Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T7 seviyesinde felçliyim. Uyurken su gibi terliyorum. Sebebi ne olabilir?

gorbi20

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar felç olalı 15 ay oldu seviye t 7 normal soğuk algınlığı veya başka kafa ağrısı gibi bazı durumlarda yatarken kuvvetli hap attığımda hapın etkisiyle sabaha kadar hisseden tarafım su gibi ter olur fakat benim 15 gündür hiç hap kullanmadığım halde ağrım olmadığı halde hergün gece 3 te uyandığımda elbiselerimi terden değiştirmek zorunda kalıyom bu terlemenin sebebi ne olabilir veya omurilik felçli olupta başına böyle hadise gelen varmı acaba bir yerim rahatsızlandıda benmi farkında değilim ne yapmam gerek

böbreklerde olabilirmi

merhabalar ,ncelikle geçmiş olsun allah acil şifalar versin,bende t5 seviyesinde of liyim ve terleme bendede genelde enfeksiyon olduğu zamanlarda oluyor .

slm bunun normal oldugun bıl aynı sorun bende de var bende 16 aylık bır omurılık
felçlıyım bu senın sabıt kaldıgından dolayı terlemeye neden oluyo.normalde ınsan yatarken
sureklı yatarken kendısı farketmeden cevırır ama bızler bunu yapamıyoz ve aynı tarafa yatmaktan
buna engel olamıyoruz ve kendımızı cevıremıyoruz bırde odemın falan varsa bundan dolayı asırı terleme
kacınılmaz olur .

Barsakların ya da mesanenin dolu olması buna neden olabilir.

Ateş varsa, idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenmek lazım.

Yatış pozisyonunda bir sorun olabilir. Baskı oluşursa, vücut bu tür tepkiler verebilir

Ben olsam önce bi üroloğa giderim. Tüm üst batına ultrason çektiririm. Böylece organlarda bir sorun olup olmadığı belli olur.

teşekkür ederim bülent bey analamadığım zaten bu ateş bende hiç ateşlenme yok yani büyük abdestim hergün normal oluyo 15 aydır olmadıda yattış pozisyonumdan 15 gündürmü oluyo atletimi sıksan suyu çıkacak dediğini genede yapıp bi kontrol muayenesi olayım ne olur olmaz hepinize teşekkür ederim

Yatış pozisyonunuzu değiştirerek bir dener misiniz. Ne bileyim, sırt üstü yatıyorsanız, yüz üstü yatın mesela... Bakalım aynı saatlerde yine terleme olacak mı.

onuda denedim her yatış pozisyonunu denedim hangi pozisyonumda yattıysam gece yarısı uyandığımda su gibi sırılsıklam oluyorum ilgilendiğin için çok teşekkür ederim sebebini bulunca burada benim gibi olanların başına gelebilir burda paylaşacağım inşallah kısa zamanda bulurum yanıma iki çift gecelik koyuyom bıktım gece gece su gibi olmaktan sanki banyo yapmış gibi bide terbezimiz çalışmıyoya sadece göğsümden yukarısı terliyo

Gündüz uykularında oluyor mu aynı terleme?

Vücutta aşırı terleme olması için vücut ısısının normal seyrinin çok üstüne çıkması kısaca ateş olması gerekir. Şayet ateş yokken bu derece bir terleme varsa durum çok daha vahim olabilir, biran önce hastaneye gidip görünün. Bunun dışında ben enfeksiyondan dolayı bu şekilde aşırı terleme olacağını düşünüyorum. Ve muhtemelen enfeksiyonunuz olduğu halde kanıksadınız ve bunu gidermek için kültür yaptırmadınız, antibiyotikle tedavi edilmediniz. Hiç vakit kaybetmeden önce kan tahlili, ardından idrar kültürü yaptırın. Şayet hissetmediğiniz bir yerinizi vurduysanız, ya da bası yarası gibi birşey söz konusuysa da olabilir bu durum..

Bu arada sakatlık seviyesi T7, peki bu seviyenin altında vücudunu hissetmediğin bölgelerde terleme var mı?

hissetmediğim bölgelerde terleme hiç yok ben fizikten çıkalı 11 ay oldu hiç bi şekilde hastaneye gitmedim galiba haklısınız kendimi bi kontrolden geçirme zamanım gelmiş tavsiyeniz için teşekkür ederim en kısa zamanda hastaneye gideceğim bülent beyin sorusuna gelince hiç bi şekilde gündüz uykum yok yalnız denediğim bi şey var onu deneyip buraya bilgimi paylaşacağım

t 5 ofluyum terleme bende de var yatış pozısyonu denesemde yıne tarleme var his bolgesı dısında da terleme var yalnız şu bende karaciğer de yukselme var ıkı defa kan tahlılı yaptık doktor cok degıl dedı tedavı mumkun dedı tedavıye daha baslamadık 1 ay sonra yıne kan tahlılı yapacaz sonuca gore karacıger testlerı baslanacak .terleme bunla ılgılı olurmu bılmıyorum.

