Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T4 omurilik zedelenmesi sonunda düzelme ne ölçüde olur?

Ömerfaruktatar01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar 3 aydır bu siteyi takip ediyorum kardeşim 14 yaşında trafik kazası geçirdi üçbucuk ay önce t4 bölgesinden omuriligi zedelenmiş ameliyattan sonra doktoruyla görüştügümde iligin üstündeki zarda çizik kesik yok dedi kemikler baskı yapmış sinire ben yürümesi hakkında konuşamam oturabilmesi için yaptım bu ameliyatı dedi

3 aydır fizik tedavi alıyor kendisi bende sürekli yaptırıyorum başta hiç haraket yoktu sonra yavaş yavaş kontraksiyonlar ortaya çıktı elle hissedilen şimdi ise kalçasında açma kapama itme çekme dizlerinde ise diz kitlemenin ilk hareketi olan otururken ayagı kaldırma gözle görülecek şekilde var

Sizce bu hareketler güçlenir mi yardım ederseniz sevinirim tecrübeli arkadaşlar

Daima fizik tedavi güçlenir

FiZik hocasıyla konuşuyorum ben net güçlenir diyemem diyor ama ilerlemesi çok iyi 3 ayda bu duruma gelmesi bulunmaz nimet diyor ama ben genede güçlenir yürür diyemem diyor bende sürekli burdaki hastaların hepsinin gelişmesni okuyorum

banada güçlenecek gibi geliyor ama içimdede acayip bir korku oluşuyor

Korkma, iyi olacağım de ve tedaviye devam et.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için beklemekten başka çaremiz yok kendisine sürekli iyi olacaksın diyorum çocuk oldugu için yürümeme ihtimali oldugunu söyleyemiyorum endişem korkum bu yüzden tedaviye var gücümüzle devam ediyoruz ama endişeler mahvediyor bizi

Siz babası olmalısınız, onun yanında olumsuz konuşmayın yanına gelenleri de uyar, etkilenmesin

Keşke diyebilsek t4 zedelenmesi şöyle iyileşir veya böyle düzelir diye ama bu kişiden kişiye ve sinirlerin aldığı zedelenme oranına göre değişir.

Kardeşinizdeki gelişmeler güzel ve fizik tedaviye devam edip güçlendirmelere devam etmeli. Ben de bir t4 kırığına sahibim ama ne yazık ki kardeşiniz kadar şanslı değildim. Dilerim gelişmeler daha da artar ve çok daha iyi olur. Çok genç ve daha çok yeni yaralanması, zaman güzel şeyler getirebilir. Ama kendinizi de onu da her türlü sonuca da hazırlamanızı tavsiye ederim.

Kızabilirsiniz belki bana ama her duruma hazırlıklı olmakda fayda var. Uzman değilim, doktor hiç değilim sadece küçük bir tavsiye benim ki. Ve gördüğüm az çok kendimle kıyasladığımda kardeşinizin şanslı olduğunu ve daha iyi olabileceğine dair bir umut olduğunu söyleyebilirim. Umarım sizin için her şey umduğunuzdan çok çok daha iyi olur.

Tabiki bende farkındayım herşeyin iyi dilekleriniz için teşekkür ederim inşallah hepimizin sorunları hallolur

Bende t5 zedelenmesi silahlı yaralanma sonucu o kadar fizik tedavi gördüm halende görüyorum. Herhangi bir gelişme yok ne his ne kıbırtatma ama bu hastalıklar hepsi farklı sinirlerin ne tür hasar aldığını bilmiyoruz.

Ama sizin hastanız sinir durumları biraz daha iyi sanırım gelişme olduğuna göre bu hastalıkta ilk 2 sene çok önemli . Sonuna kadar fizik tedaviye devam edin ufak ufak gelişmeleri artırmaya çalışın ama benim görüşüm yanlış anlamayın eski haline biraz zor döner.

Moralini düşürçek kişi ve kişilerden uzak tutun aklı karışmasın bir karamsarlığa düşmesin piskoloji çok önemli bu durumda. Bu arada bende 20 yaşındayım 2 sene önce oldu benim hastalık herhangi bir gelişme yok. Geçmiş olsun Allah tez zamanda şifa verir inşallah yaşı genç sonuna kadar gidin hiç aksatmayın fizik tedavi ve rehabilitasyonu.

