Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025
Ya arkadaşlar ben anlamıyorum 170 aradım emekli olup çalışabilirsiniz dedim sigorta girişim 2009 dedim evet görüyorum sorun yok dediler (SGDP) isyeriniz yatırdığı surece sorun olmaz dediler
Arkadaşlar kendi adıma ve benim durumumda olanlara kötü haber.14 Ocak 2025 tarihinde aldığım yenileme raporu neticesinde vergi dairesinden de aldığım indirim belgesiyle SGK'ya evraklarımı 22 ocakta vermiştim.yasa 15 ocakta yayınlandığı için benim bundan etkilenmemek gerekiyordu.sanırım aldığım raporu geçersiz kılıp yeni tarihli raporla beni kurula sokmak istedikleri için şimdi baktım il sağlık beni tekrar hastaneye sevk etmiş.Allahın belaları 3 yıldır devam eden emekliliğimi bu sayede iptal edecekler.tek hastalığı baz alınca 35de kalıyorum.DURUM VAHİM....
Tek korkum alacağım raporda malul ifadesi. Malulen emekli olmak istemiyorum. 2004 sgk girişli olsam da fark etmiyor. Malulen emeklilikte çalışamıyorum.
O şöyle olabilir Panik yapma bence , onların kendi yönlendirdiği hastaneden alıcaksın raporu , kendin eskisi gübi değil artık çat kapı, onların yönlendirdiği hastanede ilk mevzuata göre 40 ı gecince sen tekrar emeklilge davam , denilen bu aksi bi durum ne olabilir bi araştır bidaha
Bu evraklarda malul tespiti yazmaması lazım. Malul iş kazası veya trafik kazası sonrası meydana gelir. Engellilik de böyle ama doğuştan gelen engelliliği malul kalmakla aynı kefeye koymalarını anlamadım. İş gücü kaybı hafif olup çalışarak emekli olan var mı?
@sosyohasan, sana iş güç0 uygulamamış ki, zaten yeni rapor istiyor orda , oda tam kanun 1 ocak ve netice şubat 15 de anca kıkacak , şuan zaten herkes acemi 170 de sgk da acemi, yani sana yürü git dememişler yasaya göre biz göndercez git oraya demişler, hani tanıdıgına mı gittin vs vs
@sosyohasan, yeni kanun da, sgk nin gönderdiği kurul gecerli olucak, senin direk gittiğin değil,keşke soraydın ben eski yasadan değerlenecem demi diye
Benim @erkam-erkam,
Raporumun tarihi yasadan bir gün önce.eskiye göre değerlendirilmem lazım.çünkü ben yeni başvuru yapmıyorum ki.varolan raporumun süresi yaklaştığı için yenisini çıkartmıştım. Yenileme yapıyorum.yeni kurulun vereceği rapor yeni tarihli olacağı için beni yeni uygulamaya sokmaya çalışıyor.iyide raporum zaten yeni.15 gün olmuş.tekrar kurula girilmesi çok saçma.böyle kabul etmesi gerekiyordu
Arkadaşlar emekli olmama 5 ay kala yeni rapor aldım süresiz olarak emeklilik için sgk ya müracaat ettiğimde beni yeniden sağlık kuruluna sevk etmezler değil mi
Sevgiler
Benim gittiğim SGK 6 aylık raporlar için sevk etmediklerini söylediler. Farklı mecralarda da, burada da aynı şekilde bilgi mevcut. Benim rapor 2018 bu arada.
@sosyohasan,
Ya orda bir hata var, yada senin verdiğin tarış yasa tarihi içinde diye, sana bişey olmamış sadece yasada bundan sonra gidilecek yeri sgk belirleyecek, bu arada mualif vekiller Anayasa mahkemesine itira dilekcesi yazmış verecekler, Arkadaşlar Sürekli muahalefetleri aratın destek isteyin ilgileniyorlar, hemen arayın
Muhalefet partileri mi ? Vallahi forumdaki insanlar bana muhalefet partilerinden çok daha fazla yardımcı oldu Amacım siyasi konu açmak bir görüş savunmak asla değil. Zaten burası yeri de değil. Ancak yasalar bazında değişiklikler için yeni bir yönetim iktidara gelmeli. Bütün Dünya'da böyledir bu kural. Bu sebeple boşuna kendinizi yormamanızı naçizhane tavsiye ederim.
