Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Merhaba
2004 sgk başlangıcı olanlar iş gücü kaybı raporuyla emekli olup çalışmaya devam edebilecekler mi ? İlgili düzenlemeyle ilgili bir çok kaynaktan araştırma yaptım sadece bir yerde 2008 ve sonrası başlangıçlılar için maaş kesileceğini okudum. SGK'ya sordum çalışırsanız maaş kesilir dedi ancak ben SGK girişime baktığından pek emin değilim. Sadece engelli raporuma bakıp cevap verdi.

SGK LI ÇALIŞAMAZ MAAŞ KESİLİ AMA EMEKLİ SANDIĞI MEMUR ÇALIŞMAYA DEVAM EDERSE EMEKLİ MAAŞI KESİLMEZ ÖYLE Mİ ?HER KONUDA OLDUĞU GİBİ ( YETİM MAAŞLI EMEKLİ SANDIĞI VE SGK İÇİN BAKINIZ) ÇALIŞSALAR DAHİ BEKAR KIZ ÖLENE KADAR ÇİFT MAAŞ ALABİLİR

@OturanBoğa

Yeni çıkan engelli emekli yasasının Şizofren hastası devlet memurları açısından avantajları ve dezavantajları nelerdir ? Yeni çıkan engelli emekli yasasının Şizofren hastası devlet memurları açısından avantajları mı daha çok ? Dezavantajları mı daha çok ?

@AltayTuna
Aynen. Adamlar bir takmış ÖTVli araba da ÖTVli araba. Kaldı ki orada da aman aman bir kayıpları Yok ha. Sıfır bir araba 10 sene rahat kullanılır...

SGK ya evrak teslimi yaptım raporu verdim evrak şuan Ankara'da Kocatepe ssgm de işlemde gözüküyor bakalım nasil cevap gelecek

28/5 TESPİT
ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 4/B-EYT-2.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ (EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4B)) (1.KARAR)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış23/01/2025 12:25 PMİŞLEME ALINDI
Bugün 10 gün oldu ne arayan var ne soran. Varmı benimle aynı durumda olan acaba?

@AltayTuna, haklısın ama ben devranın da döncegşne inanmıyorum çünkü devran döner diye o' kapıyıda kapattılar

@boyaci0074,

Ben de ayın 22 de başvurdum evrak halen işleme alındı başka bişi yazmiyior Evragi ne zaman verdiniz

2008 öncesi sgk girişi olup emekli olanlar tekrar çalışabiliyor işveren sgdp yatırıyor

@Mako1453,

Bende 17 ocakta başvurdum sisteme 21 ocakta almışlar suan Dışkapı SGK dan sıhhiye SGK ya ulaşmış dosya orada beklemede 21 inden beri hareketlilik yok

@İsitmemuhammed,

En çok senin sonucunu bekliyorum. Sen emekli olursan ,ben de olabilirim. Sen olamazsan ben de olamam :(... Huzurum kalmadı bu fani dünyada...

@adil12,

Hayırlı sonuçlar bekliyorum sevk demişlerdi ama sevk edeceklermi nasıl yol izleyecekler bilmiyorum hala elime posta kağıdı ulaşmadı herhangi iletişim sağlanmadı haber geldikçe buradan paylaşacağım umarım yol gösterici olacaktir

Emeklilik basvuru şartlarım
SGK kaydı 2005
18 yaş başlangıcı 2007 temmuz
Toplam yil 17 yil 7 ay
Son brüt Brüt 31120 tl 2024 yılı
2025 brütü tahmini Ocak 39000 civari

Toplam primi 4563

2008 öncesi 3 gun
2008 sonrası 4560 yatan primler

Statü 4a
Yaşlılık aylığı basvuru (engelli yaşlılık )

Basvuru şartları 101 107 dsb İsitme tedaviye yanıt veremeyen engel durumu

Yeni yasaya göre çalışma gücü kaybı listesi orta tani

Orta tanı hizmet yil prim 16 yil 3700 gun

Basvuru esnasında verilen raporlar 2008 58 oranli İsitme kaybı
2016 yil 62 oranli konuşma İsitme bozukluğu orani

