Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T5 T6 T7 kırığının iyileşme süreci nasıldır?

Bahtsiz1

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bnm esimde paraplejik hasta ve cok daha yeni ne yapabilecegim konusinda arastrma yApiyorum yardmci olur msnz

T5 t6 t7 kirigi olan var mi sizce iyilesme sansm yuzde kac

Bahtsiz

Saddece Kırık ise.İyi bir Fizik Tedavi İle Kalkma Şansı bana göre çok yüksek...

Bahtsiz maddi durumun varsa ve herhangi Bi fizik tedavi hastanesinde değilsen. Eve fizyoterapist çağır tavsiye ediyorum sitesinden bakabilirsin . Ha eve gelenle herhangi Bi kontrat tarzı bişey yapıpta 20 seansın parasını hemen verme. Anlaştıgınız seans boyunca her geldiginde ucretinide veriyorsun. Hernhagi bi dolandırıcılıkda olmuyo malum bu devirde kimseyede güven olmuyo. Baktınız siz bi fayda goremeidniz. İstemiyoruz dersiniz

Bahtsiz

Yaralanmanın yol açtığı hasar, durumun kesi mi yoksa bası mı olduğu önemli.

Aynı yerde bende de kırıklar var... Allah yardımcınız olsun... Ama 3 5 sene iyi bir tedavi yöntemi ile çok iyi olabilir...

Fizik hareketlrrini ben aksatmadan yapiyorum fizyoterapist benm gibi yapamaz inanin ayrica kompex fizik makinasida var.
Basi mi kesimi onuda bilmiyorum epikrizinde yazmiyo. Omiriligi zedelenmis ama kopmamis ameliyat oldu sirtinda suan 11 tane platin var

Sizin ne kadar oldu boyle oli

Fizik tadavi, sabır ilk yapılacaklar. Moral yüksek tutulmalı, maneviyatın güçlendirilmesi için Kuran okunursa çok faydalı olur..

benim 3 sene oldu ayrıca benim t5 t6 t7 den ziyade l5 -l4 ve sol bacağım ve sağ topuk kemiğimde kırıklar var... ama şimdi görseniz hiç bir şeyi yok dersiniz.. kendinizi zorlamayacaksınız... ağır kaldırma uzun mesafe yürüme işi bitti... özellikle yatağınız rahat olacak... uzun süreli aynı pozisyonda da oturmayacaksınız... fırsa buldukça sırt üstü uzanın...
geçmiş olsun...

oncelikle gecmis olsun...his hareket durumu nedir?kendi basina aktif hareket ettirebildigi kaslar var mi?bunlar zamanla olup gelistirilebilen seyler...tek basiniza evde uygulayacaginiz fizik tedavi hastayi daha iyi yapmayacaktir kanimca..profesyonel destek sart ilk donem...

Hamd olsun ki herseyin Allah.tan geldigini biliyoruz maneviyatimiz yuksek

Saolun kol kaslari guclu kirilan t5 kemiginden asagisini hissetmiyo ama bacaklarinda uyusma oldugunu soyluyo ve kemige bastirinca kemigi hissettigini soyluyor.
Ayrica 3 ay hastanede yatti yaptiklari fizik tedavi bnm kadar ozenli degildi profesyonel destek alarak ogrendm bende.

Size de cok gecmis olsun.
Rabbim butun hastalara sifa versin

Bahtsiz
[FONT=sans-serif]Fizik hareketlrrini ben aksatmadan yapiyorum fizyoterapist benm gibi yapamaz inanin ayrica kompex fizik makinasida var.

yanlış düşüncedesiniz. rutin açma-germe ve compex iyileşmeye değil atrofi,eklem açıklığını korumak üzerınedir. rutin aktivitedir.
profosyonel destek alın. bu işin paralel barda yürümesi, havuzu, uzay terapisi,robotik aletleri,manuel terapisi vs biçok dalı var..

yinede iyileşme sinirlerın izin verip vermemesine bağlı tabi
[/FONT]

Nerden alcaz bu destegi hastaneden gonderdiler hemen hastanede dediginiz hic bisey uygulanmadi

Ne gerekiyorsa yapmaya haziriz yeter ki iyilessin ayrica robot ayaklarida var ama onunla yuruyemiyor sadece ayakta durabiliyo.
Bide bu saydigim belirtiler iyi seyler degil mi ayaklarinin surekli sicak olmasi uyusmasi falan iste

Afyon ftr, nevşehir kozaklı ftr, tsk rehabilitasyon, Ankara ftr ,bolu ftr, şuan için benim robotlu olarak bildiklerim bunlar. Robot ayaklıklar dediginz şey yurutmuyor. Ayaklarının düşmemesi için takacagınız alet. Bu siteye bi bakın isterseniz İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon eğitim ve Araştırma Hastanesi. termal havuzlar var faydası var mı bilmiyorum ama her hastaya göre değişiyo. Biz de hastaneden gelince siz gibi dusunduk. Fakat 4 ay sonra yanlış dusundugumuzu anladık. Bizi pek hastaneye kabul etmediler beslenmede falan sorun olduğu için. Alternatif olarak eve çağırdık. Oyle cok cok uc fiyatlar falan da değil . Tavsiye ediyorum sitesinden Ankara daki istanbuldaki fizyoterapist listesinde baktıgınızda orda herkes yorum atmış zaten. Nerde yasadıgınızı bilmiyorum nerde yaşıyosanız oraya bakın. Ha bence bizden iyindurumdaysa hastaniz . Ymee içme problemleri yoksa hastaneye gidin . İlk zamanlar cok onemli

