Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tam benim yanımdan geçerken ayağımın hareketini taklit ederek gülmeye başladılar...

Öncelikle manivi desyegi icin oncelikle semraya, sem_i ye, yagmura, demirc'e ve zaman ayirip moral veren diger arkadaslarima cok cok tesekkur ederim yureginize saglik allah razi olsun hepinizden. Onlar gibi kisileride allah islah eylesin.

merhabalar.Size ibet dolu bir sey anlatayim.ben moskovoda hastanedeydim ve benim oda arkadasim rus vardi,ozamanlar ben de cahil idim.bu rus isitme engelliydi ve ben ozamanlar iyi duyuyordum.o rusla isitmediyi icin alay ediyordum,ve ALLAH BENI CEZALANDIRDI,3ay sonra ben sagir oldum.bu bir gercek,her kese ibret olsun.seninle alay edenler cahiller,ALLAHLARINDAN okadar uzak kalmislar ki alay ediyorlar.her kes namaza.:eek:hepinize saglik diliyorum

engele saldıranın kendi aciliğidir bu engel bizim sorunumuz değilmi kimi ne kadar ilgilendirir keşke kızacağına dönüpde çokmu komikde gülüyorsunuz deseydin , daha içinde böyle bir üzüntü kalmazdı . bu böyledir varya kavgada bile engel ele alınır çünkü neren zayıfsa oradan vurulur ama dediğim gibi o kişini en büyük cehaletidir bu mevlamın ona verdiği en büyük acizlikdir, sen ah etme zaten o kendi günahını işliyor .

vallah biz toplumun neresinde olduğumuzu düşüne duralım,dışarda bizi toplumun en dibinde gördüğü kesin...mesela daha geçen şu olay başıma geldi...ben dışardaydım parkata bir çocuk durmıyordu anesi beni göstererek bak bu kötü şeyler yaptığı için böyle oldu sende öyle olursun rıhat duurmasan...!tabi ben tebesümle güldüm :) bu arada ben tekerlekli sandalyedeyim daha başıma bir çok şey geldi vay yavrüm kimbilir ne yaptı böyle oldu VS dışarda simit veren oldu simidin hepsini değil ufak bir parçasını :( en yakınlarım bile benim kötü şeyler yaptığım için kaza geçirdiğimi düşünüyorlar...ben ise 15 yaşımda kaza yaptım ben ise kötülüğün ne olduğunu bile bilmiyordum...işte hayat böyle...BİR YANIMIZ YAPRAK DÖKER BİR YANIMIZ BAHAR BAHÇE...SEVGİLERİMLE.....

Yahu ne saçmalık o öyle, kötü birşey yaptı diye kaza geçirdiğini düşünmek.
Ben spina bifidalı doğmuşum, ne kötülük yapmışım da öyle olmuş öyleyse? O zaman da kesin anası babası kötü birşey yaptı da böyle çocukları dünyaya geldi derler... Öyleyse yine soruyorum benim günahım ne?

Bizlerin bu dünyadaki sınavı olsa gerek durumumuz... başka birşey de değil...

allah allah bunlar nasıl düşünceler böyle ,neden allah cezalandırsın yahu ,yazmayım dedim ama konuya el atmam lazım,hazreti yakup peygamber çokmu günahkardı yani ,hayatını biliyorsunuz yucudunda yaralar çıkmış ,eşi çocukları onu terk etmiş ,yaraları kurtlanmış o zaman en büyük günahı omu işledi yani :confused:tövbe tövbeee....bunlar allahın imtihanıdır biz kullarını sınamasıdır ....ve firavunun hayatınıda bilyoruz dişleri dahi tek kemik halinde ,yemek yerken dişin arasına bişey kaçmasın ve allahtan bunun dahi mükafatını istemesin diye ,ayrıca zamanın hükümdarı ve emrinde çalışan onca insan vardı ....
mevlana hazretleri demiyormu .... demedimmi sana şu görünene razı olma...iyi görürüz arkasından başka bişey çıkar , kötü görürüz yine başka bi yönü hoşumuza gider vs vs...

