Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tansiyon için rapora oran ekletmek mümkün mü?

Konular
72
Reaksiyonlar
75
Uyku apnesi için % 35 rapor alıyoruz. % 10 için tansiyon ilac raporu alın % 10 da oradan alabilirsiniz dediler.

Bu durumda hangi doktordan almak gerekir. Hangi ilaç için rapor almalıyız. Tansiyonun kaç olması gerekir

konu hakkında tecrübesi olanlar yazabilir mi ?

Kardiyoloji ,ama rapora devam ediyorsanız ,dahiliye söylersiniz sizi kardiyolojiye gönderir ama rapor işlemleri bittiyse rapora sonradan ekleme yapmak mümkün değil, kullanılan bir tansiyon ilacı varsa onun eczaneden çıktısını alıp dahiliye doktoruna vermeniz gerekir oda sizi kardiyolojiye sevk etsin ,bazan dahiliye dr larıda kardiyolojiye göndermeden tansiyon için %10 oran yazabiliyor

Zopratek plus 12.5 mg kullanıyor ilaç raporu alırsak engelli raporuna yuzde 10 katkısı olur mu ?

Özelden yazmışsınız ..tam olarak şunu öğrenmek istiyorum..Siz de yüksek tansiyon var mı..buna bağlı herangi bir ilaç kullanıyor musunuz..

Tansiyon takibi ni birinin yaptırmasına gerek yok..1 hafta sabah aksam tansiyonu ölçün..eğer yüksek çıkıyorsa dahiliye hekimine gidip ilaç başlatabilirsin..rapor gerekiyorsa doktor raporda yazar zaten.

ilaç raporlu ht tanısı alırsan 10 puan gelir..tabi ezbere olmaz gerçekten ht hastası olmanız gerekir.

@engellibilgi,

Merhaba benim tansiyonum hep yüksek iki yıl önce nefroloji doktoru ilaç yazdı ve biraz kullan sonra raporunu çıkaralım dedi ancak ben iş yerimden izin almakta zorlanınca gidemedim ve ilacımı hep ücretli eczaneden aldım şimdi iş yerimin bu zorlaması sonucu engelli raporu için uğraşıyorum ancak tansiyon ilacı için ilaç raporum yok ancak tansiyonum yüksek 15 11 lerde ilaç raporum olmadığı halde kardiyoloji incelemeler sonucu yüzde 10 oranımı verir mi yoksa benim raporum olmadığı için tansiyonum yüksek dahi olsa veremez mi?

En fazla 1 haftalık ht takibi ister ondan sonra yine 10 puan verir..

@Hhtc,

Merhaba, bende de hipertansiyon var. Günde s/ö/a 3 adet ilaç kullanıyorum. Ağustos ayında engelli heyet raporu için başvurduğumda tansiyon için dahiliye 10 puan vermişti. Tabi benim başka rahatsızlığım da olduğundan hesaplama değişti ama sadece hipertansiyon için 10 puan vermişlerdi. Ayrıca takipli hasta olmanı bekliyorlar. Benim ilaç raporlarımı falan hep istemişti doktor. Kendisi de girip e-nabızı kurcalamıştı ne zaman ne almışım eczaneden diye. Size bugüne kadar hiç tansiyon ilaç raporu yazmadılarsa ve düzenli reçete ettirdiğiniz de gözükmüyorsa maalesef işiniz zor.

Bence engelli raporundan önce siz normal doktora gidip tansiyon şikayetinizi belirtin. Size bir ya da iki yıllık ilaç raporu verecektir tansiyon probleminizi görünce. Sonra eczaneden ilk ilaçlarınızı alıp kullanmaya başladıktan sonra engelli heyet sürecine başlayın.

@OğuzHan112,
Teşekkür ederim

@DutchvanderLinde,
Aslında 2016 yılında tanı olarak primer hipertansiyon olarak tansiyon ilacı kullandım ancak okul sonrası iş derken ilacı yazdırmak yerine raporu yeniletmektense hep eczaneden aldım en son dediğim gibi ilaç raporsuz halde bundan yaklaşık iki yıl önce yazıldı raporu da çıkarmadık ama ben ilacı kullanmaya devam ettim. İnşallah sorun yaratmazlar çünkü engelli raporu sürecine başvuru yaptım cuma günüde eko çekilip kardiyoloji doktoru bakacak

Üst Alt