Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T7 seviyesinde felçliyim. Uyurken su gibi terliyorum. Sebebi ne olabilir?

idrar yollarında enfenksiyon olabilir terlemeye basladıgın an oturur pozisyona gec 5 dk içinde rahatladıgını göreceksin wücutta sürekli kan dolasımı olmadıgından oluyor. terlediginde tansiyonunu ölç yükselmiş oldugunu göreceksin oturuncada kan asagıya akacagından tansiyonun düşer terlemen kesilir

iyi güzelde dediğin doğru uyduğum anda terleme başlıyo mesela yeni yattığımda hiç ter yok uyuyorum yaklaşık bir saat içinde uyandığımda su gibi terlediğimi görüyorum sonra tekrar uyuyorum gene bir saat sonra uyandığımda gene aynu su gibi terlemişim bazı geceler uykum kaçıyo ama pozizyonumu takip ediyorum aynı pozizsonlarda bie saatten fazla kalıyorum ama yarı uyur vaziyetteyim hiç terleme olmuyo illaki uyuyp kendimden geçersem oluyo 18 aylık felçliyim 16 aydır böyle bişey yoktu acaba diyorum vücudum ilk aylar diriydi şimdi değişime uğradı acaba onun etkisimi artık vücüdüm eskisi gibi değil derilerim hassaslaştı kalça kalmadı vs vs neyse daha doktor taakibindeyim inşallah bişeyler bulunur

benim kaderim bu her beşıma gelende tıp çaresiz kalıyor biopsi için gün verdiler ayın onu salı sabah gittik biopsi doktoruna ismimizi verdik oda profösörüne gitti bildirdi devletin ödemesi için yatış gerekiyormuş beyin cerahtan konsla geldiğimiz için ordan yatış yapın şu kan tahlillerinide verin gelin dediler hepsini yaptık ve geldik bize söylenilen laf şu yanlışlık olmuş senin o iltihaptan şüphelenilen bölgede çok fazla platin civata var giremeyiz dediler infeksiyona gittik bana sıvı gelmeyince ben ne yapayım dedi beyine gittik biopsi olmayınca ben ne yapayım dedi bizde dedik o zaman ölene kadar ateşleneyim kızdık çıktık bide devlet hastanesinde deneyelim şansımızı dedik 2 30 da beyin cerahta gene iyi sıra varmış derdimizin hepsini ona anlattık zaten benim beyindeki profösörümü tanıyormuş bayram çırak adı denizli gibi yerde o yapamıyosa biz hiç yapamayız zaten devlet hastanesinden biz hastalarımızı pamukkale üniversitesine gönderiyoruz sen en güzeli izmir yada ankaraya git dedi artık evimde böyle yaşamaktan başka çarem kalmadı ne yapayım akıl verin

Hay Allah! Ankara ya da İzmir'dekiler farklı bir yöntem mi kullanacaklarmış acaba? Olmayacaksa oralara gitmenin de bir anlamı yok. Boşuna eziyet...

Terlemenin önüne nasıl geçilebilir bilemiyorum. Uyumayınca terleme olmaması, sadece uyuyunca olması da bi enteresan...

daha enteresanıda var hatırlarsan bana gündüz uyuyunca terleme oluyomu demiştin bülent bey bende uyumuyodum artık halim kalmayınca gündüz uyuyorum geçenlerde 6 saat uyudum bir damla ter olmadı gündüz uykusunda olmuyor ve gece uyduğum anda vucudum bi anda sanki su salıyor ter değilde

