Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@Mako1453,

Raporunuz yeni imiş bakalım bizim durum eski raporlar üzerinden nasıl değerlendirilecek merak konusu sevk bekleyeceğiz duruma gore

@Mako1453,
Zannetmiyorum sizin emekliliğiniz hayırlı olsun insaallah birde o emeklilik durumuzdan sonra çalışma şartlarını araştırın 2008 sonrası sigorta girişiniz varsa mağdur durumuna düşmeyin zaten çalışmamak mağduriyet çalışmak ise daha büyük mağduriyet

Son düzenleme:
@dmndmn, 2008 sonrası girişli olanlardan emekli maaşı kesiliyor çalıştıkları takdirde ben böyle biliyorum geçenlerde böyle bir resmi bir belge paylaşılmışti sizi kapsamıyor

Ya zaten emekli olup çalışmak yok ise emekli olmam emekli maaş geçim zor Maglum

@Mako1453,

her engellinin çalışmaya devam edecek sağlığı olmuyor ne yazık ki , çoklu hastalıklar insanı bezdiriyor yıpratıyor ayağa kalkacak enerji olmazken insanlar nasıl çalışacak ? 4 hastalığı olsa her biri %30 olsa olmuyor biri %40 olsa işgücü kaybı listesinde mi belli değil.şimdi bu insanlar ne yapacak?

@İsitmemuhammed,
Bir açıklamanızda 2008 sonrası emekli olanlar diye başlamışsınız buna istinaden yazmıştım.sonraki açıklamalarınızda daha açıklayıcı olmuşsunuz 2008 sigorta girişi diye belirtmişsiniz.sanırım bilgiyi hızlı aktarınca eksiklik oluşmuş.Aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.

Arkadaşlar son olarak. Ben Kadıköy sgk'ya gitmek istemiyorum. İstediğim sgk müdürlüğüne gidebilir miyim?

Gün içinde mail atmıştım. Bana malüllük servisimize gelip başvurmanız gerekiyor cevabı vermişler. Bana yanlış bilgi verilen yere gitmekten imtina ediyorum.

@sosyohasan,

Evet 2008 sonrası diyerek kastettim yanlis anlaşılma olabilir ben arkadaşların magdur olmaması icin çalışmaları durumunda zor durumda kalmalarını istemem bir yerde görmüştüm bu sekilde magdur olanlar vardı

Detaylar önemli herkese iyi çalışmalar kolaylıklar dilerim sizede esenlikler

@Konyaereğli,
ben bunlardan şunu anlıyorum, şimdi 2008 sonrası iş gücü kaybı oranı istenmiyor çünkü 2008 sonrası girişlerin emekli olabilmesi zaten en erken 2028 i buluyor, öncesinin de emekli olmaması için bütçe ayırmamak için yapılıyor, yani para mara yok kalmamış hiç bir vekilde çıkıp dile getirmiyor

Eski çoklu puan siztemi hakkımızı geri istiyoruz, zaten o verilen puan çalışma çabalama kaybıydı, benddua ede ede günleri geçiriyoz ya

@OturanBoğa, sol kolumda Sgk listesinde yer alan tek rahatsızlık bracial pelxus bulunmakta bunun için EMG çektirmeliyim galiba ve zaten raporun 2006 tarihini ve süresiz çalışma iş gücü kayıp oranım ise yüzde50 tekrar bunun için SGK uzmanı tarafından rapora yönlendirilir miyim.yönlendirilirsem düşürülür mü 20 yıldır sigorta pirimi ödüyorum yazıklar olsun tek kolumla bilgisayar kullanıyorum araç için sürücü belgesi bile alamadım ama gel görki emekli iki ay kala başıma bu iş geldi

Engelli olarak emekli olamazsak bu kademeli emeklilikten faydalanma durumumuz olabilir mi eğer çıkarsa

@rgofis,

Röportaj yapılan avukat beyfendiye mail attım. En azından iç hastalıkları gibi rapor çıkartırken yapılan tetkiklerin daha yorucu olduğu engel durumlarında eski rapor üzerinden iş gücü kaybı tespiti başvurusu yapabiliyor muyuz diye sordum. Sonuçta e devlette barkodlu ve en az 7 hekim imzalı detaylı sağlık durumunun yazdığı raporumuz var. Doğru, vergi indirimi için aldık ama SGK ya vergi indirim belgemizi sunmuyoruz. Bu belgeyi alabilmek için çıkarttığımız hastane raporunu sunacağız. Kısacası Gelir İdaresi Başkanlığı Sağlık Kurulunun onayladığı bir vergi indirim belgesi değil, SGK'nın kendisinin de sevkle yönlendirip aldıracağı raporun aynısını tekrar sunacağız. Avukat beyfendi sağolsun 1 saat geçmeden mailime yanıt verdi. Cevabını aşağıda paylaşıyorum;

"Sayın XXX; Sorularınızı okudum. Ne yazık ki; 5510 Sayılı Yasanın geçici 10. Maddesinde 7538 Sayılı yasanın 15. Maddesi ileyapılan değişiklik ile, sizi tekrar 94. Madde gereği kontrol muayenesine gönderebilirler. Bununla ilgili olarak bağlı olduğunuz il sosyal güvenlik Müdürlüğüne başvurup, işinizden ayrılmadan önce, raporunuzu da ekleyerek, ekli raporunuza göre çalışma gücü / meslekte kazanma kayıp oranınızın belirlenip, ne zaman yaşlılık aylığı bağlanabileceğini sormanız ve resmi yazı aldıktan sonra işinizden ayrılışınızı buna göre yapmanızın yerinde olacağını belirtmek isterim. Çünkü son değişiklik ile SGK’na, sizin tekrar kontrol muayenesine gönderme yetkisi verilmiş oldu. Saygı ve Selamlar. Kolaylıklar."

