Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarla veya eski köy evi alırsam 2022 aylığı kesilir mi?

BayKukla

Aktif Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
413
Merhaba

Halihazırda kendi evimde oturuyorum ve eski köy evi veya tarla alabilecek kadar birikimim var.
1 ev 1 araç sorun olmaz deniliyor biliyorum ama, kullandığım araç yok ve almayı düşündüğüm tarla veya köy evinden de bir gelir gelmeyecek.
Yazlık gibi kullanacağım ancak belki rayiç hesaplanır ama küçük bir yer alacağım zaten. Ne dersiniz mümkün mü? Örnekleri var mı?
Birikim eriyip gidiyor. Çamur da olsa yatırayım diye düşündüm.

Vereceğim cevap senin sorduğu sualin cevabı olmamakla birlikte, sualine bir örnek teşkil edebilecek mahiyette olabilir.

Başka bir mülkü olmamak kaydı ile ev hanımları, kendilerinin ikamet ettiği daire için emlak vergisi ödemiyor. Biz yıllarca ödemedik ancak kayınpeder vefat edip de miras olarak bir tarlanın 23 metrekarelik kısmı mirasçılardan birisi olarak bize kalınca emlak vergisi muafiyetimiz bitti. İkamet ettiğimiz dairenin emlak vergisini tıkır tıkır ödüyoruz. 23 metrekarelik satsan satılmaz, eksen ekilmez hiçbir işe yaramayan bir toprak parçası için dairemizin emlak vergisi ödemek hoşumuza gitmiyor ancak kanun böyle maalesef.
@BayKukla,

@alifatih1958, emlak vergisi konusunda ben de aynı durumdayım. bana yararı olmayan miras kalan tarla payı var diye vergi ödüyorum. saçma bir uygulama.

@BayKukla,

Kesilir diye biliyorum. 2milyontl faize koy 100k her ay faiz al. Tarla öyle prim etmez ha İmar gelecek Tarla bulursan köşeyi dönersin.

Evinin önünde 2 araba olan biri bile evde bakim maasi aliyor sosyal devlet guya

2022 aylığı alıp birikim nasıl yaptınız onu merak ettim. Biz çalışan (en azından ben kendi adıma konuşayım) olarak kira ödemeyerek borçlardan başımızı kaldıramıyoruz. Birikim yapmanız gerçekten iyiymiş.

@Dolu Metrobüs apartman yaşamından sıkıldım. Bir de üstüne aidat ve her yıl asansör kart arızaları bitmek bilmiyor.
Faizin de bu nass sevdalıları varken sürekliliği yok.
o kadar para yok :) olsa maaşı bağlamazlardı. 300 bin civarı bir şey.

@Alman, Engelli olmadan önce az da olsa çalışmıştım o zamanlar hasta annemle yaşıyordum. Paylı tarlalardan birini kavgalı olduğum kardeşlere rağmen rahmetli annem yoğun bakımdayken sattırdı. Tamamiyle benim birikimim değil yani malesef.
Endişem şu. bağladıkları aylık yetmiyor ve cebimdekiyle sübvanse diyorum. Bir kaç yıla oturduğum evi de satmak zorunda kalacağım.

Son düzenleme:
@BayKukla O verilen harçlığa maaş demek için bin şahit getekiyor. Zamanında EKPSS'ye çalışırken burs mantığında kullanmıştım. O parayla 1 ay nasıl geçiniyorsunuz, aklım ermiyor.

@BayKukla,

Kardeşim 300bintl mezar yeri alamazsın. Güvendiğin biri adına hesap açtır ve faize koy 2022 maaşını almaya devam et. Şuan oturduğun evi kardeşlerin haklari olduğu için satmak istiyor galiba evden gelen parayı faize koy 2027 yılına kadar bu faiz düşmez. En az 2 sene daha böyle gider ve seçim sonrası faizi düşürmeye başlayacaklar çünkü ekonomi dönmüyor. Kimse araba ya da ev almıyor. Parasi olan faize gömmüş parayı ve faiz düşmezse ülke resmen biter.

@berke26 en ekonomik şekilde yaşıyorum. Yalnız olmam biraz daha durumu hafifletiyor.

@Dolu Metrobüs, tadilat gerektiren köy evleri var. Alıp kendim onararak oturabilir duruma sokabilirim. Buyukşehir takıntım yok. Sadece demiryoluna yakın olsun yeterli.

Ölüp gideceğiz kardeşim ya kazık çakacak değiliz. Ev ya da mülk hepsi bu tarafta kalacak. Engelli tek başına yaşayan bir hanım kız ile evlen birlikte hayatın tadını çıkarmaya bakın.

ilk cümledeki farkındalık son cümledeki önermeyi de önemsiz kılıyor. Hayatın tadı dediğimiz şey de mülk içerisine giriyor.

@BayKukla,

Mal ve mülk yoksa ne yapacaksın? Hayatın tadını çıkarmak ile zenginlik çok farklı öyle zenginler tanıdım bunlardan biri rahmetli sabancı Bodrum Göltürkbükü tarafinda sahilde yemek yiyor. 18 yaşındayım ve hayatımda ilk defa Ankara dan bodruma tatile gelmişim. Sabancı'yı tanıdım ve yanından geçerken afiyet olsun güzel insan dedim. Rahmetli cebime tomar ile para soktu ve bana hayat ile ilgili nasihatler verdi. Sadece salata yiyebiliyorum yakışıklı sağlık her şeyin başı ve parayla geri alamazsın demişti.

Üst Alt