sanki lanetli gibiyim başıma gelenler bu kadaarıda olmaz dedirtti hayatım karardı yaklaşık üç ay önce belimdeki platinlerden ses geliyo diye doktoruma beyin ceraha baş vurdum hareket ettikce küt küt diye ses geliyodu flmde bişey yok sağlam platinlerin psikolojik sana öyle geliyo dediler fizikcilere gittim onlarda aynısını söylediler insan belinden gelen sesi hissetmezmi neyse aradan 2 3 ay geçti ben iyice çöktüm artık platinlerimin yerinden çıktığını iyice hisediyodum omurgam resmen ikiye bölündü t 7 t8 deki platinler çıkınca kamburlaştım iyice tekrar gittim doktora omurgamın ikiye bölündüğünü görünce doktor bu seferde fırçaladı şimdiye kadar nerdesin diye hemen beni ameliyata aldılar asıl başıma gelenler bundan sonrası ameliyatta belimi açınca platinleri alırken bağlantılar çökünce çivatanın biri kalbin yanındaki ana şah damarına saplıymış rabbim beni öyle yaşatmış o civata çıksa o anda ölürsün tabi doktorlar bilmediği için kemikten civatayı çıkarınca civata damardan kurtulunca ortalık karışmış kanımı durduramamışlar ameliyathaneler yan yana olduğu için hemen kalp damara koşmuşlar hastamız ölüyo damarında civata saplıymış diye onlarda bizim şu andaki ameliyatımız önemli gelemeyiz diye bu arada beyin cerah profösörü gelmiş hemen akıllı adammış civatayı geriye yerine takmış kanı durdurmuş belimi olduğu gibi kapatıp beni yoğun bakımda yer olmadığı için odama almışlar tabi bizim hiç bişeyden haberimiz yok bütün doktorlar benimle birlikte odama gelmişler eşim moralleri çok bozuktu diyo eşime tembihlemişler sağa sola sakın döndürmeyin hareket ettirmeyin diye eşim anlamamış nedenini sorunca hocamız size bilgi verecek demişler oysa civata ordan çıksa benim hayatıma mal olacak sabaha kadar bilgi verilmedi sabah profösör geldi ali bey senin damarda civata kaldı birazdan kalp damardan ameliyata gireceksin dedi şok olduk zaten felçliyim 100 de ikilik adamım bide iki gün üst üste ağır ameliyat beni yıktı bide kalp damar gelip bilgi verdi işte civatayı alıp anında o damarı dikecez sordum risk nedir yzde ne kadar dedim risk her zaman vardır dedi ve ameliyata giderken ailemle helalleştim ameliyat 6 saat sürmüş sonuç sol kolun altında 15 santim kesik belimde 20 santim kesik zaten 100 de 2 yim bide bağlantı kalmamış diye platinde koymamışlar kemik yok platin yok et yığını gibiyim altı ay sonra platinleri koyacaklarmış sen 13 gün hastanede yat eve gel bide ishal ol ishalin bi haftadır geçmesin gına geldi ölü gibi yatmaktayım allahtan kollarım sağlam yoksa öl ama senin öleyim demenle ölünmüyoki rabbim almadıktan sonra

valla çok geçmiş olsun Rabbim yaşatıyorsa vardır bir hikmeti bizim gibilere düşen sabretmek ve Rabbimizden geleni kabullenmek Allah yardımcınız olsun...Rabbim şu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine size şifa ihsan etsin...amin

Ali abi inan cok üzüldüm ve cokta hüzünlendim rabbim yardımcın olsun ve acil şifalar versin rabbim korktugumuzdan kurtarsın ve bizlerinde ibret alabilmeyi nasib etsin inş...

Çok geçmiş olsun. Neyse ki hayati durumu atlatmışınız.

Yapılabilecek her şeyi yapmışsanız, beklemekten başka yol yok maalesef. Sabır. Elbet üstüste gelen bu can sıkıcı hallerin de bir sonu gelecek. Merak etmeyin.
Yatak yarası olmaması için dikkat eidn. Gerekirse bir havalı yatak alın.
Bol su için ve mesane enfeksiyonu olmaması için genital bölgeyi sık sık sabunlu suyla yıkayıp, az az kremleyerek nemlendirin.
İshali mutlaka kesmek lazım. Eczaneden bu işe yarayan bir ilaç edinin ve düzenli kullanın.

teşekkür ederim bülent bey kendime göre bir metre eninde baza yaptırdım sağa sola rahat döneyimde yara olmasın diye ishal için doktor ikici ilacı yazdı o iyi geldi şimdi çok şükür iyiyim sadece dediğim gibi platinler takılana kadar beklemekten başka çare yok bu arada kemik enfeksiyonu ile eski kanser öykümden şüphelenmişlerdi çok şükür patoloji sonuççları temiz çıktı

Bu konu eski açılmış fakat aynı gece uyurken terlemek sorunu bendede oluştu gorbi20 beyefendi sizin sonuç ne çıktı burada paylaşmamışsınız şikayetleriniz bittimi bilgi verirmisiniz acil

benim sorun omurgamdaki platinlerin bağlandığı kemikler vidaların olduğu kısım kırılmış hissetmediğim için teşhis konana kadar terledim birde aynı zamanda idrar yollarımdada aşırı enfeksiyon vardı belki ondan belki kırılmadan dolayı bilemiyorum ikiside iyileşince terleme kalktı sizede geçmiş olsun
Sare20

Gorbi20 sizin söylediğiniz şu bursadaki adamın adresi varmi sizde acaba çok.acil lazım.yardimci olursanız çok sevinirim. S3mt mahalle

Gorbi20 sizin söylediğiniz şu bursadaki adamın adresi varmi sizde acaba çok.acil lazım.yardimci olursanız çok sevinirim. Semt mahalle ne hatirlarsaniz lazım bize. Size iki senede iyi gelen ve tümörü yok eden şey ne ise onu bulmam lazım . omuriligimde timor var ameliyat oldum zor bi ameliyatti ama şükür iyi geçti fakat yine timor var cok kucuk bi parça kaldı buyume ihtimali varmış lutfen donus yapın.

Neslişah

efendim o doktor zaten 2009 da 70 yaşında idi 3 yıl önce vefat etti başka bildiğimde yok olsada keşke yardım edebilsem

benim gittiğmde 2009 da 70 yaşında idi 3 yıl önce vefat etti malesef

Üst Alt