omurilik felçliyim, kaza geçirdiğimden beri -ki yaklaşık 6 yıl oldu- yaz kış farketmez her gece en az 1-2 defa t-shirt, atlet değiştiriyorum.. bazen ter yüzünden gece yarısı yastık-çarşaf da değiştirdiğim oluyor.. Öyle böyle değil yani :) değişik yataklarda denemediğim uyku pozisyonu kalmadı, artık alıştım çok normal geliyor :)
Geçen sene doktor bir arkadaş bu durum ciddi olabilir, lenf bezlerine baktır demişti..

pasam;

yani his olmayan yerlerdedemi terleme oluyor kaç yıllık felçsin

Eskiden his olmayan yerlede de terleme olurdu bazen. Ama çok uzun zamandır böyle bir şey olmuyor...

Bu arada, terlemek aslında kötü değildir. Tansiyonu dengeler. Burada önemli olan şey, terlemeye neden olan şeyin bir rahatsızlığa işaret edip etmediği. Bir ultrason çektirip organların sağlıklı olduğu kontrol edilmelidir... Her şey yolundaysa, terlemeye devam :)

Not: Üstünüze aldığınız yorgan, yatağın kalitesi, ortamın havasız ve sıcak olması da rahatsızlık verir. Ben kaliteli kaz tüyü yorgan tavsiye ederim. Hem aşırı hafif olmasından dolayı hem de vücut sıcaklığını mükemmel seviyede tutmasından dolayı...

bende olmuyorda hastanede yatarken anlattığın olayda bir arkadaş vardı ondada aynı senin gibi terlerdi sabah kalkınca üstünü komple değiştirirdi ve yatağıda değiştirirdi,sonuç ise mesanesi 100 cc düşdüğü için yani mesane dolunca terleme başlıyordu ve daimi sonda taktılar mesaneyi genişletmek için,mesanenizde bir sorun yoktur benim aklıma geldi paylaşayım dedim .

Selam aleykum.Terleme bende de oluyor, rahatsizliq olunca, ayni yan uste cok yatib kalirsam, mesane dolursa ve ya soguk olunca. Vucudda olusan her hangi bi rahatsizliya karsi oyle cevab veriyor yani. Rahatsizliginizin sebebini oyrenmeye calisin. Gece uyurken ayni yan ustde cok yatmayin. Allah sifa versin. Amin

arkadaşlar hepinize tekrar merhaba hakkımda önemli bi gelişme olursa bilgi vereceğimi söylemiştim bülent beyin dediği gibi doktora gittim fakat ben kasabadayım ilçe hastanesine gidip kan tahlilleri idrar tahlilleri ve ultrason yapıldı böbreklerim temiz çıktı idrarda iltihap var dediler fakat kanda bişey buldular normalde insanda 50 olması gerekirken sende 70 çok yüksek dediler anlamını sorduk vücudunda ödem olabilir en kötüsü 3 yıl önce omurilikte tümörden kanser tedavisi gördüm ama atlatmıştım doktor tekrarlamışda olabilir senin kandaki herşeyin anormal dedi yarın acilen pamukkale üniversitesine gideceğim kusura bakmayın hastaneden şimdi geldim canım çok sıkkın olduğu için yazıyorum ayrıca bu 50 olması gereken 70 bu kandaki ne anlama geliyor bilen varmı ünivesiteden inşallah iyi haberle dönerim tekrar yazarım
,

Aman Ali arkadaşım, aklınıza olumsuz şeyleri getirmeyin... Doktorlar genelde konuşurken ipin ayarını kaçırırırlar...

Siz hiç bunları dert etmeyin şimdi. Ne güzel, erkenden fark etmiş oldunuz durumu... Bir an önce gidip kontrollerinizi yaptırın. İnşallah basit bir enfeksiyon çıkacak ve antibiyotik tedavisi ile bu sorunlardan kurtulacaksınız... İyi haberlerinizi bekliyoruz.

bülentbey acill cevap elimdeki tahlillerle beyin ceraha gittim çünkü tümörü onlar takip ediyordu bizlik değil onkoloji dediler ordada sıra ssalı dediler toplantıya gittiler öğleden sonra gelirler ricayla gösterebilirseniz gösterin dedi sekreter bizde öğleden sonrayı beklerke fizikten tekerlekli sandalye yazdıralım dedik orda polikilinikteki doktora soralım tahlilleri dedik oda aşırı terleme ve zayıflama varsa tümör olabilir demesinmi neyse sandalyemizi yazdırdık çıktık öğleden sonra bi çalışan dostumuz onkolojiye sonuçları gösterdi oda o tümör hemen böyle belli olmaz bizim isteyeceklerimiz başka tahlil salı günü sıranız geldiğinde bakalım bu terlemeler enfeksiyonan olabilir demiş o bizi biraz rahatlattı şimdi sorum bende efeksiyon var hatta böbreğime ultrasonda bakan doktor idrar duvarların kalınlaşmış demişti benim enfeksiyon hastalıklarınamı yoksa ürolağamı kime görüneceğim salıyı onkolojiyimi bekleyeceğim nereye görüneceğimi şaşırdım

Önce üroloğa gitmelisin, sonra o gerekirse sizi enfeksiyon bölümüne yönlendirir...

