Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz kararına itiraz etmek mi yoksa 2 yıl bekleyip yeniden mi başvurmak mı?

ma10dinho

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Kalp hastasıyım. B Ehliyetim vardı 10 yıl olup süresi bitince yenilemek için başvurdum. Aile hekimi ortopedi ve kardiyolojiye yönlendirdi.
Ortopedi sürücü olur verdi fakat kardiyoloji sürücü olamaz verdi.
Kalp pili mevcut ama 6 yılda sadece 1 kere devreye girdi. Biraz araştırdım 30 gün içinde itiraz etme hakkım varmış.
İtiraz edersem tekrar sürücü olamaz sonucu çıkarsa ne yapacağım? Bundan sonra hiç mi ehliyet alamayacağım?
İtiraz etmezsem beklersem raporun altında 2 yıl geçerliliği olduğunu söylüyor. 2 yıl sonra başka bir hastaneden gidip tekrar deneyebilir miyim?

İstanbul'da işe gidip gelirken otobüslerde, metrobüslerde perişan oluyorum. İtiraz edip sürücü olamaz gelince mahkeme itiraz hakkı vs varmış ama ben onunla uğraşmak istemiyorum. Süreç hakkında net bilgisi olan var mıdır? Ehliyet bana lazım, ehliyet olmadan zaten zor olan hayatımı daha zorlaştırmak, başkalarına daha bağımlı hale getirmek oluyor. Bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi?

Seni sırası ile 2 farklı ile gönderecekler her ikiside sürücü olur derse sürücü olursun sürücü olamaz derse 2 yıl sorna tekrar başvurursun

@Polmiks, 2 farklı ile derken hocam. İstanbul dışına mı? İlleri biz seçebiliyor muyuz? İnternette araştırırken öyle bir şeye denk gelmedim il sağlıktan itiraz edecekmişim o beni bir başka hastaneye gönderecek yazıyordu, sizden ili duyunca şaşırdım. Yani 2 yıl sonra tekrar deneyebilirim şansımı olmaz ise bu güzel ama 2 yıl çok uzun bir zaman

@ma10dinho, İlleri seçemiyorsun Ankarada oturuyorsan önce Kırıkkaleye gönderiyorlar, sonra Samsuna gönderiyorlar. Bu süreçte yol yemek otel ve tüm masraflar da size ait oluyor.

Ben 2 sene önce soırdugumda 2 farklı ildeki hastaneye göndereceklerini söylemişlerdi. Süreç değişti mi bilmiyorum ama bu bilgiyi teyit ederek işlem yapın.

Merhaba

Siz illeri seçemiyorsunuz İtiraz sonrası ilk komisyon sürücü olur derse 3.hakem komisyona gidersiniz Eğer oda sürücü olamaz derse Rapor kesinleşir 3 il Sağlığa gitmezsiniz.

kanun şu şekilde

Sağlık Raporları Usul Ve Esasları Hakkında Yönergenin sürücü raporlarına itirazı düzenleyen 38’inci maddesinin
7, 8, 9’uncu fıkralarında “(7) Özel tertibatlı motorlu araç kullanması gerekli görülen kişiler için özel tertibat kod numarası
ile hangi sınıf sürücü belgesinin alınabileceğine karar veren il/ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon
kararlarına (Rapor IV. Kısım) itirazlar için; en yakın il sağlık müdürlüğüne kişi sevk edilir. Sevk edilen il sağlık müdürlüğü
bünyesinde oluşturulan komisyon kararı ile ilk komisyon kararı aynı yönde ise karar kesinleşir.

(8) Kararlar arası çelişki olması halinde, Marmara Bölgesi için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Bölgesinde İzmir
İl Sağlık Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesinde Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesinde Antalya İl Sağlık
Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gaziantep İl Sağlık
Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesinde Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, hakem olarak tayin edilmiştir.

ayrıca yönetmelik Kalp Hastalıkları için Şöyle diyor

(2) Kalp-Damar Hastalıkları;
a) Anjinal yakınması olanlara; akut koroner sendrom (Stabil olmayan angina pektoris, ST yükselmeli miyokard infarktüsü ve ST yükselmesiz miyokard infarktüsü) tanısı almış olanlara ve koroner arter bypass cerrahisi uygulanan sürücü/sürücü adaylarına gerekli medikal tedavi ve/veya invaziv girişimleri tamamlandıktan 6 hafta sonra yapılacak olan uzman tabip kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
b) Anjiyoplasti işlemi uygulanmış ikinci grup sürücü/sürücü adaylarına işlemden 6 hafta sonra yapılacak olan uzman tabip kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
c) Kalp atım sayısı çok düşük (dakikada 40’ın altı), atrioventriküler bloklu ve hasta sinüs sendromu olanlardan kalıcı kalp pili takılmamış olanlara kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
ç) Kalıcı pil implantasyonu ve başarılı kateter ablasyonu yapılan ikinci grup sürücü/sürücü adaylarına işlemden 6 hafta sonra kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
d) İmplante edilebilir kardiyoverter defibrilatör implantasyonu yapılmış olan sürücü/sürücü adaylarına kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
e) Hipertansiyonu olan ve maksimal tedaviye rağmen istirahat TA: 200/120 mmHg nin üzerinde olan sürücü/sürücü adaylarına ikinci grup sürücü belgesi verilmez.
f) Hipertrofik kardiyomiyopati ve dilate kardiyomiyopati tanısı konmuş semptomatik olan sürücü/sürücü adaylarına kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
g) Kalp yetersizliği ve kapak hastalığı tanısı konan ve ağır semptomatik (NewYork Kalp Cemiyeti Sınıf 3-4) olan sürücü/sürücü adaylarına kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir.
ğ) Konjenital kalp hastalığı tanısı konmuş olanlardan kompleks veya ciddi kardiyak problemi olanlara sürücü belgesi verilmez. Diğer konjenital hastalığı olanlar ve başarılı cerrahi onarım yapılmış olanlara belirli aralıklarla kontrolden geçmek kaydıyla kardiyoloji veya kardiyovasküler cerrahi uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir.

@saimakdeniz, d) ve ğ) Bunlar var sanırım bende ama vermedi. Şimdi ikinci itirazımda sürücü olamaz verirsen 2 sene bekleyeceğim doğru mudur hocam?

@ma10dinho, Siz Uzman doktordan mı sürücü olamaz aldınız.Yoksa il sağlık komisyon dan mı?

Yanlış bilmiyorsam Uzman hekim muayeneleri 1 yıl Komisyon raporları 2 yıl geçerli.

Üst Alt