Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@gannicus,
Yani insan gerçekten emin olamıyor :) Bütün sevk kağıtlarında sevk konusu maluliyet tespiti mi yazıyor ?

@mteren,
Genel süreçle ilgili konuları ben de buradan öğrendim sağolsunlar.
Eski rapor için yeniden rapor isteyecekler. Neye göre eski onu da anlamadım. Saçma sapan bir mantık. Bilhassa kas hastaları veya ortopedik engelliler için. Tek hastalık oranı 52 ise bu zaten kafadan hafif iş gücü kaybıdır.

Son raporunuz 6 aylık raporsa hastaneye sevk etmiyorlar. Ancak yazın aldığınız sizin raporunuz süreli. 6 ay şartını karşılasa dahi kontrol muayenesi isteyebilirler. Ancak bunu da yine forumdan teyit etmeye çalışın.

@alibykbs, valla şu bir ay karambole kim kurtardı kurtardı alt yasa belli değil ya daha, inşallah emekli olursun, ama yine söylüyorum Mualif baş vekilleri arayıp yardım isteyelim, hatta Emine Erdoğana ulaşalım yazalım Valla bak şaka değil

@Gökçek58,
Merhaba

Şimdi edevlete girdim. SGK sitesine yönlendiriyor.

Konusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
28/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Giden Evrak Kayıtlı28/01/2025 1:55 PMHASTANE SEVK

Bu şekilde sevk edilmişim. Şimdi engelli emeklilik için başvuranlar herkeste böyle mi ? Ben maluliyetten başvurmak istemiyorum çünkü ağır çalışma gücü kaybım yok ve çalışmaya devam etmek istiyorum.

@mteren,
Öyle bir Kelime ettiğini söylemedim Zaten... Ama akapelilerin savunması bu. Eytyi işe karıştırirsak gerçek suçlu ortadan kalkıyor...

Bende bu şekilde yazıyor

4a 28/5 talebi.. Açıklamada ise 4a kurum sağlık kurulu yazıyor

@BnymnYldz,

17 Ocak emeklilik basvuru durumum aşağıdaki gibidir emeklilik servisinde görünüyor bana basvuru alırken evraklarımı istediler sevk olabilir demişlerdi islemleri sevk degil direk emeklilik servisinde görünüyor yaklaşık 10 günden fazla oldu , evet islemler genelge gelmediği için bekliyor lakin kendileri sevk etse bile islemleri emeklilik servisi üzerinden mi yaparlar ? Normalde sevk icin giriş yapmaları gerekmezmiydi

Merhaba herkese ,

2008 öncesi ssk girişim var koah rahatsızlığından tek hastalık süresiz raporum mevcut. Ben 22 Ocakta başvuru yaptım o günden beri Gelen Evrak İşlemde adımında kaldı ne oalbilir fikri olan var mı ?

@ultraslan0101,
Merhaba 22 ocak nasil basvuru yaptiniz. Genelge olmadigi icin benden evrak kabul etmiyorlar. Sizin basvuru malulen mi acaba . Ben engelli emeklikik icin yani vergi indirimi olarak emklilige başvurmak istiyorum ama genelge imzalanmadigi icin evrak veremiyorum

@İsitmemuhammed, Sevk edilmiş olsanız orada en sağdaki açıklama kısmına hastaneye sevk yapıldı yazılırdı.

Dosyanız sağlık kuruluna gönderilmiş olsa yine dosya hareketlerinde bu görünürdü. Sıhhiye SGM genelde dosyaları Kocatepe SGM Sağlık Kurulu Servisine gönderiyor.

Sizdeki dosya hareketlerinden anladığım kadarıyla şu an birşey yapılmamış öyle bekliyor gibi görünüyor.

@Profsör,
Süresiz engelli raporum + epikriz raporum + vergi indirimi yazısı ve dilekçe ile gittim direk aldılar ama hastaneye sevk olacaksın da demediler emekli olacaksın da... dys den baktığımda gelen evrak işlemde yazıyor sadece ne anlama geliyor anlamadım hocam

@ultraslan0101,
Ok hayirlisi olsun . Benim durum zor bilmiyorum nasil olacak. Memurlar da bilmiyor ne nasil olacak. Genelge imzalamadan evrak kabul etmiyor.