Ben bu yanıttan, "engelli raporun ile SGK'ya başvurarak çalışma gücü kaybı tespiti talebinde bulunmayı dene" sonucunu çıkartıyorum. He tekrar hastaneye sevkedebilirler o ayrı. Ama sevketmez ve bu rapor üzerinden değerlendirip Hafif-Orta-Ağır sonucu verirlerse ne ala.. Denemekten kaybedeceğim 1-2 ay olur en fazla diye düşünüyorum. Zaten mevzuat yayınlanacak yönetmelik değiştirilecek vs derken bu süreyi bekleyeceğiz. Atladığım veya gözümden kaçan bir şey varsa lütfen uyarmaktan çekinmeyin.

Son olarak bazı arkadaşlarımız yeni mevzuat yayınlanmadan rapor işlerini halletmenin avantajlı olabileceğinden bahsetmişti. Belki haklı olabilirler. Ancak şunu unutmamak lazım. Karşımızdaki kurum SGK! Tüm işlemleri kaideye uygun yapsak dahi mevzuat yayınlandığında çok çok çok basit bir talep eksik diye bize tüm süreci yeniden yaşatabilme ihtimalleri var. İtirazlar vs işe yaramayacağından lanet olsun diye tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak durumunda kalabiliriz. O yüzden "şahsen" yönetmelik çıkmadan hareket etmemeye karar verdim. Sadece eski raporumla SGK'da şansımı deneyeceğim o kadar.

Herkese kolaylıklar..

Bir şey soracağım diyelim ki engellilik şartlarımı yerine getirdim ve sgk ya gidip raporumu verdim sgk da beni hastaneye gönderip heyete soktu . Heyet te sen çalışabilirsin dedi o zaman önceden aldığım süresiz engelli raporu geçersiz olmuyor değil mi

Kanun emeklilik şartlarıyla ilgili. Raporlarla ilgili bir düzenleme değil. Çalışma gücü raporunun engelli raporunu geçersiz hale getireceğine dair bir düzenleme de yok. Soruşturma veya şüphe olmadan da verilmiş rapor geçersiz sayılamaz diye biliyorum.

170 aradım engelli emekliliği yeni düzenleme ile ilgili bilgi alacaktım telefondaki bayan henüz resmî açıklama yapılmadığı için suanda resmî birsey söyleyemiyoruz dedi açıklama yapılmasını bekleyin dedi resmî gazetede yayınlandı durum dememe rağmen bize ulaşan resmî bir açıklama yok size bağlı SGK ya giderek yuzyuze daha detaylı bilgi alabilirsiniz denildi henüz gitmedim önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum subati beklemek daha dogru olacak haftaya netleşir hersey

@İsitmemuhammed,

Bu Tür genelgelerin yayınlanması 1-2 ayı bulabiliyor maalesef. Aslında yasanın çıkacağı kasım ayından beri belli. Bana kalsa Yasa'nın resmi gazetede yayınlanması ile beraber SGK tarafından genelgenin de yayınlanması gerekiyor. Ancak kamu da işleyiş biraz ağır maalesef.

@AltayTuna,

her koşulda 7000-8000 ya da fazla işgünü kesin isterler ...hata yapıp işten çıkmayın dayaanbilen dayansın çalışsın prim yatsın ,gün sayısı artsın...ben keşke dayansaydım...

170 BİLGİSİZ - CEVAP VEREMİYORLAR -

Arkadaşlar bugün sgk il müdürlüğü ne gittim başvuru almadıklarını genelgeyi beklediklerini söylediler 15 şubat gibi çıkmasını bekliyolarmış

@şanssızadam88,
İyice uzattılar ne bu tembellik yazı resmî gazetede yayınlanacak 15 ocakta 15 şubata kadar islemleri yapmayacaksınız yasama yürüme organları sistemin kablumbaga misali

Hastane randevusu almıştım. Sgk müdürlüğünden randevu aldığım hastaneye sevk yazısı da aldım. 11 Şubat'da sağlık kuruluna çıkacağım. Yine içimde şüpheler var.

Sgk evrağında sevk nedeni bölümünde, sigortalının maluliyet tespiti için durum bildirir sağlık kurulu raporu yazıyor. İşlemler bitince hafif veya orta düzey çalışma gücü kaybı raporu alacağım değil mi ?

Üst Alt