Cok güzel özetlemissin şem-i. Yüreğine saglik. Ben 9 aylıkken çocuk felci gecirmisim.benim ne sucum vardi demeyecegim merak etmeyin. Bu benim imtihanim diyorum. Ama buna inanmakta inanç meselesi onada saygi duymak lazim.ama inancli bir insan olarak bu imtihana sabrediyorum. Yine binlerce şükürler olsun.

teşekkür ederim canım ,tabiki sabırla beraber şükür etmemiz lazım allah beterini vermesin:)

kusura bakmayın arkadaşlar ama boyledir...örnek veriyim..STV(samanyolu)tvi kanalı çok izlenen bir kanal din adı altında neler yapıyor görüyorsunuz orda dizilerde adam kötü şeyler yapıyor sonra başına bişey geliyor vs hemde yönetmenler alt yazı yayınlıyorlar gerçek yaşanmış olaylar diye reytink uğruna toplumu bize kötü gözle bakmalarına sebep oluyorlar bunun gibi ornekler çok...

malesef dizilerde fimlerde hep kötülük yapanlar bizim gibi engelli oluyor :D:D:D neyse bizde burda günahımızın bedelini verelim karşı tarafta keyif çatarrız ;);) en iyisi tiye almak çuvala koyup sallayıp sallayıp duvara vurmak :rolleyes:

Çok ayıp etmişler,başkalarıyla aly eden kişilerin düşüncesiz ve mankafalı olduklarını düşünüyorum ..

evet biz engelliyiz bende sağ kolumdan engelliyim sağ kolumda parmak eksikliğim var herkes bana bakıyor acıyarak ama ben hayata gülüyorum bir kere bu derdi bizlere ALLAH vermiş unutmayın Allah sevdiği kuluna dert verir bizler bana göre Allah tarafından seviliyoruz ben engelimi çok sevyorum bakıyorlar glüyorlar bilmiyorlar ki bir gün onlarda öyle olabilirler veya ailelerinden biri engelli olabilirler unutmayın hayata pozitif bakınca herşey güzel negatif bakınca herşey kötü bu bizim elimizde pozitif bakıp her zaman gülelim :) ben bir yönden şikayetçiyim o da işverenler engelliye iş vermiyorlar 10 aydır iş arıyorum daha bir yere giremedim

Hoş olmayan münferit olaylar başınıza geldiğinde bunun için tüm toplumu suçlamak ayıplamak yanlış olur,toplum içerisinde iyilerde var kötülerde var,Umarım hep iyilerle karşılaşırsınız :rolleyes:

Aile terbiyesi almamış genç ve cahil insanlar bunu yapıyor. Bende buna benzer bir olay yaşadım inan sana o gençlere baktığımda sadece acıdım çünkü eğitimsiz ve aile terbiyesi almadıkları kıyafetleri ve yüzlerinden okunuyordu. Sakın bunların seviyesine inme duymamazlıkdan gel ve oradan hemen uzaklaş onlar senin kalitende insanlar değil çünkü.
Etrafına bir bak yapıp yapıp sokağa salıyorlar çocukları ne eğitim nede işleri var çoğu uyusturucu batağında . Tek suçlu varsa onları dünyaya getiren aileleri bence . Ben 26 yaşımda trafik kazası sonucu engelli kaldım ama öncesinde gördüğüm engelli bir insanın durumu ile asla dalga geçmedim . Hatta bir engelli bayan ile iş gereği yemek yedim ve beni aradı davranışların ve bana bakışın çok hoşuma gitti dedi. Ben o zaman engelli değildim o kız bacağından dolayı aksayarak yürüyordu. Dediğim gibi herkes bir engelli adayıdır. Başımıza ne zaman ne geleceği belli değil o yüzden kimse bizleri dışlamalı ve alay konusu yapmamalı.

Kardeşim yıllar önce komşumuzun büyük kızı da aynı hareketleri benim için yapıyordu, çok üzülüyor kızıyordum, geçen günlerde öğrendim; ikinci bebeği yatalakmış. bebeğe üzüldüm, hemen bana yaptığı hareketleri geldi aklıma, Allah affetsin ben affedemiyorum...

Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır kafanızda büyütmeye gerek yok böyle şeyleri,bir trafik kazası herşeyi değiştirir çokta uzaklara gitmeye gerek yok.Onlar aile terbiyesi görmemiş kişiler.Herkes yaptıklarının karşılığını görür bir gün muhakkak bundan emin olun.Ortopedik engelim yok ama sizleri anlayabiliyorum.

Üst Alt