Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşeron yasası nedeniyle istemediğim halde emekli edilir miyim?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim sıkıntım var şimdi ben EGM çalışıyorum 1 derece vergi indirimin var bu yeni çıkan taşeron kadrosunda bir kanun var

( Hernan gibi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak ) şimdi sgk beni malul emekli edermi ki ben olmak istemiyorum EGM sgk yazi gelcek dedi ona göre ya kadroya geçersin yada emekli olursun şimdi ben 170 aradım oradaki arkadaş bana vergi indirimin varsa malul olamazsın normal engelli emeklisi olursun dedi bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı ola bilirmi

kamuda çalışan engelli emekli taşeron ne olacak

2015 yılından itibaren vergi indirimi ile emekli oldum.kamuda güvenlik olarak çalışıyorum.söylentiye göre işten çıkarılacakmışız.devlet hani kimseyi magdur etmeyecekti.ayrıca calıştıgım işyerinde 49 kişi var.1 tane engelli çalıştırmak zorunda degilmi.ben kadro falan istemiyorum bunun bir yolu vardır muhakkak.bu khk yı çıkaranlar anayasanun 10. maddesini bilmiyorlarmı.eğer kamuda çalışan emekliler cıkarılırsa cok oy kaybederler.

Benimde farklı durumum var malûl emekliliğe hak kazanmışlarsa çıkaracaklarmış sgk gelecek evrakları bekliyorum bakalım ne olcak senin durumda aynı senide işten çıkaracaklar resmi gazetede yazıyor allah yardımcımız olsun

sonsuz sevdam

Arkadaşım sen gidipte sgk ya emekli olmak için dilekçe vermediğin sürece kimse sana sen emekli olmaya hak kazanmışsın emekli olacaksın demez ve zorla emekli edilme diye bir şey yok. Kişilerin emekli olma zamanını veya emeklilik kriterlerini takip eden bir mekanizma yok. Sen içini ferah tut.

devlet kandırıyor o zaman bizleri hani kimse mağdur olmayacaktı

Valla bilmiyorum kafam karışık EGM dosyamizi sgk yollamış bakalım ordan gelcek habere bağlı

sonsuz sevdam

Dosyanız gitti ama siz emekli olmak için bir başvuruda bulundunuz mu? Birde bu resmi gazete de yazan KHK yı link olarak paylaşabilir misiniz?

Başlıkta emekliyim yazıyor benmi yanlış okuyorum?

TahaAY
( Hernan gibi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak )*yasa bu açıklama filan yok hiç başvuru filan yapmadim

sneyper
Başlığı değiştiren arkadaşa sormak lazim

Açıkçası ben bir şey olacağını zannetmiyorum. İsteğin dışında zorunlu sadece yaş olarak haddi aştığında emekli ederler. Oda aslı varmı bilmiyorum emekli olmazsan tayin veriyorlarmış ki gitmemek için emekli ol diye.

Şimdi arkadaşlar benim %82 raporum var 3000 yakın primim var kurum sgk dan malulul emekliliğe hak kazanmamıştır evrağı istiyo beni bu şartlarla sgk ne gibi bir sonuç verir

Aynı durum ile karşı karşıyayım.. Ama benim engelli emekliliği (erken emeklilik) olmak için şartlara göre 2 yılım var. Ancak çalışmak istiyorum. Taşeron yasasının 41. maddesinin 2 bendinde Bu şekilde işçi statüsüne geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığını kazanma tarihini geçemez. denilmekte.
Bu durumda istemeden de olsa emekli olmak zorundamıyız ?
Ayrıca olaki mecburi olarak zoraki emekli edildik EKPSS ye girip yüksek puan alırsak atanabilme şansımız var mı ?

Arkadaşlar şimdi dün akşam yayınlanan yasa bana bir zararı olurmu 2006 girişim var benim 82 raporum var

DUYURU
Bilindiği üzere, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar 01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

20/11/2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerde, sürekli işçi kadrosu veya işçi statüsüne geçirilmede, hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin, "herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları gerektiği hükmüne yer verilmiştir.