Öncelikle teşekkür ederim kardeşim Rabbim şifa versin Eski haline dönmesinin imkansız oldugunu biliyorum mutlaka bi noktada duracak ilerleme

benim tek sormak istedigim aslında sizlere kas kontraksiyon halinde (kas gücü1 elle hissedebilir ) başta böyleydi 1,5 ay önce şimdi ise kas gücü 2 yani hareketi başlatabiliyor hareket açıga çıktı işte bundan sonra güçlenme ihtimali nedir ?güçlenme ihtimalini artıracak öneriler nelerdir ? Benim asıl sormak istedigim bu arkadaşlar araştırıyorum net bir bilgi yok yardımlarınızı bekliyorum

@Ömerfaruktatar01 Kas kontraksiyon ve kas güçü 1 elle hissedilebilir tanımlarını görmedim o kadar hastane gezdim çoğu hasta vardı mesala bir kız vardı abi kız fizik tedaviye geldinğinde sadece sağ ayağını ufaktan hareket ettiyordu onu geliştirdi

işte 1 sene fizik tedavi felan gördü o gün yanına gittim de destekli yürordu yani şunu demek istiyorum abi his vea kıpırdama varsa gelişir fizik tedaviyle bu süreçte enfeksiyon ve yatak yarasını çok dikkat edin fizik tedavi aksatmanısa sebeb olur. Ama şunu da diyim abi ayağında his vea birazda olsa kıpırdama varsa gelişiyor benim hastenede gördüm kişilerin çoğu geliştirmişti.

Teşekkür ederim kardeşim bilgiler için dikkat ediyorum kaza geçirdigi günden beri okuyorum bu siteyi havalı yatak tak kullanımı burdan ögrendim Yuriy kulçin bu bilim adamanı araştır ben çok umutluyum araştırmalarından

Öncelikle geçmiş olsun:

İlk üç ay gelişme kayıt etmez fakat ilk üç ay fizik tedavi profosenel olarak devam etmeli hem pasif sizin yaptırabileceğiniz hareketler hemde fizyoterapistin uygulacağı elektro terapi çok önemli.Hasta oturmaya başladımı volker yardımıyla destekli yürümeye başladığı zaman bir seneye kadar büyük aşama kayıt edersiniz.Kardeşiniz desteksiz yürümeye başlayacaktır.

Fakat ayak bilek hareketleri yoksa onlar geri gelmeyebilir.Mesane kontrolude 7-8 aylarda büyük ölçüde düzelir.Şu an sonda kullanıyorsa mesane enfeksiyonuna dikkat etsin suyu bol içsin.Moral bozmasın eğer hergun daha iyiye gidiyorsa iyilşecektir.Bunun için hareketleri kesinlikle aksatmaması lazım özellikle bel karın egsersizlerini.

Faruk abi kusura bakmazsanız (i.Hasta oturmaya başladımı volker yardımıyla destekli yürümeye başladığı zaman bir seneye kadar büyük aşama kayıt edersiniz.Kardeşiniz desteksiz yürümeye )bu kısımı anlayamadım rica etsem biraz açıklayabilirmisiniz teşekkürler

Bir sene sonra desteksiz (bastonsuz veya hiçbiryere tutunmadan ) yürür.Manken gibi yürümesede yürür yani ayak bileğinde hareket varmı şu an.

Çekme ve itme çok az var gibi elimi bilegin üstündeki kasa koydugumda çok azda olsa hissedebiliyorum ama diger hareketleri gibi degil

Ayak bileğinini yukarı aşağı bukebiliyormu hareket önemli, güç gelir sonra zamanla.Bilekte haraket olmazsa dizden aşağısında ıncelme olur zamanla kas erimesi bu kısma elektirik verıyorlar tens masaj aletleri var piyasada o bölgeyi güçlendiriyor .Fizik tedaviciniz bu tedaviyi yapması lazım.

Evet cihaz kullanıyoruz belirgin bir hareket yok olan hareketler güçlense yeter abi güçlenmez diye korkuyorum sonuçta sinir hasar gördü

Ben sırtımdan belime kadar olan bölgede omurilikten tümör ameliyatı geçirdim.Belden aşağıda hiç hareket yoktu ilk 2 ay zaten yatakta geçti.2 aydan sonra fiziğe başladık.Korse yardımıyla hareketlere başladık sağa sola dönmeye yatakta oturmaya dörduncu ayın sonunda başladık.

Ondan sonra çok çabuk iyileşme gösterdi yedincı ayın sonunda bastonsuz yurumeye başladım.Tek ayak bileğimde haretsizlik var özel ayakkabıya giyilen afo yardımıyla yürüyorum.20 yıl oldu bılekteki sorun düzelmedi.Bu açık omurilik ameliyatlarıkolay değil beyin omurilik sıvısı bile 3 aydan sonra kendini yeniliyor bu yüzden hem yara iyileşmesi hem sıvının oluşması hareketlerin devamını getiriyor.