Bahtsiz

Kardeş öncelikle çok geçmiş olsun,Allah beterinde korusun Sabırlar diliyorum zor bu süreç.
Bende 4 yıl önce Trafik Kazası Sonucu T3 t4 t5 t6 seviyesinde omurilik zedelenmesi sonucu omurilik felç kaldım.Bu ilet omurilik çok kötü bişey hasar seviyesi ve zedelenme durumuna göre kişiden kişiye değişir. AMA omurilik hasarı almış bi kişi kesinlikle eskisi gibi sağlıklı olamaz/yürüyemez.çünkü Dünya genelinde olarak henüz, omurilik zedelenmesi/omurilik felcine KeSiN olarak bi tedavi bulunamamıştır, şu an sadece kök hücre tedavisi deneyleri var o da sadece Farelerin üzerinde olumlu sonuç vermiştir.Ne zaman biz insanlara Sıra gelir bilemiyoruz:)

Saolun Allah razi olsun. nerde oturdugumuzun onemi yok nerdeyse oraya gidebiliriz yeterki faydali bisey olsun daha cok yeni ben tekrar yuruyecegine inaniyorum dermansiz dert yoktur.
Rabbim dilerse mucize olur elbette sifa Allahtandir sebep ise kim olur belli olmaz o yuzden arastiriyoruz kimin neyin iyi gelecegini denemeden bilemeyiz ki

Sizlere de cok gecmis olsun gercekten cok zor bi surec ve biz daha cok yeniyiz.

Bahtsiz kardes gecmis olsun hastanizin hareket ettirebildigi kaslar varmi his durumu nedir ve kaza olali ne kadar oldu yazarsan daha iyi bilgi alabilirsin ben de 4 yildir t12 paraplejiyim rabbim hepimize sabir versin

Yaralanmanin yol actigi hasar durumu bası

Yuksekten dusme sonucu oyle oldu 5 ay oldu oyle olali paraplejik t5 t6 kirigi basi sadece kollari oynuyu gogsunden asagisi hareketsiz gobek deligine kadar hissediyo yani o his de ameliyattan sonra geldi

Kardeş tekrar geçmiş olsun..Daha çok yeni ama herşeye hazırlıklı olun..eşiniz büyük ihtimal yürüyemeyecek ama bu dünyanın sonu değil..ben kazadan önce 4 kişiyi sırtıma vurup 5.kata çıkarırdım ama şimdi 4 kişi bi beni zor çıkarıyor 2 kat.egzersizlerinizi mutlaka yapın cihazlarla her gün mutlaka ayağa kaldırın walker alarak kendi başına ayakta kalmasına yardımcı olun..ve mutlaka en kısa zamanda normal hayatına yeni haliyle dönsün.artık bu halini kabullenerek hayatınıza yön verin allah verirde yürürse ne ala...bu arada yara oluşmamasına ve enfeksiyona da dikkat edin... sıkıntılarınızı buraya yazın emin olun doktorlardan daha iyi burdan fayda görürsünüz..burda hasta da biziz doktor da ...tekrar çok geçmiş olsun

Nasil yuruyemez ya hic mi sansi yok. :(((((((
Elimizden gelenin fazlasini yapiyoruz istanbul ftr ye goturmeye caliscam orda lokomat diye yurume cihazi varmis arastrdm ins faydasini gorur. Hayatimiz mi kalmis nasil yon vercez ki olmaz ya.iyilesmesi lazm ben kabullenemem ki bu durumu o da kabullenebilsn. Basi yarasina dikkat ediyorum ama enfksyn arada oluyu malsf. Herkesin deneyimleri oldugu icin burda doktrlardan daha fazla fayda var

Bahtsiz

5 ay henüz erken bir dönem. Klasik fizik tedavi ile geri kazanımlar olacaktır mutlaka.

Lokomat bir anlam ifade etmiyor. Klasik fizik tedaviden şaşmayın. Uzun bacak yürüme cihazı ile bol bol yürüyüş yapın. Ayrıca kullanabildiği tüm kasları güçlendirsin. Tekerlekli sandalyeden yatağa, koltuğa, tuvalete vs. kendi başına transfer olacak güce ve bilgiye sahip olsun.

Sakın moralinizi bozmayın. Elinizden geleni yapın...

Kardeş yürütecek olan yardandır.Ama ben her zaman boş hayallerden kaçınırım..siz hele şu 2 yıl iyice bir çalışın zaten bu süre zarfında yeni hayatınıza da yavaş yavaş rehabilite olacaksınız..sakın ha kendinizi millete denek yerine konydurtmayın..lokomatın hiç bir faydası yoktur eğer cihazla ayağa kalkabiliyorsanız..ben ki kabullendim herkes kabullenir her halinize şükür edin...