Bu kapsamda da söz konusu Usul ve Esasların 7 nci maddesinin ikinci fıkrasında; "(2) Başvuru sahipleri herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair beyanda bulunur ve sigortalılık başlangıç tarihi kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 ve öncesi olanlardan kadınlardan 44, erkeklerden 48 yaşını doldurmuş olanlar, sigortalılık başlangıç tarihi bu tarihlerden sonra olanlardan ise kadınlardan 50, erkeklerden 55 yaşını doldurmuş olanlar ile engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesi olanlar başvuru sırasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya
malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi sürekli işçi kadrosuna geçirilmeden önce idareye ibraz eder. Sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden
alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilir."

Yine 32 nci maddenin ikinci fıkrasında ise; "(2) Başvuru sahipleri herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair beyanda bulunur ve sigortalılık başlangıç tarihi kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 ve öncesi olanlardan kadınlardan 44, erkeklerden 48 yaşını doldurmuş olanlar, sigortalılık başlangıç tarihi bu tarihlerden sonra olanlardan ise kadınlardan 50, erkeklerden 55 yaşını doldurmuş olanlar ile engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesi olanlar başvuru sırasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi işçi statüsüne geçirilmeden önce idareye veya idarenin şirketine ibraz eder.

Sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr
adresi üzerinden alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilir. hükümlerine yer verilerek, sürekli işçi veya işçi kadrosuna geçirilme için aranılan; "Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak," şartının varlığının, sürekli işçi veya işçi kadrolarına geçirilmeye ilişkin olarak 02/01/2018 tarihinde başlayacak olan 10 günlük başvuru süresi içinde ve ilgililerin başvuru formunda yer alacak beyanları kapsamında kontrol edileceği,

Ancak, başvuruları sırasında bu şekilde herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarını beyan edenlerden yalnızca;
- Sigortalılık başlangıç tarihi kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 ve öncesi
olanlardan kadınlardan 44, erkeklerden 48 yaşını doldurmuş olanlar (doğum tarihi kadınlarda
1/4/1974, erkeklerde 1/4/1970 tarihinden önce olanlar),
- Sigortalılık başlangıç tarihi bu tarihlerden (kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 tarihlerinden) sonra olanlardan ise kadınlardan 50, erkeklerden 55 yaşını doldurmuş
olanlar (doğum tarihi kadınlarda 1/4/1968, erkeklerde 1/4/1963 tarihinden önce olanlar)
ile
- Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesi olanlar ise ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi, ilgili idare veya idarenin şirketine, sürekli işçi kadrosuna veya işçi statüsüne geçirilmeden önce ibraz edecekleri, açıkça belirlenmiştir.

Dolayısıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerden, yukarıda sayılan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belge ibraz etmesi gerekenlerin bu belgeyi, sürekli işçi kadrolarına veya işçi statüsüne geçirilme başvurularının yapılacağı 10 günlük (02/01/2018 11/01/2018 tarihleri arasındaki) başvuru süresi içinde değil, sürekli işçi kadrosuna veya işçi statüsüne geçirilmeden önce ibraz edeceklerdir.

Ayrıca, sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilecektir.

İlgililere saygıyla duyurulur.

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Özetle şudur arkadaşlar,

Emekliliğin gelmişse kadroya geçirmem, gönderirim diyor

Geçmiş olsun diyelim. yaşlılık emekliliğini verip aynı iş yerinde çalışmaya devam edebilir misin önce bunu bir araştır derim yada başka bir yerde iş bulmanı tavsiye ederim. Emeklilik istersin 40 deren su getirirler. Emekli olmak istemezsin emekli ederler. Made in Oralar Buralar.

Vergi dairesine başvurup vergi indirim halkını iptal etme şansımız var mı!