Ayrıca saçma sapan bir çelişki mevcut. 6 aylık raporlar geçerli 10 yıllık, yıllık rapor geçerli değil Tam 3.Dünya ülkesi uygulaması. Kars-ı Şirin antlaşması 100 yıllık diye yenileme mi yapılmalı ? Üniversite diplomanız geçersiz bir daha diploma mı alıyoruz ? Hayır. Benim tek hastalıktan hem de kas hastalığından yüzde 40 raporum var. Daha ne diye beni hastaneye sevk ediyorsunuz ? Yüzde 40 kas hastalığından rapor alan bir insan koşabiliyor atlayıp zıplayabiliyor mu ?
@sosyohasan,
Kardeşim siz prosedür hatası yapmışsınız kontrol muayenesi sürecinde zaten SGK hastaneye sevk ediyor siz kendi kafanızdan rapoy yenilenmişsiniz bu yanlış sgknin yaptığı doğru olani
@frkn5906,
Etmeyecekler son altı aylık raporunuz ili emekliliginize karar verilir
@K.Catalbas
Ben de bugün Sgk uzmanı ile görüştüm.hattakendisine tekrar rapor çıkartayım mı diye dordum.Şuan hiçbir şey belli değil bekleyin dediler genelge aSGK ya ulaşınca beni arayacak sizlere de bilgi veririm.Bilgilendirme için teşekkürler.Şuan herşey magazin gerçekler yakında çıkar diye düşünüyorum
@dmndmn
Süresiz raporlarda böle bir durum olamaz ben bugün İl sağlık müdürlüğü ile görüştüm.Ortapedik rahatsızlığım var bnmde sizden tekrar rapor istenmez denildi
@alibykbs, Sgk ya gittin mi, sgk o raporu saymaya bilir çünkü yeni yasada sevk i onların istegi yerde yapacaksın,
Yani Emekli işlemin yoksa İstediğin yerden al , ama sgk emeklilikle işin varsa sgk ya danışacaksın oda ben senin o ' evragını kabul etmiyorum diyecek benim gönderdigim hastaneye gşfeceksin diyecek, vergi indirimden emekliliğin varmıydı işk mi baş vuracan
Durmadan partileri , dernekleri, mualif vekilleri telefonla arayın, ben de aradım herkesin aradıgını da smylediler , sesimizi kısarsak ilgilenen olmaz yasaya razı geldik zannedilir, arayın nolur mualifleri arayın hakkımızı geri almaları için stemde bulunun,
@alibykbs, sgk ile işin yoksa normal engelli haklarıyla hayata devam, ama o punı sgk dan emeklilik için kullanmak istiyorsan yasa orda başlıyor, direk diyorlar ki biz seni yönlendirecez hangi yerden heyete girecegine , sanki sen raporu teksastan almışsın gibi )
Bu ülkeye artık haram helal gözetimi yapan, hak hukuk tanıyan, fakir fukaranın garip gurebanın hakkını hukunu koruyan yemeyen yedirmeyen bir yönetim lazım ammaaa bakıyorum siyaset arenasına öyle birini göremiyorum, yok oğlu yok.
@Naz-123, chp yi aradım dedim neden bize sahio çıkılmadı hızlıca bu hakkımızı aldılar vs,
Chp , iyi parti , vs arayın mutlaka
Ankara il merkezleri, ilginiyorlar hatta onlarda böyle şikayet çok var diyorlar
Yüzde 40 raporumla SGK ya gittim bugün. Raporumu aldılar bide form doldurttular gönderelim ama emeklilik zor dedi yazı göndericez eve 2 aya sonuçlanır dedi
KONTROL muayenesiyle devam eden emekliliğiniz yani.....devlet engelli için bu kadar ....oyverenleri Allaha havale ediyorum.meraak etmeyin %40 ı kimse geçemez binlerce engelli mağdur oldu maddi manevi....
CHP anayasa mahkemesine gideceklermis çok güçlü bir dosya hazırlıyoruz dediler Anayasa mahkemesinde 60 gün kuralı varmış öyle dediler 60 güne kadar gideceklermis