Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T4 omurilik zedelenmesi sonunda düzelme ne ölçüde olur?

Şefika hanım özel olmicaksa hareketleriniz ne durumda tabiki eskiye dönmemin olanaklı olmadıgını biliyorum mutlaka bi hasar kalacak bunuda zaman gösterecek diye söylüyor doktoru

Ömerfaruktatar01

Şikayetler birebir benle aynı.Sırt ustü yatarken bir yakını ayagını tutacak hasta kendine doğru dizi ni kendine doğru cekecek sonrasında uzatacak.Ayağından tutan kişi hastanın kas İtme gücünü anlayabilir.Buna pasif egsersiz diyorlar .

Hasta yakını veya eve gelen fizyoterapist bunu yaptıracak.Bana fizyoterapist ilk zamanlar haftada 3 gun geldi.Aşagıdaki videoda pasif egsersiz dediğimiz bacak hareketlerın tümü var.Bu hareketleri sabah akşam 30 dakika yaparsanız 1 ayın sonunda iyileşme moduna girecektir hasta.Bu durumda hastanın morali cok bozuktur iyiye gidiş sürecini bir yakalasa moralide düzelecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=PSomXhUWv1c

hiçbir sorun kalmıyacagından emin olabilirsiniz benim t4 t5 t6 t7 t8 kople platin takıldı yürüme ihtimalin sıfır dendi

t4de zarda çizik var dendi ama Allaha şükür ayaktayım rahatca yürüyebiliyorum sadece koşamıyorum oda dengem bozuldugu için..

sizin hastanızında 2 ay içinde yürüyecegine kesin inanıyorum çok geçmiş olsun

Saolun süleyman hocam 2 ay pek mümkün gibi görünmüor ama inşallah dediginiz gibi olur sizle özel görüşmeyi çok isterim numaranızı gönderirseniz çok sevinirim

Degerli abiler kardeşim muayene oldu l2 ye kadar sinir iletisi var dendi asia c olmuş dedi doktorlar nasıl yorumlarsınız bunu

Uzun bacak yürüme cihazını diz üstüne kadar kısalttık arkadaşlar walkerla yürüme çalışmaları yapıyoruz fakat kardeşim çok zorlanıyor 10 15 metre gidince yoruluyor sizce zamanla mesafe artarmı ? Şimdiden teşekkürler

Teşekkür ederim abi yorumun için

arkadaşlar Emeklemek ilerleme açısından güzel bir gelişmemi ve faydası olurmu sizce ?

Benim babam t12 spastik parapleji asia a tam kesi 5 ay oldu omurilikte ıntihap var dendi 4 gündür ayak parmakları çok az oynuyor bide hız yoktu oda az geldi sıcak soğuk anlıyor

Ömerfaruktatar01

Emeklemenin hiç bir anlamı/faydası olmaz, aksine, nur topu gibi bası yarası olmasına neden olur çeşitli bölgelerde ki bundan mutlaka kaçınmak lazım.

Kol kaslarınızı güçlendirecek hareketler yapın bol bol, transferinizi kimseye ihtiyaç duymadan yapabilmek için kendinizi geliştirin...

Üst Alt