Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tam bağımlı %96 raporla ehliyet alınır mı?

Berke7699

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben konJenital miyopati rahatsızlığından muzdarip %96 oranda engelliyim. Günlük birçok ihtiyacımda birilerine ihtiyaç duyuyorum yani bağımlıyım buna karşın çok şükür ki araç kullanabiliyorum trafiğe kapalı alanlarda deneyimlediğim kadarıyla mekanik el frenleri hariç bir zorluk çekmiyorum. Her iki ellerimdeki ilk üç parmakta kavrama var digerlerinde nispeten daha az var ayaklarda otururken sorun yok ayaktayken denge yok ehliyet alma olasılığım nedir tahmini bir çıkarımda bulunma şansınız var mı

@Berke7699 Tam bağımlı lara kas hastalarına ehliyet verilmiyor verilsede sınırlı veriliyor Ben 33 sene önce ehliyet almıştım o zaman lar kapsamlı araştırma yoktu bende miyopati müsküler disrofi hastasıyım ehliyet yenilerken 33 senedir araç kullanmama rağmen sürücü olamaz raporu verildiği için ehliyetimi yenileyemedim böyle oluncada aracımı sattım şimdi toplu taşıma metro seyahatler de uçak kullanıyorum

@bilgeadam, cevabınız için teşekkür ederim neredeyse bir haftadır araştırıyorum ilk başlarda ben de tam bağımlılara verilmediğini zannediyordum fakat mevzuatta bir açık var sadece internet siteleri ve sorduğum yapay zekalar tam bağımlı olunmasına rağmen komisyonda uygun görüldüğü taktirde tertibatlı ehliyet alabiliyormuşsunuz yani gerçekten sürebiliyorsanız geriye sadece iyi bir komisyona denk gelmek kalıyor sanırım sizin şansızlığınz ilgilenmek istemeyen bir komisyona denk gelmek olmuş ilerleyen günlerde şansımı deneyeceğim

@Berke7699,
Yapay zekaya fazla güvenmeyin, sonuç da oda bilgileri insanlar yüklüyorlar, bazı bilgileri AB ülkeleri gibi yorum yapabilirler,
Şuan engellilerin ehliyet almada en büyük problem, uygulama da olan yönekmeliğin, bir çok maddesinin net olmadan yoruma dayalı olması sebebiyle, nasibinize çıkan doktorun görüşüne göre değişe biliyor. Ama kesin ne olan maddeleride var, isterseniz engelinizle ilgili bir doktor görüşü alın, sonrası ehliyet başvurusu yapıp yapamayacağınızı öğrenmiş olursunuz.

Üst Alt