Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025
Merhabalar, bugün ben de SGK'ya başvuru yaptım. Tecrübemi anlatayım en azından yol gösterici olabilir. Buradan okuduklarım sonrasında önce İzmir Çiğli EAH sağlık kurulu randevusu aldım. Sonrasında SGK'ya giderek çalışma gücü kaybı tespiti seçerek randevu aldığım hastaneye sevkimi sorunsuz bir şekilde yaptılar. Biraz sohbet etme fırsatımız da oldu. Emekliliği çok zorlaştırdılar diyor, ancak kolun bacağın olmayacak öyle malul emeklisi yapıyorlar dedi. Ben herediter spastik parapazi hastasıyım. Malulen değil de muhtemelen hafif düzeyde çalışma gücü kaybı olacak deyince de genetik hastalıklar için çok yüksek ihtimalle ara karar verip ege üniversitesi genetik bölümünden genetik testi isteyeceklerdir dedi. Nasip diyerek sevk kağıdımı aldım önümüzdeki hafta kurula gireceğim. Kurul sonrasında hastane raporu direk bize gönderecek, biz sizi sonuçtan haberdar edeceğiz dediler.
elinizde genetik testle tanı aldığınız halde yenidne mi istenecek? amaç belli arkadaşlar EMEKLİ olmayın sürünün. ama 2 yıl vekillik yapıp ihale dağıtsak akrabalara , torpille sülalemi kamuya soksam ayda 125 bin emekli maaşımız garantiydi.......onlar vefat etse bekar dul kızları da onlar da vefat edene kadar o maaşı alacak sgk lı işte bile çalışıyor olsalar........adalet hakkaniyet yok ...kime neyi anlatıyoruz.....
Amaç sistem belli yasa engelli emekli olmasın diye hazırlanmış eyt den emekli olanların kazığı bize girdi tek açıklaması bu bizler engelli olarak bununla uğraşmak zorunda değiliz verilen bir hak vardı elimizden alındı bugün ben susarsam sen susarsan yarın yüzümüze karşı da pervasızca sen engelli değilsin dicekler demediler mi ? Dediler!
Selam arkadaşlar
Kuruldan yüzde 40 oran aldım bugün SGK ya verdim bi form doldurttular emeklilik zor ama biz gönderelim dediler cevap 2 aya eve gelirmiş. 40 oran tek hastalıktan değil ama sizce emekli olabilir miyim
@alibykbs, onların yönlendirdiği kurula mı gittin,
@Temel zorlu, ya İnşallah yatta Sos danışmanlar Anayasaya giderse kesin dönüş olumlu okur diyorlar,, nolur Ankara merkez partilerin hepsini arayıp bu ayıpları dile getirelim boş durmak yok , aglamazsak emzik yoookkkk
@AltayTuna, susmak yok cano, Ankara genelmerkez partileri arıyoruz sıkıntılarımızı ısrarla mualefet vekillerine aktarıyoruz, bak bazı vekiller rapor hazılaridı Anayasa mahkemasine Süper ben ce biz kazanacaz
Yanlış biliyor. Yasada böyle bir ayrım yok. Sgk memurları yasalara hiç hakim değiller. Doğal olarak. Sisteme göre ilerliyorlar. Sgk memuruna kalsa 04 sgk girişli ben çalışamıyordum.
2015 de işe başladım ekpss ile girmiştim engel raporum yüzde 48 yeniletmedi hala eski raporum duruyor. ben ne zaman emekli olurum bu yasa bizi kapsıyor mu tam anlayamadım
@bozcam,
Benim bilgi aldığım memur sağolsun sevk yazısının 10 gün süresi olduğunu söyledi. Panikleyip randevu aldığım hastaneye gittim. Ordaki görevli bir sorun görmedi. Sonra kağıdı okuduğumda meğersem 3.maddedeki 10 gün şehir dışına sevk edilirse yol parası talep etmek için gerekli. birinci maddede zaten sevk yazısından sonra randevu alın yazıyor. 10 günden bahsetmiyor
@alibykbs,
Neye göre zormuş? Yüzde 40 yeterli bir oran. Bu arada cevap süresi neden 2 ay ? Hayret birşey. Raporlarımızı geçerli saymadıkları gibi bir de 2 ay neden bekletiyorlar çok uzun.