XUGA kardeş sen ne yaptın çalıştığın kurum sana alternatif yol göstermedimi?

tudor
öyle bir şansınız bulunmuyor. eğer emekliliğiniz geldiyse sizi emekli edebilirler.

Arkadaşlar öncelikle merhaba siteye yeni üye oldum. Rapor oranım %44 ve vergi indiriminden faydalanmaktayım keşke de faydalanmaz olsaydım. Açmış olduğunuz bu konuda binlerce kişi bende mağdurum inşALLAH mağdur olmayız ama arkadaşlarında dediği gibi 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı 696 sayıl khknin yürütmesine dair resmi gazetenin 32.maddesi 2.fıkrasında vergi indiriminden faydalanan engelliler raporundan dolayı günleri dolmuşsa bunu belgelemek zorundadırlar diye bir ifade var

ben 20 yıldır taşeron olarak çalışmaktayım ve 19.yılda emeklilik hakkını elde ettiğim halde beni kimse zoraki emekli olmaya zorlamadı. Bu bahsi geçen resmi gazetede emekliliği hak edip etmediğinize dair bunu belgeleyin denmekte ve ben sgk il müdürlüğüne gittiğimde böyle bir belge veremeyeceklerini ve kurum isterse prim dökümlerini vermemi söylediler. Bu konuda Bimer ve Cimer e sıkıntıkıları bildirdim ve dönüş olmadı ben bu uygulamadan hiç bir şey anlamadım ben 20 senedir çalışıyorum ve ben istediğim ekpss ye girebiliyorum ve atamam olsa devlet memurluğunda ve de işliğinde hiç bir engelliye sen şu zamanda raporun dolduğunda emekli olacaksın diye bir dayatma yapılmamakta ama bu kurumda 20 senedir taşeron olarak çalış gel 3 aralıkta giriş yapan adama kadro ver ben 20 seneyi geçkin kuruma hizmet vereyim beni alma

ben bunu hiç bir kitaba ya da akla sığdıramıyorum bu konuda mağdur olan arkadaşlar birlikte birşeyler yapıp sesimizi duyurmamız gerek.Bakan her fırsatta engelli bireyleri mağdur etmiyoruz diyor ama bu konuda mağdur olacak o kadar engelli arkadaş varki sıkıntı büyük, ya ben ekpss den 76 almışım atanamıyorum ne güzel işte böyle bir fırsat yarattınız bu şekilde olan engellileri çalıştıkları kurumlarda çalışmaya devam etsinler hiç değilse yerleşme bekleyen diğer arkadaşlarında önü açılır.

Taşeron yasasına başvurularda kaldı bir hafta sesimizi duyurmamız lazım lütfen yol gösterecek arkadaşlarla birlikte birşeyler yapalım yoksa zorunlu emekliliğe yolladıklarında verdikleri maaş 988 tl.ee bu maaşla ne yapacağız 40 yaşından sonra nerede gidip ş bulacağız şu khk çıktıktan sonra kalan bir lokma huzurumuzda böylelikle bozuldu...

Özgür bey henüz 10 senem daha var.Bugün Vergi dairesi ile görüştüm.Dilekçe verip vergi indirimini iptal edebiliyoruz.

tudor

Bende 1.dereceden vergi indirimim var dilekçe ile iptal edildiğinde emekli süresinde değişiyormu?

Valla bende bakur primlerim var onu sildirme imkanı var acaba sildirsem emekli edemezler yada işten çık diyemezler varmı bole bir imkanimiz

İşe Giriş tarihin kaç ? kaç yıldır sigortalısın ? prime esas olan gün sayını doldurdun mu ? önce bunları sorgulaman gerekiyor eğer bu şartların hepsini yerine getirmiş yani prim gün sayını ve yılını doldurmuşsan emekli edilirsin aksi taktirde kadroya geçerek işine devam edersin.

