Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz raporuna karşı ne yapabilirim?

@letmax
Acaba Yönetmelik de değişiklik mi yapıldıki, 2022 yılında girdiğimde yönetmelik de sadece Lumbal vertebra gelim ve dönme % 70 olarak yazıyor gibi hatırlıyorum.
Yarın veya hafta içi fizyoterapiste gidecem solunum için, yeniden ona bir bu yazdığınız şekilde bir ölçüm yaptırayım.
Kamu Denetçiler Kurumuna da başvurmuştum onlarda Gazi Üniversitesine gönderdiler, onlarda ölçüm yaptı, ama tıpkı sağlık bakanlığının yönetmeliğine göre olmaz demişlerdi, sanırım hepsi yorum hatası yapıyor yada yapmaya zorlanıyorlar.
Değilse, benim boynumda başımda % 60 a yakın dönüyor zaten, sanırım skolyozu görünce hemen olmazı yapıştırıyorlar.

Bilgiler için çok çok teşekkür ederim.

@Polmiks
2022 de İlk girdiğimde ehliyetim olduğu için, red demeleri şok etmişti. İtiraz üzerine Kırıkkale ye gittim, orda ölçüm yaptılar, elimde bu kamera vs Emniyet Genel Müd. Genelgesinin kodları, resimler vs dökümanlar götürmüştüm fakat, ölçüm sonrası bana hayırlı olsun çıkabilirsin dedikleri için. Ben olumlu ehliyeti verdiler sandım, hiç savunma yapma gereği duymadım, evde e devlette reddi görünce şok oldum.

Şimde de, biraz oralık sakinleşip, seçime doğru tekrar başvurmayı düşünüyorum, ama artık hayırlı olsun deseler dahi, yazıyı görmeden çıkmayı düşünmüyorum,

Altındağ il sağlık kurulu kendimi veriyor, yoksa hastaneye mi sevk etti, bende Eryamandayım, acaba yeni uygulamamı bu şekilde.

@hayat76,

Sen önce hastaneye gidiyorsun, Ortopedi komisyona sevk eder veya sürücü olur der. Komisyona sevk ederse bağlı bulunduğun yerdeki il sağlık kuruluna gideceksin.

@hayat76,
Benim bildigim %50 döndürme idi %70 %80 mi olmuş keşke tanıdığımız yakın bir doktor abimiz ablamız olsa da kimseyle uğraşmasaydık..

@xxtayfa2133,
Asıl olan ölçümlerden ziyade, boyun neden dönmüyor bu daha belirleyici olmalı, ayrıca Emniyet Genel.Md. kodları neden uygulanmıyor,
En büyük sorun kodların kullanılamaması, kodları kullansalar, kimse mağdur olmaz,
Sürücü olamaz denilen kişilerin %80 ni zaten yıllardır sürücü olan kişiler, yeni ehliyet alacakları ayrı tutulabilir, çünkü onların trafik deneyimi yok herşeyleri yeni, bizim gibi eski sürücülerin deneyimleri yok sayılmasına sinir oluyorum.

@hayat76,
Valla bende ilk defa almaya çalışıyorum deneyimim de var zaten ama sürücü olamaz verdiler bana da boynunda güzel dönüyor ama yine vermediler asıl mesele oturdukları yerden bir kaç soru sorup raporu veriyorlar böyle uygulamali bir sistem getirseler daha iyi şimdi yine deneyeceğim adana devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum belki orda insafa gelirlerde verirler Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Üst Alt