Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz raporu sonrası ehliyet iptalinden sonraki işlemler nedir?

'Sürücü olamaz' raporu çıkan arkadaşlar bu süreçten sonra hiç çevirmeye denk geldiniz mi? Geldiyseniz ne oldu bilgi verebilir misiniz

Evet arkadaşlar 4 aylık raporu süreci özeti
Mersin il sağlık: karar sürücü olamaz.
1.itiaz adana il sağlık: karar engelli b tertibat kodu eklendi.
2.itiraz Antalya hakem heyet : karar: özel tertibat gerekmez 1.grup sürücü olur.
Sorum şu: 1.itiraza dayalı olarak indirimli araç alabilirmiyim.yani ehliyete 1.itraz sonucunu eklermi.emniyet.
Tek sevincim sürücü olamazdan 1.gruba en azından cevirdim

@hayatguzel1979

Hayırlı olsun... Mersin il sağlık komisyondaki doktorlar maalesef bu konuları ve kodları bilmiyor. Bizzat test ederek öğrendim 2 yıl önce...

Aslında bilmiyorlar değil işlerine gelmiyor ilk 2016 da denedim ve birde şimdi ama tavsiyem Mersinden KESİNLİKLE ALMAYİN

@hayatguzel1979,

Bu sene başvuru hakkım var ama başvuru yapmaya korkuyorum. çünkü ikamet Mersin olunca başka şehirden başvuru olmuyormuş

istanbul il sağlıktan bana mesaj geldi 30 yıl sonra b ehliyetimi değiştirmek için komisyona çağırdılar kaç günde sonuçlanı ehliyet raporu nerden takip edeceğim

Benim ehliyetim de büyük olasılıkla %100 iptal edilip, sürücü olamaz diyecekler.

O nedenle asla başvuru yapmayacağım ve ceza yemeyi göze alarak yine de araç kullanacağım. Hiç bir saçma kanun benim araç kullanmamı engelleyemez. Veririm cezaları yine de kullanırım ve öyle yapacağım.

(Biz engelliler sağlam insanlardan çok daha dikkatli araç kullanırız mecburen. Ben hem sağlam iken hem de son 8 yıldır engelli iken tam 32 yıl boyunca arabamı tek bir kaza yapmadan ve üstelik tek bir trafik cezası da yemeden kullandım. Bir çok sağlam insan ise 32 yılda kimbilir kaç kez kazalar yaptılar).

Bizlerin araç kullanma hakkımızı yok etmeleri büyük adaletsiz ve ben asla uymayacağım ve ehliyetsiz kullanacağım. İçkim, sigaram, ev kiram, çoluk-çocuğum yok. Dulum ve bunlara yapacağım masrafı trafik kontrol cezalarına veririm. Benim için dert değil. Araç kullanacağım. Kanunlar benim neznimde uymamak içindir. Bu kadar net.

@birvideo,

Bir yakınım ÖTV indirimli araç için basvurdu. Ancak 2031 kadar geçerli ehliyeti varken sürücü olamaz raporu verdiler. Ehliyetim duruyor demişsiniz, hâlâ duruyor mu? Ehliyet iptali oluyor mu?

@Faruk33,
E devlette sorgulayınca ehliyet hala gözüküyor iptal yok cevirmede polis görebileceğini sanmıyorum ehliyet iptal olsa e devlette gözükür diye düşünüyorum çünkü e devlette sorgulanan sayfa zaten emniyetin sayfası siz çevirmeye takildiniz mi

@akinkare,

Sağlık Kurulu sürücü olamaz raporu verdikten sonra, istediğiniz kadar ehliyetiniz olsun hiç bir işe yaramıyor, kelime oyunlarıyla insanları oyalıyorlar, keşke ehliyet iptali olsa, alkolden vs nedenlerden ehliyeti iptal edilenlere af çıkıyor ehliyetleri veriliyor, ama en fazla ihtiyacı olan engelliye sürücü olamaz denildi mi olay bitiyor, elinizdeki ehliyetler çöp oluyor. Araç almak içinde yeni sistem ehliyet isteniyor, burdan da araç almanızı engelliyorlar, var olan aracınıza da binemiyorsunuz, çükü değerli sağlık kurulu yönetmeliği sayesince sürücülüğünüz (ehliyetiniz) geçersiz olduğu için.
Özellikle ortopedik engellilerle resmen dalga geçer gibi bir yönetmetlik, konuştursan, engelliyi sosyal hayatın içine dahil etmek için çalışıyorlar. hepsi hikaye, işin ucunda para olunca herşey mubah.
En güzeli kaçak araba kullanmak olasa gerek, bu sistele ugraşmak insanda kafa bırakmıyor...

@hayat76,

benimde aklıma yatmayan bir sorunum var. Ortopedik engelliyim. Bugün gitsem hastaneye, tekrar rapor alsam 60 ve üzeri verirler. Ehliyet almak isteyince, kuruldan, sürücü olamazsın, diye rapor verecekleri sonucu çıkıyor, buna dair ötv için hastaneye tekrar başvurunca %90 ve üzeri rapor alma ihtimalimin olmadığını, iletiyorlar. Bir kaç tane adıma kayıtlı aracım var ve ehliyetsiz kullanmak zorunda bırakılıyorum. Var mı böyle bir problemi aşmanın yolu, misal %60 SKR ile sürücü olamaz raporunu birleştirip ÖTVden yararlanmak gibi? Teşekkürler.