Nasil ifade etmiyo lokomat ozellikle omurulik felclilerde kullaniliyormus ve beyne sinyal gonderiyormus arastrdim cok faydali anlatiliyo her yerde siz hic denediniz mi . Uzun bacak yurume cihazimiz yok ki robot bacak var o da sadece ayakta tutuyu o kadar. Yapamiyo ki tek basona tekerlekli sandalyeye gecemiyo ki ordanda baska yere gecebilsin ve tuvalet hissi hic yok tuvaletde kullanmiyo...

Evet Rabbim dilerse olur. Kün fe yekün.. ol der olur. Ama simdiye kadar hic mi omurilik zedelenmesi yasayipta yuruyen olmamis.
Evet zaman herseyin ilaci belki daha cok yeni diye alisamiyoruuz iki yila kadar farkli olur elbet

Nasil ifade etmiyo lokomat ozellikle omurulik felclilerde kullaniliyormus ve beyne sinyal gonderiyormus arastrdim cok faydali anlatiliyo her yerde siz hic denediniz mi . Uzun bacak yurume cihazimiz yok ki robot bacak var o da sadece ayakta tutuyu o kadar. Yapamiyo ki tek basona tekerlekli sandalyeye gecemiyo ki ordanda baska yere gecebilsin ve tuvalet hissi hic yok tuvaletde kullanmiyo...

Evet Rabbim dilerse olur. Kün fe yekün.. ol der olur. Ama simdiye kadar hic mi omurilik zedelenmesi yasayipta yuruyen olmamis.
Evet zaman herseyin ilaci belki daha cok yeni diye alisamiyoruuz iki yila kadar farkli olur elbet[/Q
K

Bahtsiz

t5-6-7 uzun bacak yürüme cihazı kullanabilir. Kendi başına tüm transferlerini gerçekleştirebilir. klozete oturup tuvaletini halledebilir.

istanbul'a değil Nevşehir'e (Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi) veya Kütahya'ya (Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi) gidin. İstanbul aşırı kalabalık ve geçici binada olmasından dolayı aşırısı sıkışık. Anadolu'da bir yere gitmenizi öneririm...

Valla dediginiz gibi yapabilirse zaten ne âlâ onun icin de iyi olurdu dediginiz hastaneler iyi mi suanda dogu anadoludayz bursada oturuyorduk oyle olunca engelli raporu da vermediler ortada kaldk memlekete donduk

Zamanla zaten o işleri kendisi yapacak..gataya mutlaka başvurun.o tür aktiviteleri orada öğrenir.ben nevşehire gittim 1 gece kalabildim ankaraya 2 gece tahammül edebildim..trabzon maçkada var size yakındır belki.ben lokomata girdim defalarca hepsi hikaye...eşiniz omurilik hasarı almış beyin hasarı degilki beyin yürümeyi hatırlasın.öyle diyerek bu adamlar hastaları da devleti de kandırıyorlar.o cihaz beyin felci ve kısmen yuruyebilenlere belki faydalı olur ancak bizi sadece dik tutar..kısa zamanda cihazlarla ayakta durmaya başlasın.mesela ben şuan bu yazıyı ayakta yazıyorum..eşiniz de bu seviyeye gelecektir ama ilerisi için çok fazla beklenti içinde olmayın derim..unutmayın hayat yürümekten ibaret değil...

Gitmedim ama nevşehir iyi ..ben gereksiz gördüğümden ayrıldım.ankaranin pisligine katlanamadım ama sız yenisiniz ankara size faydalı olur.baştan aşağı bi tararlar sizi urodinami falan hepsi yapılır aklınızda fazla soru kalmaz,kütahyaya gidenleri biliyorum ama hepsi çok memnun siz hepsine başvurun dediğim gibi yolun başındasınız..özellere 1 kuruş vermeyin ben 6 ay özelde kaldım tedavi anlamında hiç bir fark yoktur sadece daha nezih bir ortamda bulunmuş olursunuz

Ftr ye yatmadan onlari ogrenemez mi. geldiginiz seviye cok guzel ama bu kadar ilerleme olupta yuruyememek kotu bi duygu olsa gerek. Keske baskasina muhtac olmadan yasayabilse hayatini bi kadari da kafi hic bisey yapamiyo sadece yatakta ya yatiyo yada oturuyu bi yere gittimi de kucaklayip tekerlekli sandalyeye oturtuyolar

Ozel degilde hekime gozuktu ve tedavi edip yuzde 40 iyilestirecegini soyluyor ama ne kDari olur onuda bilemeyz

Bu uzin bacaktan yaptiriyor muyuz nasil bisey

Bahtsız siz belli ki hiç hastaneye yatmadınız.mutlaka bir hastanede yatın.orda cihaz falan hepsini halledersiniz.ama gecikmeden bir hastanede yatın sonra duruma göre gitmeyebilirsiniz.

Üst Alt