Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Merhaba arkadaşlar,
Emeklilik için başvurdum SGM hastane de iş gücü kaybı için sevk edildim fakat hastane de sonuç evrakları SGM iletmiş ekteki açıklama DYS evrak takibi şu şekilde yazılıyor. kaç gün içinde belli oluyor bilen varmı aramıza? Benim mi gitmemi gerekiyor oraya acaba?

11125481703/02/2025SAĞLIK KURULU RAPORU HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde

Merhaba Arkadaşlar,
Bende 04.02.2024 tarihi itibari ile Sgkya başvurumu yapıp istediğim hastaneye sevk ettiler.
Dün Tüm doktorları gezip Tek hastalıktan %60 oran aldım farklı bölümlerden de % 5 % 10 (rapor çıkmadığı için Tam Bilmiyorum)
Hastalığım haslık listesinde mevcut.
04.03.2008 girişliyim 5700 günüm var.

Süreçle ilgili gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri.

@mteren,

Eger sevk yapmadan emekli olursak cok karışık bir durum ortaya çıkar bence sevk edecekler o zaman hak kaybına uğruyoruz zamanımızı çalıyorlar farklı illlerde basvuru günü sevk yapıldı biz sizin keyfinizi bekledik hadi kime şikayet edelim bunu sonrası zaten tünel gibi oraya git buraya git sonuç bekle SGK nin keyfi beklemesinden ben 1 2 ay lik gecikmeye uğrayacağım uğraşıda var bunun çalışan adama sanki emekli gibi halledersin der gibi zaten is güç var nereye vakit buluyoruz islemleri halletmek için sinirlerimizi yıpratıyorlar hakkımı helal etmiyorum

@caan006,

öyle bişeyi memur benim karşımda desin kınama cezası aldırana kadar uğraşırım onunla. kim ki öyle bişey diyebiliyor ?

Bakalım ben şimdi aradım sağlık kurulunda yazıyor iş gücü kaybi alabilmek için bile önce o sağlık kurulundan onaymi cikicak nasıl iş bu anlamadım hemen sevk alanlar nasıl alıyor kafam allak bullak oldu

@caan006,
Ben onların keyfine tribine… diyeceğim sanki babasının hayrına cevap veriyor işi bu parasını alıyor devlet millete hizmet et diye koymuş bu serefsizler utanmadan karşılıksız is yapıyormuş gibi engelli insanlara boyle davranıyor bunlara hersey müstehak pislikler

Bizi bekletecekler zaten 2 ayı bulur herseyin netleşmesi biraz sabretmemiz gerekecek sanırım Allah bizi bunlarin eline düşürmesin

@grafakir,

Bende bugün sgk gittim sigorta girişim 2006 primim 4.213 gün yeni mevzuata göre başvuru yapabiliyoruz. Hastaneden sağlık kuruluşu randevusunu oluşturdum. Sgk dan sanırım sevk kağıdı almamız gerekiyor. Başvuru yaparken yaşlılık aylığı engelli olarak mı başvuru yapcağız? Birde sgk dan ne isteniliyor

@İsitmemuhammed,

Sevk yapmadan emekli etseler keşke ben isterim valla. Aslında süresiz raporları olan ve tek hastalıktan 40 ve üzeri oranı olanlar için belge üstünden karar verilebilir. böyle kendilerini de yoğunluğun icine sokuyorlar. mantık yok ki adamlarda.

@Dertli58, işyerinin bağlı bulunduğu SGK ya gidin sevk ediyorlarsa rendavu aldığınızı söylersiniz başvuru esnasında yaşlılık aylığı olarak işaretliyorsunuz malulluk işaretlemeyiniz o malul koşulları taşıyan kişinin basvuru işareti seninki yaşlılık aylığı erken emeklilik ( engelli ) olarak işleme alınır zaten

Varsa eski raporlar hastalık dosyaları durumları bunlari yanında bulundur olaki isterler bazen istemiyorlar sizin SGK zaten söyler neler gerektiğini

@Dertli58, hafif tanıda bir hastaliginz var çalışma koşullarında hafif tanıya giriyor ise 18 yil 4100 günü ilk ise giriş tarihine ekleyip primleri 4100 günün üstünde olması gerekir 18 yaş öncesi ise giriş 18 yaş yil olarak dikkate alınır giriş emeklilik işlemlerin de dikkate alinir

@caan006, i

Yok kardeşim okadar sürmez,,, bak ben Red almış birisi olarak şöyle yaptım...170 aradım sürecin ne olduğunu falan yazan bir başvuru yaptım, sgk ya paslıyorlar...
Benim ki 5 gün sürdü...
27 ocak ta engel raporumu vermiştim ben...

