Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü kursundaki özel donanımlı araç bana uygun değil. Sorun olur mu?

Filimon

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam,

Sağ polio sekeli var. Sürücü olabilir raporunu komisyondan alabildim. 25,08 ve 20,03 kodları var. Ehliyet almak için bir sürücü kursuna gittim. Tertibatlı araçları varmış diye okudum forumda.

Tertibatlı araçları gaz fren elle kumanda edilir şekilde. Şimdi ben sadece sağ ayağımı kullanamıyorum ve sürücü olur raporumda ki kodlarda malum. Bu benim engelime özel olmayan tertibatla, yani el ile kumanda edilen bir araçla sınava girebilecek ve ehliyet alabilecek miyim? Kursta sormama rağmen bir şey söylemediler. Aracımız elle kumanda ediliyor dediler. Saat gün verdiler vs..

Bilen arkadaşlar bilgi verebilir mi? Tüm tertibatlı araçlar elle kumandalı mı kurslarda? Nasıl ehliyet alabilirim acaba? Sol ayak tertibatlı aracı olan kurs var mı bildiğiniz?

Ehliyet alan engelli arkadaşlarım cevap verebilir mi? Elle kumandalı ( gaz - fren ) bir araçla ehliyet alabilir miyim, engelim sadece sağ ayakta ve otomatik vites, sola uyarlanmış gaz fren kodları belirtilmiş bir raporum varken.

Benzer şekilde engeli sağ ayakta yada bacak ta olup, ehliyet alanlar nasıl aldılar?

slm

Ben dediğin şekilde ehliyet aldım bir sıkıntı olmuyor benim raporda sol ayak kumandalı yazıyordu ama elden kumanladı araçı sürerek ehliyet aldım.

Filimon

Hiç bir sıkıntı olmaz. Şeklen "özel donanım" deyip geçiyorlar. Donanımın detayına dair belirlenmiş bir şey yok.

Üst Alt