Bir de, aman diim, doktor kafasına göre antibiyotik verir genelde, sakın alma! İdrar kültür testi yaptır, çıkan sonuca göre antibiyotik kullan...

Günde ortalama 10 defa tüm çamaşırlarımı 12 yıl boyunca değiştirdim. denemedik tedavi yapmadıgım şey kalmadı sırıl sıklam terledim.

Nedenlerimden bazıları şunlar:
bası yarası, veya uzun süre aynı pozisyonda olması ve derinin bası nedeniyle kızarması.. Enfeksiyon.. idrar infeksiyonu olabilir veya herhangi bir rahatsızlık olabilir... Büyük ve küçük idrar yaparken ve yapmadan önce belirtisi...benim en büyük nedenlerden birisiyse böbrek ve mesane taşıydı.. mesanede ve böbreklerde taşların biriktiğini hiç anlamamıştım tedavisinden sonra neredeyse hiç terlemiyorum diyecek kadar az şuan..

kısaca vücutta bir düzensizlik olursa bunu terleme nedeniyle anlayabilirsiniz..

iyi günler bülent beyin dediği gibi doktora gittim infeksiyon bölümüne yatış yaptım bütün kültürler yapıldı hepsinde bi anormallik çıkmadı bu arada sevindirici haberde aldık eski tümörün yenileniyo olabilir demişlerdi emmar sonucu onunda çok temiz olduğunu öğrendik o bizi çok sevindirdi ateşim ve terlememin sebebi şuna bağladılar herşey temiz çıkınca ben kasım 20 de kaleriferimizin ısısını soğuk diye çok yükseltmiştik bende sırtımı dayadım ve hissetmeyen bölgemde baya bi derin yanık oluşmuştu o günden beri yarayı iyileştiremedik daha doğrusu önemsemedik banyoda su değdirdik hiç krem ilaç kullanmadık sarmadık üzerine yattım sürekli hissetmiyorum acımıyoya iltihap yapmış plastik cerrah temizleyiverdi şimdi üzerine yatmıyom hergün kremle pansuman yapıyoz iyileşmeye başladı doktorlar ateşin büyük bi ihtimal yaradan dediler bu arada terlemem kalktı varda çok az kıymeti yok tam bir hafta pamukkale üniversitesinde yattım iyide oldu tüm kültürler yapıldı antibiyotik tedavisi uyguladılar çok şükür şu an iyiyim

kültürde üreme olmadıysa neden antibiyotik tedavisi uyguladılar çok merak ettim tekrardan geçmiş olsun

hayır genede üreme yok ama azda olsa idrarda infiksiyon çıktı bide sırtımdaki yanık yarası için antibiyotik kullandılar onu kurutmak için

Yuh be Ali! :) Abicim, sırtında o kadar yanık varsa, ateş yapmayacak da ne yapacak! :) Cayır cayır yansan, normal :)

O yanığın tedavisi için antibiyotik vermişler... Bol su iç, C vitaminini eksik etme, antibiyotiğin saatini aksatma. Et-süt ürünlerini bol tüket. Sık sık banyo yapıp sırtındaki yaranın temiz kalmasını sağla. Doktor merhem vermişse, merhemi temiz şekilde sürmeyi ihmal etme...

valla bülent abi haklısın çok ihmal ettik hissetmiyo diye fakat zararını şimdi çekiyoz ama verdikleri krem fayda etmeye başladı yara kapanmaya döndü

Geçmiş olsun. Ciddi bir hastalığının olmaması sevindirici. Omurilik felclisi değilim ancak sizlerden ben de bir şeyler öğreniyorum okudukça.

ateşim ve terlemem halen aynen devam ediyo bugün kontrole gittim ifeksiyona yanık kapandı bu sefer yanıktan değil dediler beni beyin ceraha yönlendirdiler çünkü ameliyatımı platinleri takan onlar diye heralde geçen hafta asistana göstermiştik emar sonucunu bu sefer profösör baktı flmde bişeyler gördü kemiklerimde haftaya kemiklerimden biopsi yapılacak inşallah bişey çıkmaz çünkü kemikten iltihap olurda kazımaya kalkarlarsa profösör beline bi operosyon daha yapamam dedi bakalım bu ateşin sonunda ne çıkacak bu yazılarımı benim gibi başınıza gelirse diye bilginiz olsun diya yazıyorum

Üst Alt