Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takıntılarla nasıl baş edebilirim?

Arkadaşın dedesi 95 yaşında bipolar ama ilaç kullanmıyormuş. Başka bir arkadaşın amcası gençliğinde manik atak geçirmiş 20 sene stabil kaldıktan sonra eşi ölünce tekrar ataklar başlamış.

Şu an yeni bi takıntı oluştu bende. Burdaki profilimden kim olduğumu bulabilirler mi takıntısı

Ben rapor istemiyorum, iyileştim diye rapor vermezler dimi

Sırf psikoz teşhisi koyuldu diye iyileştiğim halde engelli raporu vermezler dimi? Fikri olan yok mu?

@Pickle, yaşadığın yerde varsa "tıp fakültesine" gitmeyi denedin mi ?

%45 Şizofren (sürekli) raporumu , İstanbul Üniv. / Çapa tıp fakültesinden aldım.

@Descartes, ben engelli raporu istemiyorum. İşe girerken vs. heyet raporunda oran verirler mi? Yoksa işe girerkenki rapor farklı mı oluyor?

@Boşasaymayirmibirharf,

Bu yüzden insanlarla iletişim kuramıyorum.
İnsanların yüzüne bakamıyorum ve bakmak istemiyorum. Az olan İletişimi de sürdüremiyorum çoğunlukla.

Yani şu var daha çok tanıdığım insanlardan korkuyorum
(LİSE 1 YILLARINDA SAĞ KULAĞIMIN İÇ KISMINA DARBE ALMIŞTIM ONDAN SONRA İNSANLARDAN KAÇMAYA BAŞLAMIŞTIMDI)

Psikiyatri rahatsızlığı olanın işi zor. Raporda ekpss dışında zarardan başka birşey değil. Sabıka gibi birşey.

Genel olarak SSRI grubundan antidepresan reçete edilir. Birinci basamak OKB tedavisidir. OKBde etkili olduğu FDA tarafından onaylanmıştır. Yanında mindfulness yaparsanız, hatta daha doğrusu yapabilirseniz, tadından yenmez... Yapabileceğiniz en etkili şeylerdendir, en etkili kombinasyondur

Bizim üniversitede halk oyunları diye seçmeli ders var. Dansla hiç alakam olmamasına rağmen macera olsun diye seçtim. Hareketleri yapmaya çalışmak falan beynimi resetledi. Hobi edinmeyi herkese öneriyorum o yüzden.
Spor bana göre değil ama dans sanatla ilgili olduğu için ilgimi çekti, hem hareket de ediyorsun mis misss

Ben de kendimi zorladım bugün. Otobüse binip biraz turladım. Evde otur otur nereye kadar deyip. Ama şunu farkettim ki bunalımım nereye gitsem beni takip ediyor yani gezmenin de pek bi faydası yok

Geçmişi taktığım için mi depresyona giriyorum yoksa depresyonda olduğum için mi geçmişi takıyorum ?

Üst Alt