Merhaba şimdi benim elimde 11.2024 de alınmış %42 engelli raporu var ve 07.01.2024 tarihinde alınmış vergi indirim kâğıdım var. Benden istenen 20 yıl sigortalılık sürem Nisan 2025 de doluyor.
Elimdeki evraklara istinaden geriye doğru kanun uygulanırmı?
Benden tekrar rapor isterlermi.
Dün sgk ya gittim gelen bir genelge olmadığını ve sistem emeklilik başvurusu için Nisan 2025 de gelmemi söylediler.
sizce bize bir ayrılacaktık olur mu elimizde çıkan kanundan önce evraklar var geriye doğru kanun uygulanır mı ?
Vergi dairesinden alınan yazı önemli değil. Önemli olan SGK'ya yapılan emeklilik başvurusu tarihi. Geriye yönelik kanun uygulanmaz.
Ancak sizin raporunuz son 6 ay içinde alındıysa sadece raporu SGK'ya vermeniz yeterli. O raporla değerlendirme yapacaklar. Ancak sizin oran birden fazla hastalık toplamıysa değişebilir.
Bu arada başka SGK müdürlüğüne gidip bilgi alın. Ben ve bir çoğu sevk yazısı aldı.
Arkadaşlar merhaba ,
Bende yarına bende takip hastası olduğum için Pendik Marmara eğitim araştırma hastanesine kurul randevusu aldım.
Ağustos ayında 5 yıl süreli rapor almıştım ama tekrar rapor isterler mi acaba ?
Birde Kurtköy sgk da emeklilik işlemi yapan oldu mu ? Sabah erkenden sevk için gitsem mi bilemedim,yada direk hastaneye mi gitmeliyim.
Hastalık nedir derseniz koklear implantlı işitme hastalığı var.rapor oranım %52
7.000 gün sigorta doldurdum.
2005 Eylül ayında ssk girişim var.
Nisan ayında başvurunca raporum 5 aylık oluyor ve raporumda 4 hastalık var.
Benim herşeyim hazır ve gün bekliyorum sadece
Başka sgk şubelerine genelge gelmiş mi yoksa kanun üzerinden yorum yaparak mı işlem yapıyorlar ?
Çünkü geçen kanunda detaylar yok elinde evrağı olandan bahsetmiyor.
Herşeyim hazırken sadece yılımdan 2 ay eksik diye emekli olamamak içler acısı
@muhendis3232, Yahu sen nasıl bir karaktersin arkadaş? Yani diyor ki ben ölüyorum. Diğerleri de ölsün. Umrumda değil. Benden sonrası Tufan. Destek olmuyorsan köstek de olma. Bu nasıl bir hasettir! Hiçbir sözü ciddiye alınacak biri de değil. Bas engeli geç engelliye! Harbiden engelli adam...
www.engelliler.biz
Resmi talep yazıları örneği var bir nüshalarını çıktı alıp gösterseydin.. Sen başvurunu yap raporunu kabul ederse beklersin , kabul etmezse hastaneye sevk yazını yazıp işlemlere tekrar başlarsın. Vergi indirimi ile emeklilik artık hikaye . raporunda tek hastalıktan yüzde 40 olması lazım en az çalışma gücü kaybı alabilmen için bu arada, allah kolaylık versin...
Elimdeki evraklara istinaden geriye doğru kanun uygulanırmı? sorusu malesef keşke raporun yüzde 50 ve üstü çıksaydı 11. ayda ozaman vergi indirimi ile emeklilik yetişirdi. Şimdi yasa değişti. 2021 yılında çıkan Çalışma gücü kaybı tespit yönetmeliğine göre emeklilik kararın verilecek. Hastalık listesinde hafif ,orta , ağır çalışma gücü kaybı tanısı almanız lazım.
arkadaşlar ben ilk kez engelli raporu alacağım heyete giricem sigorta günlerim dolu lakin çalışmaya devam edeyim diyorum malum emekli maaşları da çok az ,engelli raporunu aldıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğim işyerine ik ya mı vereceğim yoksa vergi dairesine başvurmamda gerekiyor mu