Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@İsitmemuhammed,

Ben bugün isyerime engelli göründüğüm için onlarda , engelli kadrosunda çalışmak istemiyorum dedim...haklarımı alarak çıkış için ik ya dilekçe verdim...
Bu olay olmasa idi
Tazminatimi hemen alıp emekli olduğum için, suanda kafam rahat olacaktı
Bakalim.beni ne bekliyor

Artık maliye vergi dairesine onaya gerek yok anladığım
Senler önce Doktor un hatalı yazdıkları yüzünden emekli olamayan vergi dairesinin başka hastaneye sefk ettiği ama gitmeyen emekli olamayan kişi
Eski engelli raporuyla Sgk ya gidip emeklilik başvurusu yapabilirmi

@Ozgur580607,
Normalde eski düzenlemeye göre temmuzda emekli oluyordum yeni duzenleme resmî gazetede yayınlandığı zaman ben 2 gun sonra başvurdum 3 gun önce başvursam emekli yine olamiyordum. Yanı emeklilik şartlarım geriye çekildiği icin başvurumu yaptım bu durumda daha çok bekleyeceğiz

@Kervan41,
Etmek zorunda buna dair ben duzenleme bilmiyorum devlet hastanesi üzerinden alınan kurul raporlari kabul edilmesi lazım bazen söyle durum oluyor araştırma hastanelerinin hastalık dalları geniş bazı devlet hastanelerinde olmayan dallardan ötürü etmeyebilir ama bu o bölümden engelli olan kişileri kapsaması gerekir produsur farketmiyor etmeyebiliyor bu sefer yine adaletsizlik ortaya çıkıyor nereden baksan yamukluk heryerde

@Ozgur580607, biraz sabredin su sonuçları bir görelim ne olacaksa hayır olsun

@İsitmemuhammed,

Herkes kendi kafasına göre kuruldan randevu almış sonra sgkdan o hastaneye sevk ettirmiş filan. biz de mi öyle yapsak diyorum sonra da yanlış işlem yaparız diye tırsıyorum arkadaş ne işlere soktular bizi

@ultraslan0101, biz yaparsak bizim bağlı bulunduğumuz SGK cocuk gibi azarlar ben size dedim mi der haklı olurlar bu sefer diğerlerini anlatırsın kim yapmış der haksız olursun zincirleme magduriuet silsilesinde boğulmak istemiyorum o yuzden bekliyorum :)

Adamın birisi Birgün engel raporu almış, engelli kartı vermişler,
Adam demiski :
Engellemeyin beni heryere giderim ulaşım da bedava ya hani...
Adam engelli olduğu için bedava otobüse binmiş, SGK ya gitmiş.
Adama demişler ki ;
Sen engelli değilsin ki ...))
Adam şaşkın tabii
Nasıl olur ama işlerinde de engelli olduğumu söylüyorlar,Dr lar da engellisin diyorlar
Sgk dan söyle bir ses çıkar
"Sen engelli olabilirsin ama bize göre engelsizsin."
Adam engelli koltuğuna oturmuş ve sonradan hak vermiş aslında,
Ve demiş ki,
Emekliler acından ölmek üzre sus ve emekli olmadan hem engelli hem engelsiz sesiz otur ve çalış ..
Sonra tekrar engelli kartı ile bedava binmiş otobüse ve engelli birine koltuğunu vermiş...
Hala yaşadığına dua etmiş bu ülkede...
Mutsuz ve mesut
😁

@Ozgur580607,

raporum sürekli ve tek hastalıktan 40 ve 2023 emeklilik hak edişim :(
genelge de ; "eski sürekli raporlar geçerlidir ya da kazanılmış hak geri alınmaz,15 ocaktan sonra rapor alacaklar için geçerlidir " ibaresini umut ediyorum

Benim başvuru dys sisteminde bugün değişmiş gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor bide talep no verilmiş ne demek oluyor?

@Ozgur580607,

raporum sürekli ve tek hastalıktan 40 ve 2023 emeklilik hak edişim :(
genelge de ; "eski sürekli raporlar geçerlidir ya da kazanılmış hak geri alınmaz,15 ocaktan sonra rapor alacaklar için geçerlidir " ibaresini umut ediyorum
Kardeş emekli isen sürekli raporun var ise senin emeklilik devam eder kontrolede cagirmazlar ama emekli değilseniz emekli olmak SGK'ya giderseniz son 6 aylık rapor isterler senin şu anda elindeki sürekli raporun sosyal yardımlar vesaire şu indirimi internet indirimi gibi şeyler için geçerli emeklilik başvurusu için kabul etmezler

Benim başvuru dys sisteminde bugün değişmiş gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor bide talep no verilmiş ne demek oluyor?
Bende de aynı bugün değişmiş gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor, bi de açıklama kısmında yazan KURUL ÜST YAZI yerine TC kimlik numaram yazılmış, talep no yok bende.

Bende de aynı bugün değişmiş gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor, bi de açıklama kısmında yazan KURUL ÜST YAZI yerine TC kimlik numaram yazılmış, talep no yok bende.
Bende de aynı şekil sağlık kurulu yazan yerde talep no: numara yazıyor anlamadım ama işlem devam ediyor demek sanırım. Red olsa öyle yazardı herhalde sanırım

Arkadaşlar, benim 2 şubatta günüm doldu. Bugün başvurmaya gidince, bu yeni yasa saçmalığıyla tanıştım. Bana 1 yıl sonra gel dedi. 16 yıla mı çıktı dedim. Evet dedi. Ağzından zorla bilgi aldım. Şimdi araştırdım. Yüzde 60 ve üstü yine 15 yılda emekli oluyor 2008 sonrası için. 15 yılım doldu benim. Bu adam neye dayanarak bana 1 yıl sonra gel dedi? Ben şimdi sgktan yeni rapor alırsam ve 60 üstü çıkarsa. Boşuna 1 yıl beklemiş olmayacak mıyım? Çünkü 60 üstü rapor 15 yıl sigorta süresi istiyor. Bu insanlara soru sormaya korkuyorum. Çünkü elimde kalacaklar. Bana rapor için müracaat yap demesi gerek miyor muydu?

Üst Alt