@Kan-Vol,

Bu ehliyet ve ötv indirimli araç alma durumu o kadar karıştırdılarki, inanın tam olarak ben de bilmiyorum desem yeri,
1-Öncelikle üzerinize kayıtlı araçlardan sadece bir tanesi engelli aracı olması gerekiyor. Diğerleri normal araç niteliği taşır
2- Ehliyet için sürücü olabilir raporu başka, engelli oranını tespit için alınan sağlık raporu farklı.
3- Sürücü olamaz diye sağlık kurul karar verirse, ehliyetinizde olsa ne araç kullanabilirsiniz nede ÖTV indirimli alabilirsiniz.
4- ÖTV araç almak için ise engelinizin en az %90 ve üzeri olması gerekiyor, buda taşımalı araç yani sizin yerinize başkası sizin için sürücülük etmesi olur.
5- En önemlisi de sürücü olamaz denilip, engelli oranı da %90 nın altında olunca, asıl sorun burda başlıyor. Taşımalı da alamıyorsunuz, kendinizde sürücü olamıyorsunuz tamamen açıkta kalıyorsunuz. Duyumları böyle durumda olan bir kişi mahkemeye vermiş ve kazanmış diyorlar ama ne derece doğru bilmiyorum.

Size acizane tavsiyem, güvendiğiniz bir araç bayisine ve vergi dairesine bizzat sorup öğrenmenizdir.

Bilgi edinirseniz, paylaşırsanız sevinirim...

@hayat76,
Bana İl Sağlık kurulu sürücü olur dedi ehliyeti aldım. Hastane ötv indirimi için gittim sürücü olamaz dedi işlemleri iptal ettik.

Bu durumda ötv indiriminde ısrar etseydim sürücü olamıyordum değil mi :) Bu kadar aptal bir şey olabilir mi ? Makine mühendisi tertibatları seçmiş her şey hazır

@Polmiks,
Şuan sizin durumunuzu ilk defa ögrendim desem yalan olmaz, acaba almak istediğiniz araç ötv muhavafakiyet miktarının üzerinde felan olabilir mi, hastane sürücülüğe niye karıştı onuda anlamış değilim, siz ehliyetinizi çıkartmadınızmı. Şuan aktif olarak yürürlük nasıl işliyor tam bilmiyorum, fakat, ehliyet alabilir hakkınız varsa, şahsi görüşüm ehliyetinizi hemen çıkartın elinize alın.
ÖTV yi durumun pek karıştırmayın, tam bilmiyorum fakat burda okumuştum, ötv ödenecek, sonra rapora istaneden geri iade edilecek gibi şeyler yazmışlardı.
Şahsi görüşüm ehlliyet, ehliyetinizi alın, gerekirse 2. el dahi olsa bir araba nasıl olsa alınır, ama ehliyeti almak çok zor, sakın ehliyeti kaybetmeyi göze almayın.

@hayat76,

Ben ehliyetimi aldım bile :)
ÖTV den zaten vazgeçtim tek bir doktorun olamaz cümlesi ile Ehliyet elinizden alınabiliyormuş. Mahkemeye vereceksin falan dediler uğraşamam 500-900 bin ne ise ötv sini verir aracımı alırım. Adamlar tertibatlar ile sürücü olur raporunu tek bir doktor isterse iptal edilecek şekilde yapmışlar. Aynı şehir de farklı hastane de tek bir DR iptal edebilir ama sen itiraz edersen Ankara için önce Kırıkkale sonra Samsun'a hastane kurullarına sürülürsün işkence den başka bir şey değil. Böyle olduğunu bilsem zaten ötv falan önemsemezdim.

Skolyozum var neymiş efendim boynumu 40 derece çeviremiyormuşum tamamen yalan hikaye, Siz Araç kullanırken ne görüyorsanız aynısını görüyorum. Direksiyon derslerinde bile 1 kere dahi ilk kez araç kullanırken park hatası yapmadım ilk seferimde ehliyetimi aldım.

DR boynunu 40-50 derece kadar çeviremiyor derse alamıyorsunuz ehliyeti ama ben çeviriyorum kelebek camı dahi görüyorum. Yurtdışında direksiyonuı bile yastıktan yapıp aparat ile parmağı dahi olmayanlara araç kullanım izni veriyorlar. Bizde ise araç kullanma yeteneği olan kişileri bile kanunda en ufak engel var ise hemen onu öne sürüp izin vermiyorlar.

Son düzenleme:
@Polmiks,

Şimdi sizi daha çok merak ettim, bende skolyozum var, ehliyetimi 1997 yılında aldım, yenileme zamanı gelince mecbur başvuru yaptım, banada boynum 70 dönmüyor diye vermediler, kırıkkaleye başvuru yaptım orası bile tınmadı aynı sonucu yazıp gönderdi, tam 26-27 yıllık sürücüyüm, benim elden tertibatım dahi yok, sadece gaz sol ayakta hepsi o kadar, şimdi temmuzda uzatma bitiyor ne edecem korkuyorum,

Tıpkı sizin gibi, indirimli araçları onların olsun yeterki şuankii aracaımı kullanacak ehliyetimi versinler, siz hangi hastaneye başvuruda yapmıştınız.

Sanırım hastatenelerde ihametgaha göre yapılsa gerek, merak ettim sizinle detaylı bilgi almak isterim...

@hayat76,

Benim boynum dönüyor ama vermemek için bahane arıyorlar. Benim tertibatım dahi yok :) ÖTV den yararlanayım diye Gaz Fren ayarlanabilir tertibat eklediler ama ötv hayal oldu tabi :)

Tamamen şans hocam komisyonun iyi gününe denk gelmeniz lazım

Üst Alt