Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T12 omurilik felciyim. Çok sık idrara çıkıyorum. Sebebi ne olabilir?

okyanu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
SLM t12 kırığı idrara çok sıkca çıkıyom bunla ilgili bilgisi olan varmı neler yapıyonuz

ben böbreklerimi üşüttüğümde bu sorunu yaşıyorum ayaklarını üşütmemeye dikkat et

ayaklar üşüyo hep benim elimde deil bazen kış bazan yaz oluyo neden olur kan dolaşımındanmı kaynaklanır

Sık idrara cıkmanın nedeni ,idrarını tam boşaltamadığından cabuk sıkışıyor olabilirsin mevsim soğuk olduğundan dört saatte sıkışacağına iki saatte sıkışıyorsun.

idrarını tam boşaltamaya bilirsin yada mesanende daralma vardır bi üroloğa gözükmende fayda var ürodonami çektirerek mesane kapasiteni ogrene bılırsın

Benim aklıma gelenler de şunlar:
1- İdrar yolu enfeksiyonu olabilir
2- TAK yaparken mesaneyi tam boşaltamıyor olabilirsin. Katateri sonuna kadar içeri iterek ve idrar kesildikçe küçük küçük geri çekip derin nefes alarak yeniden idrar akışını sağlamaya çalış. Hatta mesaneye üstten basstırarak idrarı olabildiğince boşaltmaya çalış
3- Üşütmek kesinlikle sık idrara çıkmaya neden olur. Ayakların çok üşüyorsa, şurada tanıtılan özellikle soğuk havalar için üretilmiş çoraplardan alıp kullanmalısın: Çoraplar | Mont Kıyafetler | Av & Kamp | Av Kıyafetleri | Av-Outdoor-Kamp
4- Su içmeyi yaz aylarına göre azaltabilirsin biraz. Ayrıca TAK yapar yapmaz su içmemeli, 3-4 saat sonra içmelisin. Hemen TAK'ın ardından su/çay içersen, hemen sıkışman da kaçınılmaz olur
5- Barsaklarını düzenli olarak boşaltabilmen de önemli. Barsakların dolu olması ya da gaz sorununun bulunması mesanenin baskı altında kalmasına ve erken sıkışmana nedne olur.

tşk oturanboğa saol bu çoraplardan siteden hariç başka yerde bulamazmıyız ??

Bilemiyorum. Ama o siteden almanda bir sakınca olacğaını sanmam. Artık internet alışbverişi çok güvenli ve yaygın...

Üst Alt