Mutlaka egsersizleri yapsın durmakla iyileşme olmuyor.Yatakta oturduğu yerden yapabilecegi hareketleri yapsın en cok bel kaslarını güçlendirsin .

Çok teşekkür ederim abi verdiginiz bilgiler için inşallah kardeşimde güzel gelişmeler gösterir bizde sizin gibi umut oluruz

Öncelikle çok geçmiş olsun , Rabbim yaşının gençliğinin hatrına önce ona sonra şifa bekleyen herkese şifa versin.

Kardeşinizin kısa zamanda gelişme kaydetmesi daha iyiye gideceğinin işareti illaki zamanla daha iyi olacak en kötü hali ameliyattan çıktığı halidir. Fakat size tavsiyem sonda olayına dikkat edin en kısa zamanda tak'a geçmeniz lazım bu süre içinde daimi sonda varkende akışı kesip 3-4 saatte açın. Zaten forumu okuyormussunuz bası yarasından bahsetmiyorum bile kısacası fizik tedavi devam ederken elzem konuları boşlamayın

Kardeşiniz yürürmü yürümezmi onu hiç kimse bilemez emin olun sinirlerin ne kadar zedelendiğini smeliyatı yapan doktorda bilemez. Siz umud edin dua edin fakat en kötü durumada hazırlayın kendinizi maalesef omurilik yorumsuz

Çok geçmiş olsun herkes tecrübe ve bilgi dahilinde sizlere açıklama yapmış naçizane bende t9-11 zedelenmesi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan biri olarak bu tür olaylarda his ve hareket aynı olmayabilir(hisseder ama hareket edemez veya tersi) bunları çok gördük duyduk yaşıyoruz

sizin için önce hareket hislere takılmayın 10 hareket 9.hareket güç odaklı olsun varsın hissetmesin hareket güçlensin çünkü insan oğlu kendi kendine yetebilmeli örnek yürüyor ama tuvaletini hissetmiyor olsun ona alışkanlık kazandırabilir (kendi işini kendi yapar)ama his var yürüyemiyorsa o zaman yardıma ihtiyaç duyar Allah yardımcınız olsun hani derler ya "azmin aşamıyacağı engel yoktur" işte bu size ve hasta çoçuğumuza birebir uyan sözdür tekrar geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim verdiginiz önemli bilgiler için kendimde bir hekim olarak elimden geldigince diger sorunlara dikkat etmeye çalışıyorum inşallah kısa zamanda herkes şifa bulur önerilerinizi tecrübelerinizi bekliyorum çok sagolun

Tecrübeli abiler her bilgi her fikir bizim için çok degerli lütfen önerileriniz varsa bekliyorum birde bülent abi eger okursanız mesajı sizinde bilginizden faydalanmak istiyorum

Ömerfaruktatar01

Omurilikte kesi olmaması, hareket ve his kaybına neden olan basının da ortadan kalkmış olması gelecek için çok umut verici bir durum. Klasik fizik tedaviye devam et. Her kasını kullanmaya, güçlendirmeye özen göster. Kilo alma, mesane enfeksiyondan korunmak için her şeyi yap.

teşekkür ederim bilgileriniz için bası mı kesimi diye sordugumda bası ama oluşan bası kesiyede sebep olmuş olabilir dedi bunu zaman gösterecek dedi birde çıkan hareketler sürekli fizik tedaviyle güçlenirmi ?teşekkürler şimdiden

Bir bebek düşünün ayaklarında hareket vardır yürüyemez zamanla oturmaya sonrasında emekleyip yürümeye başlar.Süreç aynen bu şekilde işliyor.

Gönül ister ki hepimiz tekrardan eski sagligimiza kavuşalım ama bazı değişmeyen gerçekler var. Omurilik zedelenmelerin de tekrardan eski haline doneni görmedim. Ben kendim de 13 yıldır omurilik zedelenmesi sonucu paraplejiyim. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah kardeşiniz de olumlu gelismeler olur

Anladım faruk abi aşama aşama gidiyoruz çok şükür tek çıkmayan hareketi sırt üstü yatarken bacaklarını kendine çekemiyor yan yatarken çekebiliyor ama sırt üstü bacagın agırlıgına gücü yetmiyor

Üst Alt