Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Kazanacagız kötü işler her zaman bir şekilde kaybeder, Anayasa mahkemesine itiraz dosyaları hazırlanmış inş , o sebeb her yeri vekil vs aramaya devam,
Akp Mhp hariç her yeri arayalım

@mehmet985,

1.10.2008 öncesi işe girdiyseniz emekli olsanız da çalışabilirsiniz. engeli raporunuz çıksın . sgkya çalışma gücü kaybına başvurursunuz. onayınız gelirse çıkışınız verilir. emekli olursunuz. sonra tekrar işe girişiniz yapılır aynı işyerine devam etmek isterseniz.

@erkam-erkam,

Adamlar agzını açanı içeriye atıyor , Anayasa Mahkemesi 'nin kararlarına saygı duymuyorum diyorlar , Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını uygulamıyor . Sen kalkmış mahkemeye gidecegiz diyorsun :)

evet vergi indirimi alanlar,ayrıca alacakların da önü engellenmemesi lazım.

@reciss,

evet 2008 öncesi girişliyim 2005 aralık sigorta girişim, lakin belediye de sözleşmeli personel olarak 4/a çalışıyorum kamu da emekli çalıştırmıyorlar diye biliyorum ondan dolayı kararsız kaldım açıkçası e devlette gözüken maaş 14.800 civarı geçen yıl daha yüksek gözüküyordu bu yıl düşük bilemedim ne yapacağımı

@mehmet985,

Önce işyerinizle görüşün. Engelli emekli statüsünden emekli olursam çalışmaya devam eder miyim diye. Onay verirlerse emekli olup çalışmanız için 2008 öncesi SGK başlangıçlı olmanız gerekiyor. Sonra eğitim ve araştırma hastanesinden sağlık kurulu için randevu alın. SGK'ya gidin o hastaneye sevk yazısı yazdırın. Muayene olduktan sonra da hastaneden bilgi alırsın

herkes mail atsın , bu birim ne yapıyor haklarımız için dava açmışlar mı hangi durumdayız vs? her şehir için de vardır.

youtube da birçok videosu var....2008 yılında kanun çıkartılırken de çok çabalamış ama sesini duyuramamış...soru sormak isteyenler için sadece görme engelliler için değilmiş çalışma alanı...

@dmndmn,

Belediye de çalışıyorum 4/a sözleşmeli personelim, 2005 aralık sigorta girişim, kamu sayıldığı için emekli olan personeli çalıştırmıyorlar diye biliyorum. Hastane randevusunu aldım ama karar veremediğim için sgk ya başvurmadım.

@mehmet985, öncelikle şunu söyleyeyim engelli emekli şartları çok çok zorlaştırıldı artık tek bir engelden değerlendirme yapılarak prim ve yıl şartını doldurduysanız SGK'ya başvuru yapacaksınız gelecek oradan alınacak iş gücü kaybına göre emekli edileceksiniz engel şartlarımız uyar ise emeklilik onayı geldikten sonra İş yeriniz çıkış işlemi yapacak kıdem tazminatını alacaksınız sonrasında sosyal güvenlik destek primi adı altında tekrardan size giriş yapıp o şekilde emekli olarak devam edeceksiniz İnşallah emekliliğinizde bir sorun çıkmaz çünkü emeklilik şartları Şubat 1 itibarıyla çok çok zorlaştırıldı bilginiz olsun sizin yapacağınız şu anda SGK'ya engelli emeklilik başvurusu yapmak malulen değil buna dikkat edelim

Arkadaşlar merhaba sağlıklı iken Ssk girişim 2005 Temmuz ayı. Sonradan gelişen omurilik hasarı yüzünden yürüyemediğimden, 1808 günle 2013 yılında bakıma muhtaç olarak Ssk dan malulen emekli oldum. Halen bakıma muhtaç malulen emekliyim. Bir firma tarafıma evden çalışarak ve beni fazla yormayacak bir iş teklifinde bulundu. Fakat malulen emekliliğim iptal olur mu? Mevzuatı tam bilmediğim için bir şey diyemedim. İnternette şöyle bir yazı var ''Sigortalının yeniden çalışmaya başlaması: Sigortalının, malullük aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya başlaması halinde, malullük aylığı kesilir. Ancak, sigortalının başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede malul olması halinde, yeniden çalışmaya başlasa dahi malullük aylığı kesilmez. Diye bir yazı var. Ben bakıma muhtaç malulen emekliyim. Böyle bir işte işe girişim olsa ne olur bunun hakkında bilgi sahibi olan varsa yanıtlayabilir mi acaba? Emekli maaşım kesilir mi? Ssk herhangi bir sorun çıkarır mı?

Malulen emekli olanlar dediğiniz gibi çalışamazlar işe girdikleri takdirde maaşları kesiliyor ancak bakıma muhtaç olarak işe girişler nasıl oluyor işverenler bunu nasıl bildirim yapıyor açıkçası bunu bilmiyorum SGK'nın işi yine belli olmaz siz en iyisi SGK'dan bilgi isteğiniz en sağlıklı

arkadaşlar selam ,
ben bugün SGK İzmit şubede Emeklilik başvurusu yaptım ve 6 ay önce alınmış rapor ile emeklilik başvurum kabul edildi.
benden eski raporlar,vergi indirim yazıları ,Askerlik muafiyet raporu ( Gata nın verdiği sağlık raporu ) dahil evrakları istediler ve verdim.

işleme alındı ve SGK İzmit kendi sağlık kurulu olduğunu ,1 hafta içerisinde kontrol ederek son durumu size posta yolu ile ileteceğiz dediler.
onaylandığında işyerinizden çıkış bildirgesini alıp tekrar emeklilik başvurusunu kesinleştirmek için geri gelip maaş bağlatmak üzere başvuru beklediklerini söylüyorlar.

az önce bir evrak takibi konusunda sms aldım ve konusu "maluliyet talebi",KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-3
gelen evrak,"işlemde" diye bir bilgi geldi.

kafama takılan soru yaşlılık aylığı yerine malulen emeklilik olarak mı işleme aldılar diye düşünmeden edemiyorum.