1998 beraber mezun olduğum arkadaşım yeni emeklilik yasası çıkacakmış diye 1 aylık sigortayla sigorta başlangıcı aldı ben yaz tatillerinde çalıştım hiç kimse sigortamı baslatmadı üniversite okudum sigortam 2003 yılında başladı tabiri emeklilik yasası 2003 yılında onaylandı 99 öncesi için kademeli emeklilik 52 yaş 54 yaş 56 yaş 99 sonrası için 60 yaş oldu ve kademe oluştu şimdi soruyorum yasayı EYT adı altında geriye dönük işletim 42 43 yaşında emeklilik sağlayıp 60 yaşı olduğu şekilde bırakırsanız ADALET bunun neresinde
2003 ten bu zamana kadar vergi indiriminden faydalanmak için tek gözden hep %32 aldım 2020 yılında fmf olduğumu öğrendim 2 ay önce ehliyetim gozden dolayı moleküler ehliyete düştü hassasiyet isteyen işlerde calişamaz ve ticari araç kullanamaz gibi Bi çok engel var 9 ocakta vergi indiriminden basvuru yaptım 23 ocakta göz + fmf %49 rapor şu an yasa degistirdik baltazar hesabı geçersiz diye yasa çıkartıyorsunuz 2000 2008 arası baltazardan emekli olanlar ne olacak bizim hakkımız ne olacak ADALET bunun neresinde

SGK engelli emekli başvurusu reddi halinde tekrar başvuru için yeni rapor mu çıkarmak lazım ve yeniden başvuru için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

@Gökçek58
Başvuru dosyan sgk tarafında işleme alındığı zaman dosyanız işleme alındı diye sms ile bilgi geliyor. O sms in içinde takip linki bulunuyor o linkten takip edebilirsin.

@pamukseker38,
İyi de siz 2003te işe girmişseniz 1999daki yasayı yani 60 yaşında olacağınızı bilerek girdiniz. 90li yıllarda girenlere yasa geçmişe yönelik işletildi. Arada dağlar kadar fark var...
Beri yandan diğer konuda haklısınız. Yarısını Vergi indiriminden yap, yarısını yapma olmaz...

@feramuz
Yeniden başvuru Yok. İtiraz ediyorsunuz. Tekrar değerlendiriliyor...

@Profsör,
Vergi indirimiyle başvuru yapılamıyor artık. Genelge bekliyoruz diyen yalan beyan veriyor, veya kendilerine üstleri tarafından düzgün bilgi verilmemiş. Burada sevk yazısı alan var. Ben de sevk yazısı da aldım sağlık kurul randevusu da aldım. Başka SGK'ya gitmeyi deneyin bir de.

@ultraslan0101,
engelli veya malulen emekli olmak için başvuru yazınızı 15 Ocak gününden önce mi verdiniz ? 15 Ocak tarihinden sonraysa yeniden tespit için sizi hastaneye sevk edecekler uygun gün bekleniyor da olabilir. Uygulama tamamen değiştiği için net bilgi almakta zorlanıyoruz.

@romulus
DYS'de görüneni iletiyorlar. Ben de maluliyet tespiti istemedim. Belki de hastaneden rapor aldığımda orada yüzde 45-50 kayıp yazdığı için evrakı SGK'ya götürdüğümde engelli emeklilikten uygunluk verecekler. Çünkü ben de özellikle malulen değil engelli emekli olmak istediğimi ilettim.

@dmndmn,
Onlar önemli değil. Sonuçta vergi indirimi emekliliği kalktığına göre herkesin raporu yüksek sağlık kuruluna iş gücü kaybınin değerlendirilmesi için gidecek. Kesin olan bu. Açıklamaları yapay zeka yazmıyor. Dolayısıyla farklılıklar olabilir...

Merhabalar, DYS ekranındaki açıklamalar kısmını oradaki memurlar kafasına göre yazdığı için herkeste farklı olabiliyor. Benimkinde de maluliyet sevk yazıyor ama bir de yanına 28/5 yazmışlar.

Yönetmelikte "28 inci maddesinin beşinci fıkrası ve geçici 4 üncü maddesinin altıncı fıkrasına göre yaşlılık sigortası kapsamında, sigortalıların hangi hallerde çalışma gücünü orta veya hafif düzeyde kaybettiğine," yazıyor.

Zaten matbu başvuru formunda çalışma gücü kaybının tespitini işaretlemişseniz sorun olmayacaktır. Çünkü o formda ayrıca %60 üzerinde çalışma gücü kaybımın tespit edilmesi diye ayrı bir seçenek de var. O seçilirse sadece ağır iş gücü kaybı var mı diye bakacaklardır.

@bozcam,
Çok sağolun.
Tamamdır doldurduğum formda yaşlılık aylığı işaretlemişim. Resimini çekmiştim ordan baktım.

Üst Alt