Sonuç üstteki belirtildiği gibi evrak işlemleri ilerliyor süreç takip ediliyor

Son düzenleme:
Wallah arkadaşlar bakalım ne olacak 22 verdim evrak halen işlem sırasında diyor inşallah hantaneye sevk etmez raporuda ayın 16 da aldım sürekli 50 oran tek hastalık ben emekli olup calisacam 2009 girişim 16 yıl 3900 var prim

@Mako1453,

2008 sonrası emekli olan engelli birisi 4a emeklisi olursa çalışamaz çalışır isen maaşın kesilir faiziyle ödenen maaşını geri isterler

Merhaba. Bilgi verenlere çok teşekkür ederim . Ben kadıköy sgk ile görüştüğümde oradaki hanımefendi sadece raporuma bakarak, çalışma gücü raporu alsanız bile çalışamazsınız dedi. Bu artık kaldırıldı dedi. Bunu duyunca yıkıldım. Sonra birçok kaynağı araştırdım. 2004 girişlilerin çalışamayacağına dair bir düzenleme bulamadım. O yüzden sordum. Devlet daireleri özelleşse keşke. Doğru düzgün bilgi alamıyoruz. Hiç ilgilenmiyorlar.

@İsitmemuhammed,

İşlemler devam ediyor gibi gozukuyor AMA memur sevk için arayacağız dedi bana 10 gün içinde. Benimde şartlarım tutuyor keşke senin dediğin gibi olsa...

@BnymnYldz,

Arkadaş açıklamış bir liste vardı bulamadım onu var olan birsey zaten 4a SGK girişin 2008 sonrası ise emekli olmak istediğinizde çalışamıyorsunuz
2008 öncesi SGK girişiniz var ise çalışabilirsiniz

@dmndmn, yazdım mesajımda 2008 öncesi SGK girişi olan 4a Li birisi emekli olursa çalışabilir

Malul emeklisi olursa calisamaz

@Mako1453,

Maalesef 2008 ve sonrası sigortalı olarak çalışamıyor. Bunu pek çok yerden teyit ettim. 2004 konusunda bir sitede çalışabilir yazıyordu ama resmi bir teyit bekliyorum. Sgk çalışanlarıyla iletişim kurmak zor veya ben zorlanıyorum☺

@07antalya, aynısını basvuru esnasında banada söylendi islemler suan nasıl ilerliyor netlik kazanınca bilgi verildikçe anlaşılacak Keske oyle olsa zorluk yaşamamış olsaydik

Şimdi arkadaşlar benim girişim 2009 1 ay yüzde 50 sürekli raporum var şuanda özel sektorde çalışıyorum emekli başvurusu yaptım diyelim enekli oldum tekrar bu işyerinde 4a olarak calisamkyor muyum

@dmndmn,

Malul emeklisi çalışamaz,
engelli yaşlılık aylığı bağlanan engelli emeklisi birisi 4-a SGK kaydı 2008 öncesi olan çalışır memurların çoğu mevzuattan bir haber siz resmî produsurleri takip edin bu forumda onunla ilgili cok yazı yazıldı mevzuat paylaşıldı araştırın

Bu arada ben sgk'ya gitmeden eğitim ve araştırma hastanesinden sağlık kurulundan randevu aldım. Çalışma gücü kaybı için yapmam gereken başka birşey yoktur umarım.

@Mako1453,

Malesef çalışamazsınız çalışırsanız maaşınız kesilir kesilmez ise tespit olunca kesilir ve aylık ödemelerinizi faiziyle geri isterler dikkatli olmanızı öneririm

@İsitmemuhammed,

Merhaba. 15 ocaktan önce bende böyle biliyordum. Yeni yasa gelince engelli emeklilik çalışma kaybı raporuna döndüğü için ve sağolsun sgk eksik bilgi verdiği için ikilemde kaldım. Bir de sgk daki bayan eskiden çalışabiliyordunuz şimdi bu kalktı demişti.

@dmndmn, boyle yapmanızı önermem siz SGK ya şartlarınız uyuyor ise emeklilik başvurusu yapın en azından izlenecek en dogru en kısa yönden gidersiniz sevk edecekse onların söylemine göre rendsvu alırsınız veya sevk ederler en azından kurumlar arası iletişim ile işleriniz ilerler

Üst Alt