Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tansiyon hastasıyım, askerlik durumum ne olur?

Haloreıs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkeze merhaba geçen yıl hipertansiyondan 1 yıl erteleme 35b eyt kararı aldım bu senede muayenem 2 şubat ve 9 şubatta olucak yalnız ilk seneki hastane ile farklı şimdiki hastane tansiyonum devam ediyor ilaç kullanıyorum günde 1 defa başka rahatsılığım yok sizce bu senede ertelememi alırım yada askeremi giderim veya muafmı alırım erteleme vermesi benim için çok kötü oluyor iki seçenekten birisi bu sene olması lazım kadrolu işime giremiyorum bu yüzden sizce sonuç ne olur hepinize teşekkür ederim saygılar..

Haloreıs bende tansiyon dan muaf oldum
Rahatsızlığınız devam ediyorsa ve buna bağlı olarak
İlaç kullanıyorsanız bu yıl muaf ederler

İlaç kullanıyorum devam tansiyon bakalım muayenede damar tıkalı çıkmazsa dediğiniz gibi olur işime giremiyorum ayrıca ilk yoklaadaki hastane ile şuanki farklı of yaa

Haloreıs 2 defa ertelenme verilmez
Muaf yada elverişli verilir
İlaç kullanıyorsanız rahatsızlığınız devam ediyorsa
Tansiyonunuzda 160/100 civarında ise muaf olursun.

oooh süper hocam benim için çok iyi yanlız doktor bakarız prosüdüre ona göre yaparız bişey ne demek istedi inşallah 1 yıl daha ert vermez

Haloreıs yani durumun yönetmelikte karşılığı neyse ona göre karar verecek sen rahatsızlığım devam ediyordersen muaf verir

umut2135

Hocam merhaba.

Bende hipertansiyon var. Gün içinde tansiyonum hiç 15'den aşağı düşmüyor. Sürekli 17-12 yada 16-11 civarında. Yaş 32 tecil bitti heran alınmam an meselesi gibi bişey.

Muaf olmam mümkün mü ? Yada siz hangi şartlarda muaf oldunuz ?

niRvanati ben on yıldır tansiyon hastasıyım 15/10 üzeri tansiyon hastaları muaf olur belki ilk yıl erteleme olabilir ama rahatsızlık
Devam ederse eğer 2 yıl muaf olur.

umut2135 Hocam mesela şuan ki durum bu anlık olarak. Yaptığım bişey yok web sitesi kodluyorum , yanında çay ve sigara içiyorum sadece. Tansiyonda vaziyet bu anlık olarak.

EPrJqZ.jpg

niRvanati büyük olasılıkla muaf olursunuz
Kullandığınız sürekli bir ilaç varmı
Yüksek tansiyonun şakası olmaz

umut2135 4 ilaç değiştirdik hiç birisi iyi gelmedi en sonunda ilaç kullanmayı bıraktım.

niRvanati öyle birşey söz konusu olamaz
Düzenli kullanmadığın için olabilir yüksek tansiyonun
kalbe çok zararı var danar sertligine yol açıyor sinu bypass
Bu arada askerlik için gitiginde ilacı kullandıgını belirt ona göre degerlendirme yapılıyor kullanmadığını söylerseniz karar vermezler bilginiz olsun.

arkadaşlar sanırım bana askerlik yolu göründü geçen sene 22 rekor tansiyon çıkmıştı holterle gun içinde hep 17 18 16 idi bu sene ne ilginçtiki
150,147,146,145,139,128,132,146,145,133,148,142,137,136,124,140,131,135,133,123 ÜSTADLAR 16 çıkmadı giç başka hiçbir sorunum yok heryere girdim 15inde sonuç belli olacak sizce doktor neder teşşekürler

Haloreıs holter sonucunda 15/14 var bunu dikkate alırsalar muaf olursun gibi geliyor bana doktorlarin tutumu neydi muayane olurken

Doktorların tutumu hiç asker adayı gibi deil normal hasta gibi davrandılar yani size birşey sorucam hocam ben askere gitmek istiyorum bu sonuçlar ile desem doktora gönüllü olarak alırlarmı askere tecrübelerinizi bekliyorum saygılar. YARIN SONUÇ BELLİ OLUCAK DOKTOR İZİNDE İDİ BAKALIM..

Haloreıs heyet durumunu tsk yönetmenliğine göre karar verir
Kimse risk almak istemez zaten yapman gerekiyorsa rahatsızlıgın
Askerlik yapmana engel degilse velverişlidir raporu verirler
Bana göre muaf tutulursun gibi geliyor
hakkında hayırlısı

çok teşşekurler usta doktor 42 b / e yazdı heyete giricem pazartesi bu nedemek oluyor ustammm

umut abi şimdi 42 b e bilmem ne muaf demi kesin heyet girecem çok uğraştım yemin ederim bıktım artık abi gel gitden bide bütün doktorlara bidaha mı girecem yani off ya

Evet arkadaşlar herşey tersine döndü ortalama tansiyonum 135 olunca heyet kabul etmedi salı bidaha heyete girecem askere gidicem büyük ihtimalle sağlık olsun nabalım

Hipertansiyondan iki ay hava değişimi aldım muaf olurmuyum ?

Şuanda askerliğimi yapmaktayım iki ay önce hipertansiyon teşhisi ile iki aylık hava değişimine çıktım döndüğümde tekrar doktoruma gittim ve pazartesi tekrar holter cihazıyla tansiyonumu gözlemlicekler askerliğim 1 ay uzadı ikinci kez iki aylık hava değişimini verebileceğini söyledi doktor ikinci hava değişimini alırsam askerliğim uzayacak ikincisinde beni muaf ederlermi tansiyonum bir gün iyi bir gün yüksek çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim

umut2135...sabah kalktımı:135/87..kahvaltı sonrası hemen:145/93..dinlenme:143/94...nabızlarımda 60-75 arası..bu değerler normalmi sizce....tansiyon hastası olduğunuzu belirtmişsiniz çoğu yazıda da ona istinaden size sordum hocam(tabii başka arkadaşlarda cevap verebilirler)..teşekkürler..günlük değerlerim genel de 130-145..80-94 arası...nabızlarımda 60-75 arası..?
bu arada ölçümleri bu şekilde değişik zamanlara göre ölçmem uygunmu..sabah kalktımı kahvaltı sonrası vs..??....

deathless mrb geçmiş olsun
Tansiyon ölçüleriniz normalin olması gerekenin üzerinde
İç hastalıkları yani dahiliye uzman doktoruna gidip muayane olmalısınız araştırılıp tanı konmalı tansiyonuzun neden yükseldiği araştırılmalı kan tahli kalp eko böbreklere bakılıp incelenilir gerekirse 24 saatlik tansiyon holter takılır bakılır duruma göre ilaç tedavisi verilebilinir tansiyon hafife alınacak bir rahatsızlık değildir bir an önce hastaneye gidip başvurun.

umut2135...hocam teşekkürler..şekerimde açlık 145 tokluk 220 değerlerinde..1.5 sene önce beyin kanaması geçirdim,haliyle hareket durumum da kısıtlı pregabarin ilaçlar da kullanıyorum ve büyük ölçü de bunlar da çok etkili...dahiliye iç hastalıkları şeker tansiyon a aynı anda bakıyormu...teşekkürler..?

Üst Alt