Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@grafakir,

Israrla malülüyet değil yaşlılık aylığı işaretlemesini söyledim bana önemli olan o değil 28/5 çalışma gücü kaybı seçeneği işaretli onun üzerinden gidilecek malüllük olsaydı %60 çalışma gücü kaybı tespitini işaretlerdik dedi.

@muvazene1979,

Kalp hastalığı ilerlemiş ise belki. Diyabetten çok da umutlanmayin. Diyabet başka bir hasara neden olmuşsa oran veriliyor. Ama bunlar beraber değerlendirilmiyor. Sadece birinden emekli olabilirsiniz...

Ben de bugün Ağustos tarihli raporumu teslim ettim. İki sayfa da form doldurdum. Hastaneye sevk edecek misiniz diye sordum. Bu raporunuzla önce deneyeceğiz kabul görmezse sizi hastaneye sevk edicez dedi çalışan arkadaş. Devlet hastanesi raporu olmasa şartları karşılıyorsunuz aslında ama kurul devlet değil üniversite hastanelerini tercih ediyor bazen dedi. O yüzden olumsuz olabilir, o zmn üniversite hastanesine sevk ederiz dedi. Ne zaman belli olacağını sorduğumda, başvuruları hemen yönlendirdiklerini ama kurul kararının uzun sürdüğünü söyledi. Yasa çıkalı bir sürü başvuru ilettik ama daha hiçbiri sonuçlanmadı dedi.

Bu arada benden sadece orada doldurduğum formları + raporumu aldılar o kadar. Kimlik fotokopi vs de almadılar. Hatta hastaliğımla ilgili tetkikleri testleri fln da alıp göndermeleri için ısrar ettim kabul etmediler. Kurul neye göre karar verecek anlamadım. Sonuçta her test e nabızda çıkmıyor. Gen testi mesela kesin isterler diyordum yüzüne bile bakmadılar.

Bakalım artık hayırlısı, bekleyip göreceğiz

@Profsör, üstteki emeklilik başvuru formu herkezin müraacat şekline göre doldurduğu, alttaki engelli raporun yeniyse raporunu sgk ya sevk ettikleri forum yada raporun yoksa hastane sevk formu

@grafakir,

Benim rapor yeni ama tek hastalıktan 37 puan o yuzden yetmez emeklilik icin. Önce ssk ya gideyim diyorum sonra heyete tek hastaliktan 40 verseler sonrasinda gonderrririm ssk ya diye dusunuyorum

sgk bizi isteiği kuruma mi göndrecek veye kendimiz mi sececeğiz sevk ettiği zaman
mhrs den saglık kurulu çalışma gücü kaybı için saglık kurulu randevusu olarak mı alınacak.

@makinist.41,

SİZİN TALEP ETTİĞİNİZ HASTANEYE SEVK EDERLER.
NORMAL DAHA ÖNCE HEYETE GİRDİĞİN GİBİ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK.
EVRAK SİZE VERİLMEYİP HASTANE YAZIYLA SGK GÖNDERECEK. SGK DA ANKARAYA DURUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN GÖNDERECEK.
BİR-İKİ AY SÜRER NETİCENİN OLUŞMASI

@Celalshnn.,

Engelli Raporları: hangisini sececeğiz.

1-Durum Derece Bildirir Sağlık Kurulu Raporu

2-Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu

3-Maluliyet Sağlık Kurulu Raporu

4-Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Özel eğitim almak, engelli kimlik kartı almak, engelli işe giriş, vergi indirimi, ÖTV indirimi, engelli aylığı bağlanması, sosyal yardım, evde bakım hizmetlerinden faydalanmak vb. için)

Kurul emekli etmemek için toplanıp büyük çaba sarf edecek benim anladığım bu çok mağdur edileceğiz gibime geliyor bu ülkede verecekleri 14 bin ₺ emekli maaşına bile göz dikiyorlar kendilerine gelince ye kürküm ye aksırana tıksırana kadar ye gariban da ağzı mühürlü bir şekilde bakmaya ve susmaya devam etsin konuşursan sonun iğneli fıçı mazallah

@grafakir,

Dogru anlamisim tesekkurler

Merhaba ef 55 kardiyoloji 37 vermis tansiyon 10 fitik 9 toplam 48 ama tek hastalik 40 olmadigi icin engelli emekli olamiyorum degilmi

E-devletten evrak takibine girip baktığımda şöyle yazıyor;

" SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)"

Sizlerde de böyle mi arkadaşlar? Maluliyet kelimesi biraz kafamı karıştırdı. Yaşlılık aylığını işaretlemiştim.