sonsuz sevdam 3000 gün ile sizi emekli edemezler diye düşünüyorum. Daha prim gününüzü doldurmamış oluyorsunuz. Tabi toplam rakam farklı ise olay değişir. birde bakıma muhtaçlık durumu var eğer o duruma tabi değil iseniz ve prim toplamınız da tutmuyorsa emekli olmanız biraz zor. (diye düşünüyorum)

Schizophrenia
09/2004 başlangıç- 3667 prim-askerlik yatmadı-1. derecede vergi indirimi

kemaltosun
vergi indrimim sgk üzerinde gözükmüyor kadroya geçtikten sonra vergi indirmini ibraz etmezsem normal olarak işe devam edip normal emekli olabilirmiyim?

@ozgurmeric74
hocam taşeron şirkette çalışıyorum vergi indirimim var (1.derece) kamuya sürekli işçi kadrosuna geçiş yapacam sigorta başlangıç 09/2004 3667 prim günüm doldu.

yani tahminimce emekliliğime 1 yıldan biraz fazla var, ben malulen emekli olmak istemiyorum kadroya geçtikten sonra vergi indirim belgesini ibraz etmezsem normal emekli şartları ile emekli olurmuyum, bildiğim kadarıyla malulen emeklilik için vergi indiriminden faydalanmak gerek doğru mudur?

@kemaltosun

malülen emeklilik başka şey vergi indirimli erken emeklilik başka şey. önce onu düzeltelim. malülen emeklilikte vergi indirimi geçerli değildir.

siz vergi indirimli yaşlılık emekliliğinden bahsediyorsunuz sanırım.

ancak kamuya geçiş yaptığınızda vergi indiriminizin olduğu anlaşılacaktır. siz engelli kadrosundan mı atandınız? gerçi emeklilik şartların oluşmasına daha 1 yıl var diyorsunuz. 1 yıl sonra artık sizi emekli ederler mi bilemiyorum. ama siz istemedikten sonra emekli edeceklerini düşünmüyorum. çünkü benim engelli bir akrabam var. halen belediyede kadrolu çalışıyor. emekliliği çoktan geldi bayağıda geçti. dayatma olmadı hiç.halen devam ediyor.

@ozgurmeric74

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim cevap döndüğünüz için,

Hocam yaşım 35, şirkette iken normal iken engelli durumuna geçtim (engelli olmam yaptığım işle kaynaklı değil) yaklaşık bir senedir vergi indirim den faydalanıyorum. Kadroya geçişte herkes normal olarak sürekli işçi kadrosuna geçiriliyor. Vergi dairesinde arkasima sorduğumda ibraz etmezsen vergi kesilir dedi ama emeklilik ile ilgili birşey söyleyemem dedi, SGK da tanidikla irtibata geçtim sistemden baktığında engellilik ile ve vergi indirimi ile bilgiye rastlamadi ama dediği güvenlik arastirmasinda çıkabilir dedi. Hocam emeklilik ile şöyle bir ibare var bu can sıkan bir madde,

(2) Bu şekilde sürekli işçi kadrosuna geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük
aylığını kazanma tarihini geçemez.

Bu madde çok kişiyi emekli edecek gibi gözüküyor.
Vergi indirimim ibraz etmezsem vede anlasilmazsa normal emekli olurmuyum acaba

kemaltosun
vergi indiriminizin olduğu araştırmalarda çıkmazsa normal şekilde olursunuz veyahut anlaşılırsa sizi emekli edebilirler.

@ozgurmeric74

Peki hocam raporun sürekli buna rağmen tekrar hastaneden vergi indirim için düşük oranda rapor çıkarsam vergi indirim iptal edilir mi? Yani normal emekli şartları na donermiyim

Birde hocam benim durumum malulen emekli mı yoksa yaşlılığa mi giriyor
Kusura bakmayın hocam ben bunlardan pek anlamıyorum.
Sonradan engelli duruma geçtim ama meslegimle ilgisi yok 1.derecede vergi indirim hakkı vardır.
Nasıl emekli ederler?

Üst Alt