Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tamamlayıcı sağlık sigortası başvurum var olan teşhis gerekçesi ile reddedildi!?

Pickle

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
573
İnternette başvururken şizofren ve şaşı olduğumu belirtmiştim. Şöyle bir mesaj gelmiş:

Sayin Pickle, Uzulerek belirtmek isteriz ki, X TAMAMLAYICI SAGLIK SIGORTASI police basvurunuz risk kabul sartlarimiz geregi olumlu degerlendirilememiştir.

Benzer durumu yaşayan var mı

@Pickle, Şizofreni sebebiyle sağlık sigortasının reddedilesi pek uygun olmamış. Sigorta şirketi şizofreninin tedavisini kapsam dışında pekala tutmak isteyebilir ama geriye kalan sağlık ile ilgili konularda poliçe düzenlemeliydi diye düşünüyorum. Bunu teklif ettiniz mi?

@Pickle, Merhaba biz sigortacıyız zaten psikiyatrik rahatsızlıklar tamamlayıcı sağlık sigortasında tamamen kapsam dışı yani muayene olamıyorsunuz onun dışında da geçmişten gelen bir rahatsızlık varsa medula sisteminde gözüken herhangi bir şekilde o hastalıktan dolayı komplike bir şey gelişirse onu da karşılamaz.

@dermansiz, Sırf bu sebepten dolayı bile bana sigorta saçma bir şey gibi geliyor. Çünkü gelecekte hasta olup olmayacağımın bir garantisi yok. Geçmişteki hastalıklarımı da karşılamıyor. Düzenli olarak sigortaya para yatırmaktansa aynı parayla altın, döviz, hisse senedi vb. alarak bir acil fonu oluşturmayı tercih ederim. En azından hastalık durumu olmasa bile o parayı diğer acil durumlarımda kullanabilirim.

@Asayiş Berkemal, çoğu kişi yanlış biliyor işte gelecekte hasta olursanız zaten karşılayacak fakat 4 sene boyunca düzenli yaptırıp yenileme garantisi almanız gerekiyor.
öyle demeyin küçücük bir ameliyat bile 100 200 bin tl tutabiliyor yoğun bakımda yatış vb bir ton para yani biz aile şirketiyiz annem doğduğumdan beri yapmış ve şu an yanında çalışıyorum bende önemli bir hastalık çıksa bile bunu karşılamak zorunda kesmiyorum da diyemez

herkes geçmişteki hastalıkları da karşılasın diyor da şöyle düşünün
şimdi bana doğduğumdan beri sigorta kesiliyor yatışlı poliçe özel sağlık benimki e hiç kestirmeyip rastgele bir yaşında kestiren insana sigorta şirketinin tavrı aynı olur mu sizce olmaz tabii ki bir şekilde fedakarlık yapmak gerkeiyor ki belli yaşlarda ileride rahat edebilmek için. Yani çoğu kişi şunu bekliyor şirketten araç üzerinden örnek vereyim sağlam bir şekilde kaza olmuş olsun heh şimdi sigorta keselim onu da kapsasın gibi yani bunu bir şirket yapmaz bu kabul edilebilir değil hayat risk ve bu sigorta süreci de tamamen risk üzerine kurulu bir düzen gerçekleşmiş bir risk varsa bunu sigortalatamazsınız.

Üst Alt