@mteren,

Bende de aynı sgk merkezine sordum engelli emeklilik başvurusı için önemli olan başvuru formunda 28/5 den çalışma gücü kaybı tespiti işaretlenmiş olması, malüliyet aylığı işaretli olmasına takılma dediler.

Son düzenleme:
anayasa mahkemesine başvurcaz diyen vekillerden haber yokmu ne zaman başvurulacağı ile ilgili haber yok hiç...başvurulacağı kesin mi en azından?
@OturanBoğa

@İstanblue34,

Teşekkürler. Keşke fotosunu çekseydim. O soruda dediğiniz şıkkı işaretledim diye hatırlıyorum ama çok da emin değilim. Çalısan biraz acele ettirdi kucağımda hızlıca doldurdum. İnşallah yanlış bir seçeneğe tık atmamışımdır.

@mteren,

Ya takmayın. Hep böyle olur. Bu bir klâsik. Ben de sistemde maluliyet görmustum. Ertesi gün gittim, memura sordum. Memur "merak etmeyin sizin 28/5 vergi indiriminden Emeklilik ( o Zamanlar vergi indiriminden Emeklilik diye bir şey vardı 😄)" demişti. Sen de Çok şüpheleniyor isen gidip sor...

@gannicus,

Eyvallah. Rahatça gidebileceğim bir yer değil maalesef. Ben İstanbul un bir ucundayım SGM diğer ucunda. Tekerlekli sandalyedeki biri için çok zor bu gidişler. Bugün başvuruya gidebilmek için benle beraber iki kişi daha iş yerlerimizden izin aldık. Araç ayarladık benziniydi vs.. bir ton tantana yani. Ama bir önceki sayfada bir arkadas doldurduğu formu paylaşmış. Şimdi ona baktım, bende aynılarını işaretlemiştim. Herkesin e-devlet kaydında da maluliyet yazıyorsa normal demek ki.

@İstanblue34,

çalışma gücü kaybı ve yaşlılık aylığı olmalı. Ancak yaşlılık aylığı biraz muallakta ifade. En fazla siz rapor aldıktan sonra raporunuzu sgk'ye gönderirken düzeltirler.

Merhaba arkadaşlar,
Ben 5 yıl süreli 6 ay önce rapor çıkarmıştım ama içim rahat etmedi tekrar SGK sevksiz hastane randevusu alarak rapor başvurusu yaptım ve 1 günde raporumu süresiz aldım.

Bugünde geçen hafta yaptığım emeklilik başvurum için hemen sgk İzmit e gittim ve raporumu dosyama eklettim.

Bugün birim şefi ile görüştük,çok fazla başvuru varmış ve artık askerlik muafiyeti raporu dahil her şeyi istiyorlarmış.
Daha önce aldıysanız en yakın askerlik şubesine gidin hemen veriyorlar.

Yani emeklilik dosyasına kanıtın da kanıtını koymanız gerek.benden 2004 te çıkardığım en eski raporumu iptal olmuş olsa da istediler.

@romulus,

Her SGK ayrı takılıyor anlaşılan. Benden de o kadar ısrar etmeme rağmen hiçbir tektiktir, testtir eski engelli raporlarıdır almadılar. Sadece son engelli raporumu ve orda doldurttukları formları aldılar. Her SGK farklı yoğurt yiyor.

@Denizcan78, bende vardı vermedim e-devlette zaten görünüyor SGK bunu istemeden de görebilir sorgulamada çıkıyor 2008 tarihli muafiyetim

SGK denen kurum butun kurumların kişilerin bilgilerine ulaşabilir ligi oldugu halde kaçıncı yüzyıldaysak hala kagit parçası talep ediyor bu kadar geri kafalılık sistemi olamaz

Üst Alt