Ben ayrıca iadeli taahhütlü birde posta yolladim 29 unda ...30unda ellerine geçti...bukadar acele ettim belki de oyuzden bi red de almış olabilir miyim ? Düşünmüyor değilim

@Ozgur580607, 17 Ocak başvurusu yapan ben malesef 20 gun oldu ilerleme durmuş sevk yapılmamış sekilde bekliyorum diger yandan cimer üzerinden şikayetime SGK nin verdiği cevap islemler sonuçlandığında tarafınıza posta iletilecektir diyor muhatap olmak istemediğim için şikayetimi yaptım cimere yoksa laubalilik yapıp insanları incitiyorlar sorduğumuzda sanki malını gasp ediyorsunuz emeklilik işlemlerini sorunca

@İsitmemuhammed,

İnşallah işleriniz yolunda gider ama erken sonuçlanması olumlu veya geç sonuçlanması olumlu anlama gelmiyor ....

Birileri oturduğu yerden
Red diyerek geçiyor...

Emir büyük yerden sanırım

Aksi takdirde
1ay önce aldığım 54 oran için beni hastahaneye sevk ederek doğrumu diyerek bu süreç içerisinde kalabilirim

oyuncu 456 direkt yaşamını yitirdi

@İsitmemuhammed,

3 gün once başvursan emekli olmuştun...artık sanırım senin olayın, masa başında oturan birkactane maaşlı çalışanın elindeki kaleme kalmış

@Ozgur580607
İste sizin durumunuz bile normalde hastalığın içeriğini SGK talep etse rapor çıkarmanıza gerek bile kalmaz ama kim ne yaptığını tam olarak bilmiyor biz engelliler kazanı sallayan SGK içindeki pirinç taneleri gibiyiz bir oraya bir buraya net usul yok karmakarışık bu onlar icin problem olmaması da cok ilginç bir durum farklı bir ülkede farklı şekillerde işlem yapsalar adamın anasını ağlatırlar burada düz yoldan yapılacak islemleri kimisi labirent gibi işlediği zaman sonuç aynı yere çıktığı icin problem arz etmiyor olan uğraşana oluyor

@İsitmemuhammed,

Sanmıyorum, çünkü ; sgk denen kurum 1 ay önce alınmış olan raporu veren yine ayni devletin hastahanesi ile bile farklı düşünüyor...Sgk ya göre benim %40 engeli tek bölümden almam şart ve bu oran normalde bir hastahane de alınan %110 engele tekamül ediyor...Bu oran da zaten sadece hastane morg alanında mevcut

Arkadaşlar bugün emeklilik için gittim. Süreç şöyle işledi . Raporumu kabul etmedi ilk olarak , işe ilk girdiğim zaman ki raporumu istedi direkt sonra dan alınan raporları bile kabul etmiyor . Yeni rapor için sevk yaptı eğitim araştırma hastanesine devlet hastaneesini de kabul etmiyor . Rapor alımı için uğraşacağım şimdi . Süreç 1.5-2 ayı buluyor dedi hastaneden sonra ki. Tek dileğim bunu çıkaranlar gün yüzü görmesin allahın bir adaleti varsa eğer yerini bulur inş.

@Ozgur580607, SGK burada keyfi davranıyor isterse kabul ediyor isterse etmiyor bunun icin yönetmelikte değerlendirilebilir dediği icin oyle yapıyorlar hangisi işine gelirse değerlendirilir deseydi o zaman değerlendirmek zorunda kalırdı iste boyle genelge hazırlanarak kelime cambazlığı ile ne mağduriyetler yaşanıyor. Goruyoruz

@neoplis,
Anayasa mahkemekisini hiçe sayan kafa var başkatıler de cidden buna bel bağlayan var mı

@Ozgur580607,
Engelli ve vergi indirimi raporum vardı zaten. Süresiz olmasına rağmen bu yaşıma kadar üç kere rapor aldırdı bana bu hükümet şimdi dördüncüye gideceğim .

Üst Alt