@Kan-Vol,
Bu ehliyet ve ötv indirimli araç alma durumu o kadar karıştırdılarki, inanın tam olarak ben de bilmiyorum desem yeri,
1-Öncelikle üzerinize kayıtlı araçlardan sadece bir tanesi engelli aracı olması gerekiyor. Diğerleri normal araç niteliği taşır
2- Ehliyet için sürücü olabilir raporu başka, engelli oranını tespit için alınan sağlık raporu farklı.
3- Sürücü olamaz diye sağlık kurul karar verirse, ehliyetinizde olsa ne araç kullanabilirsiniz nede ÖTV indirimli alabilirsiniz.
4- ÖTV araç almak için ise engelinizin en az %90 ve üzeri olması gerekiyor, buda taşımalı araç yani sizin yerinize başkası sizin için sürücülük etmesi olur.
5- En önemlisi de sürücü olamaz denilip, engelli oranı da %90 nın altında olunca, asıl sorun burda başlıyor. Taşımalı da alamıyorsunuz, kendinizde sürücü olamıyorsunuz tamamen açıkta kalıyorsunuz. Duyumları böyle durumda olan bir kişi mahkemeye vermiş ve kazanmış diyorlar ama ne derece doğru bilmiyorum.
Size acizane tavsiyem, güvendiğiniz bir araç bayisine ve vergi dairesine bizzat sorup öğrenmenizdir.
Bilgi edinirseniz, paylaşırsanız sevinirim...