serkanerol' Alıntı:
Arkadaşlarım, size kendimle ilgili bir örnek vereceğim.. Ben yaklaşık 1 yıldır sorunlarımıza çözüm bulmak için yazı yazıyorum. Benim gibi Yavuz Kocaömer ve Cemallettin Gürsoy gibi meslektaşlarımla birlikte.. En azından ben bu sitede kaç aydır bankır bankır bağırdım. Gelin bunu birlikte yapalım, kendimizi anlatalım, çözüm üretelim.. Birkaç kişi haricinde ses çıkmadı arkadaşlarım...
Sevgili Serkan, bir ağabey öğüdü vereyim. (Sadece sana değil, bu yazıyı okuyan herkese olsun!)
Sakın ha sakın, bir topluluğa hele burası gibi sanal bir topluluğa
sitem etmeyin!!!
Çünkü;
Çünkü, sitem, kişisel bir şeydir. Çok yakından tanıdığın bir kimseye, onun anlayabileceği biçimde kırgınlığını dile getirirsin. O, ikiniz arasında bir şeydir. Başka kimseyi ilgilendirmez!
Ama bir topluluktaki herkesin ayrı bir dünyası vardır. Ayrı ayrı problemleri vardır.. Bunlar için, ortak noktalar aranır. Bulduğunu sanırsın.. Doğruysa eyvallah!! O noktadan sonra ilerleyebilirsin. Ama önerine her hangi bir "olumlu tepki" alamadıysan topluluğa sitem etmek yerine, önce yanlışı kendinde aramalısın!!
İnsan kazanmak kolay değildir! İğneyle kuyu kazmaya benzer.. Bazen yıllarca üzerinde uğraştığın bir kişiyi; kullanılan bir yanlış kelime yüzünden kaybedebilirsin ya da o seni kaybedebilir! O nedenle, çok çok dikkatli olunması gerekir.
Topluluğun tepkisi ise çok daha farklıdır. Sen toplumu kaybedersin ama topluma bişeycik olmaz! (bkz. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış!) Çünkü, insanların her hangi bir kişiyi farklı farklı özellikleriyle tanıma durumu vardır! Kimi siyasi görüşünü, kimi karakterini vb. önyargılı ya da tanıdıkça önyargılardan sıyırarak tanır ve kendine uygun buluyorsa seninle birlikte yürür. Uygun bulmuyorsa bir başkasını bulur!
Ama bütün gayretlerine rağmen istediğin olumlu tepkiyi alamıyorsan, yukarıda dediğim gibi; şapkanı önüne koyup düşünmelisin.. Bir hata varsa -ki büyük olasılıkla sendedir! Gerçi, hiç kimse, yaptığı bir hareketi "hatalı yapıyorum" diye yapmaz! Mutlaka bir gerekçesi vardır! Ama ortada bir "hata" varsa bununla ilgili olarak topluluğa sitem etmek hem çok kolay, hem de yanlıştır!
[size=2]Serkancığım, bu not da sana: Bazen sen dahi düş kırıklığı yaratabiliyorsun!:
http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=144907#144907 [/size]