Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@dmndmn, Memurlar bir cok farklı mevzuatı diğerleri ile karıştırıyor evet şartlar değişti ama 2008 öncesi ve sonrası çalışanların çalışma şartlarında değişiklik olmadı emekli olma yöntemi ve yil prim degisti

Dediğim gibi emeklilik başvurusu yaparak rapor çıkarın veya basvuru durumuna göre sevk alın rendavu alın işleriniz hızlı ilerler SGK ile hastane iletişim içerisinde olarak ilerlediği zaman daha sağlıklı olur oran raporunuzu belki kabul etmeyebilir SGK etmez demiyorum etmeyebilir çalışma gücü kaybı listesine bakacaklar o yuzden

Emekli olup calisamkyacaksak 12.500 TL ile nasıl geciniriz bu nasıl sacmalik

@dmndmn

Eğitim ve Araştırma hastanesinden randevu aldıktan sonra SGK ya gidip randevu aldığın hastaneye sevk alacaksan yaptığın işlem doğru.

@ucuncubahar,

Kuruma göre değişir bizde eski raporlari istedi ve sevki biz yapacağız dedi Ankara’da bir cok kişi boyle yaptı
Kendi bağlı bulunduğu kurum ile görüşmeden hareket etmesi dogru olmaz sizin SGK siz rendsvu alın buraya gelin biz yazı verelim diyebilir yerlere göre değişiklik gösteriyor en sağlıklısı kendi SGK ile görüşmesi

bana da sevk kalktı, randevu alıp heyete girip tekrar rapor alacaksın denildi,,,

@İsitmemuhammed

Ankara da randevu olayını SGK mı çözüyor?
Çünkü İstanbulda sevk edildiğin hastaneye randevu bulmak imkansıza yakın, çoğunlukla imkansız. Onun için önce randevu alıp sonra SGK ya gitmeyi bizzat SGK tercih ediyor.

@ucuncubahar,

Sunuda söyleyebilirim ki başvuruları alıp SGK nin sevk ettiği kişilerde oldu kendi ikametine yakın hastanelere

@ucuncubahar,
Ankara’da yer yer ilçelere göre değişiklik gösteriyor rendsvu yok zaten talep oluşturuyorsun düşerse gidiyorsun ama SGK bana oradaki memur biz sevk yapacağız demesine rağmen ben rendavu alıyım mi dedim hayır telefon veya eposta ile biz haber vereceğiz demişti

Son düzenleme:
@ucuncubahar,

Çok teşekkür ederim. Sağlık kurul randevusunu dün aldım. Yarın sgk ya gideceğim bilgi vereceğim bu durumda.

bizim ülkenin genel sorunlarından birisi bu tek tip izlem yolu yok herbir kurum belli olmuş yayınlanmış bir düzenlemeyi farklı farklı sekilde uygulayabiliyor o yuzden herkesin kendisini ilgilendiren muhatap olduğu yöntem ona gore değişiklik gösterdiği icin herkesin ortak noktada izleyeceği yöntemi karıştırıyor tek merkezden uygulama yapılan yöntem butun kollarda aynı şekilde uygulanmadığı icin hepimize farklı mağduriyetler çıkarıyor
Bu yuzden ülkemizin sonuçlarına ulaşmak neredeyse zorlaşıyor

@Mako1453
Bende suan emekli olsam aynı durum 14 500 e kitlemisler kimin umrunda o rakamlar geçim rakamımı açlık rakamımı bunu cok iyi bildikleri için cevap verecek yüzleri yok kaçıyorlar bu konuları konuşmaktan

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir sorum var şimdi SGK beni sevk etti ayın 3 ünde heyet için gideceğim aklımda bir soru işareti var kimse bilmediği için soruyorum sevk kağıdında maluliyet tespiti yazıyor bizim için önemli olan işgücü kaybı degilmi ?

@dado84,

aynı şey.
iş gücü kaybın ağır statüde çıkarsa zaten malül olmuş oluyorsun.
hafif ya da orta çıkarsa normal engelli emeklilik.

