Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü belgesi komisyonuna yeniden başvurmak için 2 yıl beklemek şart mı?

iUysaL

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, 4-5 ay önce engelli ehliyeti için komisyona başvurmuştum ancak sürücü olamaz şeklinde rapor aldım. İtiraz sonucu diğer hastaneden de aynı karar çıktı.
Şimdi sağlık durumumda değişiklik var. Tekrar komisyona başvuru yapmak için 2 yıl beklemem şart mı yoksa başvuru yapabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar, 6-7 ay önce ehliyet değişmek için komisyona başvuru yaptım. Araç kullanabilme rağmen sürücü olamaz şeklinde rapor düzenlendi. Bu arada rahatsızlığım kalçada heterotopik ossifikasyon. Geçen aylarda ameliyat oldum ossifikasyonlar alındı. Şimdi tekrar ehliyet yenilemek için başvuru yapabilir miyim komisyona? Yoksa 2 yıl beklemem mi gerekiyor?

Merhaba; komisyona itiraz 60 gün içinde yapılır,sonrasındaki itirazlar geçersizdir diye yazıyor ilgili yönetmelikte
siz genede Doktorunuzdan durum bildirir raporu alarak sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.

@iUysaL,

İki yıl başvuru yapılmıyor diye biliyorum ama il sağlık müdürlüğüne bir gidin durumu anlatın engel durumunda değişiklik oldu diyerek belki yapılabilir bir şey vardır

Merhaba arkadaşlar geçen yıl Gaziantep il sağlık müdürlüğüne ehliyet değişimi için gönderildim. Kalça ve sol dirsekte heterotopik ossifkasyon olduğundan hareket kısıtlılığı vardı. Aktif olarak araç kullandığım halde sürücü olamaz denildi. Ardından itiraz sonucu farklı ile gönderildim orda da yine kontrol etmeden aynı kararı onadılar. Şimdi ben son 6 aydan beri çeşitli ameliyatlar olup ossifkasyonlari aldırdım. Tedavi oldum diye tekrar başvuru yapabilir miyim? Yoksa her halükarda 2 yıl dolmasını mı beklemeliyim?

@iUysaL,
merhabalar;
bence tedavi olduğunuzu ve konuda herhangi problem kalmadığına dair kanıtları il sağlık müdürlüğüne başvurmanız durumunda önceki raporları iptal edilip yeniden başvuru açma sağlayabilirler tabi il sağlık müdürlüğünde insanın derdinden anlayan ve sizin ne yapmaya çalıştığınızı yorumlayan bir görevliye denk gelirseniz
bunların hiç bir karşınıza çıkmaz ise mecburen 2 yıllık süreyi beklemelisiniz

Merhaba arkadaşlar, ehliyet değişimi için gittim bir sürü kod eklemişler. Sadece sol ayağımda hafif kısıtlılık var. Tuhaf olan kollarımda birşey yokken bile El'den gaz fren tertibatı eklenmiş. Sorum şu bu rapora itiraz etmeye değer mi? Yoksa hiç riske girmeyip tertibatlı araç almak mı mantıklı?
Bilgi verirseniz sevinirim.

64. Araç hizi Karayollar Trafik Yönetmeliginin 100 üncü maddesinde belirtilen hiz sinirlarindan 10 km daha az olmalidir. ,
103.04 Üç yilda bir saglik kontrolü ,
10.02 Otomatik vites ,
32.01 Tek elle dare edilen kombine fren ve hizlanma sistemi,
47. Iki tekerlekli araç kullanamaz,
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,
102. Ticari arag, resmi arag, ambulans kullanamaz

Merhaba
Sol ayağınızda engel var ise 32.01 kodunu vermeleri gerekmez zaten otomatik vites ama komisyondakiler insanlara engel çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
İtiraz edebilirsiniz farklı İl sağlık müdürlüğünde tekrar komisyona girersiniz karar aynı çıkarsa rapor kesinleşir.Farklı tertibat yazılır veya çıkarılırsa hakem İl Sağlık müdürlüğüne gidersiniz.30 gün içinde itiraz süreniz vardır.Süreyi kaçırırsanız 2 yıl yeni rapor başvurusu yapamazsınız.Karar sizin.

Son düzenleme:
@saimakdeniz,
Hocam benim ehliyet eski ehliyetti, aslında ben engelli ehliyeti de istemiyordum mevcut durumum manuel araç kullanmama bile engel olmuyor. Dediğiniz gibi sorun çıkarmak için herşeyi yapıyorlar. Bir yandan yeni aracı alayım tertibat olsun nasıl olsa bana bir engeli yok kullanmicam. Bir yandan da itiraz edeyim diyorum. İtiraz edince 32.01 kodunu çıkarsalar da mı hakem hastaneye yönlendiriyorlar?

@iUysaL,

İtiraz sonrası 2.komisyon 32.01 kodunu kaldırırsa 3.komisyona hakem komisyonuna gidersiniz.Burada karar kesinleşir.Ayrıca yanlış bilmiyorsam ÖTV muhafiyetli araç için öncelikle engelli raporunuz ve o raporda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi gerekir.%40 yerlilik şartı var, 10 yıl satışı yok,(kanun şöyleydi sadece siz kullanabilirsiniz diye de bi ibare vardı sanırım kaldırıldı ama tam net bilmiyorum bi araştırın) bunlarıda değerlendirmeniz gerekir.Ötv siz araç işi maalesef artık biraz sancılı. İyi düşünüp karar vemenizi öneririm.

@saimakdeniz,

Dediğiniz gibi komisyon insanlara sorun çıkarmak için keyfi kodlar ekliyor benim sol bacakta sorun var sadece. 3 yıl kontrol şartı eklemişler bunun için itirazda bulunmaya değer mi ona karar veremedim. ÖTV raporumda sadece hareket ettirici akşamda ibaresi yer alıyor. Bu rapor olumlu çıktıysa diğer illerin sürücü olamaz deme ihtimali var mı? Tereddütum bu yönde. Hali hazırda manuel kullanırken de sorun yaşamıyorum zaten.

@iUysaL,

Ben senin yerinde olsam itiraz etmezdim ne yapacakları belli değilki belkide 3 yılı 1 yıl kontrole çevirirler

@orhanbeyy,

Elden gaz frenli araç almak daha mı mantıklı yani hocam? Normal kullanabiliyorum aracı bu aparat takılırsa kullanmakta zorluk çıkarmaz mı?

@orhanbeyy,
Ben zaten ameliyat oldum gün geçtikçe durumum düzeliyor. Bu 3 yıl şartı dediği 3 yılda bir tekrar komisyona mı girmek gerekiyor?

Üst Alt