@romulus,

Aman dikkan et malulen olma eğer olabiliyorsa yaşlılık aylığı al bir git gorus bebce

@romulus, Başvurunuz malulen emeklilik için yapılmış gibi görünüyor. Askerlik muafiyeti ile ilgili rapor malulen emeklilik başvuruları için istenir. SGK'ya gidip bu konuyu tekrar sorarsanız daha sağlıklı olur.

Sizin hakkınızda sadece Malulen Emeklilik için değerlendirme yapılırsa sadece Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp var mı yok mu diye bakılır. Orta Düzey veya Hafif Düzey olup olmadığınıza bakılmaz. Ağır Düzey kayıp yok ise maluliyet Red kararı verilir.

tespit yapılırken maluliyet adı altında yapılıyor onemli olan oradaki basvuru esnasında kişinin yaşlılık aylığı olarak başvurması benim başvurumda sizin gibi ilerliyor hatta emeklilik servisinde görünüyor sistemde maluliyet degil yaşlılık aylığı olarak görünüyor dys sisteminde kimi neye göre basvuru aldıkları tam kesinleşmiyor farklılıklar arzediyor o yuzden hastaneye rendsvu alıp SGK başvurunca sevk verecek diye herkesi kapsamıyor benden direk evraklarımı istedi posta gönderilecek dendi bekleyelim görelim islemler nasıl ilerleyecek en az 1 aya kadar netleşir hersey

@romulus, sizin engel durumunuz nedir hangi raporlari verdiniz

@İsitmemuhammed,
Merhaba ,
Benim işitme ve implantlıyım ama SGK dys ekranında neden maluliyet yazdığını anlamadım.
İmzalattıkları evrakta 4a sigortalı ve yaşlılık aylığı olarak belirtmiştim.

Eski ve yeni raporlar,eski vergi indirim yazıları ile askerlik muaf sağlık raporu verdim.

Benden bedevisi varmıdır. Ocak 8 raporu aldım %48 vergi indirimi geldi ayım 27 sinde.
Kaldık ortada şimdi ne eski nede yeni sistemden başvuru yapılabiliyor

@BnymnYldz,
Merhaba,
Çalışan kişi malulen işlem yapılacak diye belirtmedi ama dediğim gibi evraklarda yaşlılık aylığı olarak belirttim.
Yine de yarın sabah arayıp detaylı soracağım.

@romulus, Bir karışıklık olmuş olabilir "maluliyet talebi" yazılmış çünkü ve askerlik muaf raporu istemişler. SGK'ya sorup bir yanlışlık varsa düzeltilebilir.

@gannicus,
Çok doğru hepsi maluliyet xsten bu yeni yasa çıkmadan önce ne dediler hatırlayın her malul engelli olabilir ama her engelli malul değildir demedilermi unuttunuz mu

@EMREYUP57,

Yeni sistemden yapacaksın. Eski sistem artık yok. Eski sistemi kaçırdığın için evet sana bahtsız Bedevi diyebiliriz rahatlıkla...

Şimdi alo 170 i aradım.malesef malulen işlem başlatmışlar.

Israrla yaşlılık aylığı olacak diye belirtmiştim.
Yarın sabah Kuruçeşme İzmit sgk yu arayacağım.destek olmazlarsa mecburen İstanbul dan oraya gitmek zorundayım.

@romulus, sizin işleminiz maluliyet üzerinden gitmiyor başvurunuz üzerine gidiyor zannimca bir kac kişi de sizin gibi basvuru yaptı onlarda da aynı sizin durum oluştu yinede siz başvurduğunuz SGK ya gidin durumu açıkça öğrenin maluliyet mi yaşlılık engelli emekliliği olarak mi sürdürülüyor netleştirin
Bazen yanlışlık yapabiliyor lar insaallah sizinki engelli yaşlılık emekliligidir

@romulus,

Benden askerlik raporunu ve vergi indirim yazısını istemediler eski raporlarımı istediler zaten uluslararası evrak sisteminde e nabiz e devlet gibi islemler de bunlara SGK ulaşabilir belki ondandır bazen tedbirli olarak uğramadıkları icin istiyor olabilir ler

Yarın bizide durumdan haberdar ederseniz bekliyoruz olumlu haberlerini

Son düzenleme:
@İsitmemuhammed, Üstteki arkadaşın başvurusu direk maluliyet olarak başlatılmış. Askerlik muaf raporunu istemelerinden belli zaten öyle olduğu.

Sizin başvuru normal çalışma gücü kayıp tespiti olduğu için askerlik muaf raporu istenmemiş doğal olarak.

@romulus Bu durum düzeltilmezse eğer üsttede yazdığım gibi sizde sadece Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp tespiti olup olmadığı kontrol edilir ve red kararı verilir.

Başvuru şeklinin Çalışma Gücü Kayıp Tespiti olarak değiştirilmesi gerekiyor.

@BnymnYldz,

Dediğiniz gibi olabilir bir kac gun önce birisi basvuru yapmıştı hatta 2 kişi biliyorum bu forumdan onlarında sistemde maluliyet tespiti gibi bir yazı yazdığı söylendi kendileri ısrarla engelli emekliliği başvurusu yaptım demişti demekki işleme maluliyet olarak aldılar görürsem o kişilere bildiririm magdur olabilirler
Dys sistemini herkesin takip etmesi elzem bu durumun nasıl ilerlediğini görmek icin

Üst Alt