Arkadaşlar mesela SGK orta düzeyde engelli dedi emekli etti 4 a dan emekli olduktan sonra hiç bir ssk işte calisamkyoz mu

@İsitmemuhammed,
Yanlış bilgi veriyorsunuz,böyle birşey yok.ben 2022 yılında engelli emeklisi oldum ve çalışıyorum.maaşımda azalmada yok

@Mako1453,
Çalışabiliyorsunuz
40 60 arası engelde çalışabiliniyor

Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin lütfen engelli emekli olan bir birey çalışabilir sadece malulen emekli olan kişi calisamiyor

@sosyohasan,

40 60 dan ziyade ağır engelli olarak nitelendirilmek önemli sanırsam. Şimdi 60 70 civarı olupta çeşitli hastalıklardan oranı olanlarda var.

@dado84, @Modality, @sosyohasan,

Arkadaşlar kac yılında emekli olduğunuz önemli değil 4a sigorta kolundan olursanız ve 2008 öncesi sigorta başlangıç tarihiniz varsa tabiki emekli olarak çalışıyorsunuz

Ama 2008 sonrası sigorta girişiniz 4a olarak varsa emekli olursanız çalışamazsınız malulen de çalışmaz engellide anlatamadık galiba ısrar var Bünyamin orada paylaşmış zaten mevzuatı neyin tartışması bu yanlis derken hangi yanlis bilgi veriliyor ?

@sosyohasan,
Soruyorum size SGK başlangıç tarihiniz nedir ? Sigorta kolunuz nedir yani statü

Son düzenleme:
@İsitmemuhammed,

Güya standardize etti arkadaşlar. Bu bile asıl hedefin vergi indiriminden Emeklilik olduğunu gösteriyor. Bunların yatacak yeri yok!!!

Beyler bugün baktım evrak
Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış ve işlem sırasında diyor bugün yapılmış ayın 22 engelli emeklilik basvurmustum bu ne demek

@hanifeaydin

Arkadaşım sende bir haset sorunu var.

Ben 4ali olsam geçen sene emekli olmuştum. 4bliler iş gücü kaybı ile emekli oluyorlardı. Ona da ses çıkardın mı? Sanırım memurlar da öyle emekli oluyorlar. Bizim vergi indiriminden Emeklilik hakkımız Yok. Ona ses çıkardın mı? Şimdi 4alilar da işgücü kaybından olunca hemen konusmaya başladın. Hep ucu sana dayanınca konuş. Yok o engellinin o hakkı varmış da bunun yokmuş. Yok o engellinin ihtiyacı yokmuş da arkadaşın ihtiyacı varmış. Yok bir engellinin villası varmış da neden emekli edilmişmis. Zaten engellilerin kaybettiği de bu. Ucu ona dokunuyorsa bağırıyor. Değilse umrunda değil. Ama sıra başkasında olan haklara geldi mi hemen eleştirir...

@Mako1453, muhtemelen emeklilik şartlarınız onaylanmış tahsis oluşturulup maaşı bağlarlar sizin başvurunu 15 ocaktan önce olmus

@Mako1453,

Oyle ise bizim de umarım oyle olur benimki beklemede 17 ocaktan beri evrak merkez Ankara’da hareketlilik yok

Raporunuz ne zamanki rapordu acaba ogrenebilirmiyim

@dmndmn,

Memurların tam vakıf olmadığını söylemiştim emeklilik bölümünde Bülent beyin paylaştığı emeklilik sonrası çalışma hakları diye bir bölümü var başta bir yere sabitlemiş kontrol ediniz gerçek bu aksi maaş alanlar 2008 önce SGK başlangıcı olan 4a lılardan birisidir eger sonrası olan birisi ise tespit ettiği an SGK geri ödemeleri ile faizi üzerinden hesaplayıp alırlar

Aklıma farkli birsey geldi
Yıllar önce sigortam varken engelli maaşı almıştım almıştım bir kac ay sonra o ayların ödediği parayı benden almışlardı
Kendim durumu öğrenince kesilmesini istedim ödemeleri yaptım geri yoksa sonra bilmeden aylarca alıp ödemesi vardı bu daha kötü bir durumdu insaallah kimse boyle durumlar yasamaz

Son düzenleme:
@İsitmemuhammed,

Raporum ayın 16 da heyete girdim ayın 22 de raporum çıktı ve çıkar çıkmaz emeklilik için hemen başvurdum 22 de yüzde 50 sürekli sadece gözden engelliyim

Üst Alt