre 3 gün ile 2 hafta.
benden askerlik raporlarını istemelerinin sebebi kanıtları sağlamlaştırmak,engel oranını doğru hesaplamak içinmiş.
dys de malulen görülebilir,biz erken emeklilik olarak işleme aldık,sağlık kuruluna sevk yaptık dediler.

daha önce dediğim gibi tek hastalık olsun olmasın 6 öncesine kadar raporunuz varsa hemen başvurun.onu dikkate alıp ilerletiyorlar.
süresi geçen yada yeni raporlarda tek hastalık ile kabul edeceklerini söylüyorlar.
bundan sonra iş malesef zorlaşıyor.

Merhabalar benim sigorta girişim 2005 eylül bugün gittim kadıköy sgk ya %42 oranlı polio sekeli rahatsızlığım var engelli raporumla başvuru için raporum son 6 ay olduğu için kabul ettiler başvuruyu aldılar vergi indirimim de var dedim ona gerek yok artık dendi.ankara sgk ya gönderilecekmiş 4 yada 4,5 ay sürer dedi görevli bir matbu formları var onu doldurdum yaşlılık aylığını işaretleme mi söyledi görevli bayan. Hayırlısı İnşallah beklemedeyim artık.

@mteren,

Eyt falan değil kardeşim. Ekonomiyi iflas ettirdiler. Zaten akapelilerin dilinde şu var: "akape eytyi CHP yüzünden çıkardı..."
Bunlar böyle. Bir yalan atarlar. Sonra attıkları yalana kendileri de inanırlar!!!

Bende SGK ya ayın 22 de verdim raporumu 49 oranım var ama tek hastalık en fazla yüzde 20 var kabul ettiler 3 ay önce almıştım raporu Tek hastaliktan yüzde 40 oran olmayanı niye kabul ediyorlar ben onu anlayamadım kimsenin gönlü kalmasın hesabimi

Sevk kağıdınızda sevk sebebinde engelli emeklilik veya işgücü kaybı tespiti yazan var mı ? Oradaki maluliyet tespiti standart bir ifade olamaz mı ? Maluliyet yoksa zaten hafif veya orta iş gücü kaybı yer alacak.

@mehmet-41,
Rapordaki sevk nedeninde işgücü tespiti mi yazması gerekiyor ? Veya bu bölüm önemli mi ?

@gannicus,

Ben akp yi savunur tek kelime etmedim, başka bir mesaj ile karıştırdın sanırım. EKonomi bitik maalesef. Eyt'yi de akp cıkardı oy toplamak için şimdi derdini biz engelliler ve emekliler çekiyor. Zaten zor olan hayatımızı daha da zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar maalesef. Verecekleri 3 kuruş emekli maaşı onu bile almamızı çok görüyorlar. Seçim zamanı gelince de çarşaf çarşaf yalancı reklam yaparlar engellilere şöyle hizmet böyle kolaylık diye sağda solda.

Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Üst Alt