Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu için ücret ödenecek mi?

Ndr

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar,

Sol bacakta kısalık, his ve güç kaybı mevcut.

Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu alırken 3. kısımı doldurması için Ortopediye sevk etti Aile Hekimim.

Özel bir hastanenin Ortopedi Uzmanına gittim.

Öncelikle girişi muayene olarak yapmıştım. Muayene değil rapor olarak başvurulacak ve 200 TL ücret ödeyeceksiniz dedi.

Daha sonra zaten sol bacakta (dizden aşağısı hiç olmasa bile) sıkıntı varsa B sınıfı ehliyet alabilir otomatik araç kullanabilir yazarım kurula sevk etmem etsem de zaten ÖTV siz araç alamazsın dedi. EK-8 in arka kısmında 3. kısıma ehliyet türü yazılmaz açıklamasını göstermeme rağmen ikna edemedim yanlış bildiğini.

Soruma gelecek olursak bu 3. kısmı dolduracak uzman doktor/doktorlar için heyete girer gibi ücret mi yatırmamız gerekiyor yoksa sadece muayene ücreti ile oluyor mu?

Devlet hastanesinde ortopediye basvur bence arkadaşım , hem daha az ücret ödersin 50 tl hem de konuya hakim olmasa bile yönetmelik ellerinin altında bulunur.

Aynen öyle yapacağım randevuyu aldım teşekkürler

III.Kısım: Sağlık tesisleri/özel sağlık kuruluşlarında görevli ilgili uzman hekim/ hekimler tarafından doldurulacak kısımdır.

III. Kısımda yer alan kutucuklardan sadece bir tanesi işaretlenecektir. Sürücü belgesi sınıfları kesinlikle belirtilmeyecektir. ("B" -"E" - "A2" sınıfı sürücü olur veya "B,B1,D1,F,M" gibi)

III. kısımda herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler için “2. Grup sürücü olur” kutucuğu işaretlenmelidir. 2. Gruptaki sınıflar 1. Grup sınıfları kapsamaktadır. Sağlık sorunu bulunanlar için "1.Grup sürücü olur" kutucuğu işaretlenmeli ve kod tablosundan ilgili kısıt kodları raporda belirtilmelidir.
Sürücü olamaz kutucuğu işaretlenip sürücü olamaz kararı verilen raporlar, İl/İlçe sağlık müdürlüğündeki komisyona sevk edilemez.

III. kısım birden fazla uzman hekim tarafından doldurulacaksa ortak kullanılacaktır.
Birden fazla uzman hekim tarafından rapor düzenlendiğinde her uzman kendi uzmanlık alanına göre sürücü/sürücü adayının sürücü belgesi alıp alamayacağını raporda belirtilir.

III. Kısımda uzman hekimler, sadece kod tablosundaki "Tabipler tarafından kullanıcaklar kodlar" başlığı altında yer alan kodları kullanabilir. Kod Tablosundaki Komisyon tarafından kullanılabilecek kodları kullanamazlar. (Örneğin: 10.02. Otomatik Vites vb.)

Göz Hastalıkları Uzman hekimleri monoküler bozukluğu bulunan kişiler için 42.01,42.03,42.05,42.06 kodlarını kullanarak sürücü sağlık raporu düzenleyebilirler. Bu kişilerin komisyona sevki zorunlu değildir.
Kontrol süreleri kod tablosuna uygun olarak belirtilir. Belirli süreler için öngörülmüş olan kontrol muayeneleri ilgili uzman hekim/hekimler tarafından yapılır ve karar raporun III. kısmında sürücü kısıtları kısmına yazılır.

Ek 8 formundaki bu açıklama da çok açık değil bence şimdi tanı kısmına şu şu sorun var yazıp 1. Gurup sürücü olur demesi ile tanı yazıp kurula sevk etmesi arasındaki farkı ben anlayamıyorum açıklayabilir misiniz?

bu madde nerde geçmekte tam olarak ben bu konu üzerinde cok ayrıntılara gırdım ama dediğiniz gibi çok açıklayıcı ve net cümleler yok ?

Bu madde ehliyet için aile hekiminde başlayıp uzman hekim ve il sağlık müdürlüğü kuruluna götürdüğümüz form varya 4 kısımdan oluşan. İşte o formun 2. Sayfasında bütün maddeler ile ilgili açıklamalar var nasıl doldurulacağına dair. O maddelerden 3. Kısım için olanı.

Ndr

Bu konuda görevi dışında değerlendirme yapıyor doktorlar ve yetkilerini aşıyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın çizdiği sınırlar çok nettir: bkz. Doktorlar bu sınırlar içerisinde kalmaya mecburdur. Aksi tutum içinde olan doktorları bimer'e ve sağlık bakanlığı'na şikayet edin

Üst Alt