@rgofis,
Röportaj yapılan avukat beyfendiye mail attım. En azından iç hastalıkları gibi rapor çıkartırken yapılan tetkiklerin daha yorucu olduğu engel durumlarında
eski rapor üzerinden iş gücü kaybı tespiti başvurusu yapabiliyor muyuz diye sordum. Sonuçta e devlette barkodlu ve en az 7 hekim imzalı detaylı sağlık durumunun yazdığı raporumuz var. Doğru, vergi indirimi için aldık ama SGK ya vergi indirim belgemizi sunmuyoruz. Bu belgeyi alabilmek için çıkarttığımız hastane raporunu sunacağız. Kısacası Gelir İdaresi Başkanlığı Sağlık Kurulunun onayladığı bir vergi indirim belgesi değil, SGK'nın kendisinin de sevkle yönlendirip aldıracağı raporun aynısını tekrar sunacağız. Avukat beyfendi sağolsun 1 saat geçmeden mailime yanıt verdi. Cevabını aşağıda paylaşıyorum;
"Sayın XXX; Sorularınızı okudum. Ne yazık ki;
5510 Sayılı Yasanın geçici 10. Maddesinde 7538 Sayılı yasanın 15. Maddesi ileyapılan değişiklik ile, sizi tekrar 94. Madde gereği kontrol muayenesine
gönderebilirler. Bununla ilgili olarak bağlı olduğunuz il sosyal güvenlik Müdürlüğüne başvurup, işinizden ayrılmadan önce,
raporunuzu da ekleyerek, ekli raporunuza göre çalışma gücü / meslekte kazanma kayıp oranınızın belirlenip, ne zaman yaşlılık aylığı bağlanabileceğini sormanız ve resmi yazı aldıktan sonra işinizden ayrılışınızı buna göre yapmanızın yerinde olacağını belirtmek isterim. Çünkü son değişiklik ile SGK’na, sizin tekrar kontrol muayenesine gönderme yetkisi verilmiş oldu. Saygı ve Selamlar. Kolaylıklar."
Ben bu yanıttan, "engelli raporun ile SGK'ya başvurarak çalışma gücü kaybı tespiti talebinde bulunmayı dene" sonucunu çıkartıyorum. He tekrar hastaneye sevkedebilirler o ayrı. Ama sevketmez ve bu rapor üzerinden değerlendirip Hafif-Orta-Ağır sonucu verirlerse ne ala.. Denemekten kaybedeceğim 1-2 ay olur en fazla diye düşünüyorum. Zaten mevzuat yayınlanacak yönetmelik değiştirilecek vs derken bu süreyi bekleyeceğiz. Atladığım veya gözümden kaçan bir şey varsa lütfen uyarmaktan çekinmeyin.
Son olarak bazı arkadaşlarımız yeni mevzuat yayınlanmadan rapor işlerini halletmenin avantajlı olabileceğinden bahsetmişti. Belki haklı olabilirler. Ancak şunu unutmamak lazım. Karşımızdaki kurum SGK! Tüm işlemleri kaideye uygun yapsak dahi mevzuat yayınlandığında çok çok çok basit bir talep eksik diye bize tüm süreci yeniden yaşatabilme ihtimalleri var. İtirazlar vs işe yaramayacağından lanet olsun diye tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak durumunda kalabiliriz. O yüzden "şahsen" yönetmelik çıkmadan hareket etmemeye karar verdim. Sadece eski raporumla SGK'da şansımı deneyeceğim o kadar.
Herkese kolaylıklar..