Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşeron yasası nedeniyle istemediğim halde emekli edilir miyim?

kemaltosun

1.derecede vergi indiriminizin olması demek rahatsızlıklarınızın fazla olması demektir. düşük oranlı rapor aldığınızda ve bunu vergi dairesine ibraz ettiğinizde bu fark edilebilir. ve araştırılabilir akabinde tekrar hakem hastanesine sevk edilebilirsiniz. nasıl düşük çıkan raporlara biz itiraz edip hakem hastanesine yönlendiriliyorsak tersini vergi dairesi yapabilir. raporunuzun düşük çıkması vergi indiriminizin iptalini sağlar.

ozgurmeric74

Hocam çok teşekkür ederim ilk işim hemen hastaneye gidip düşük rapor çıkarmak doktorlar hiç zorlanmadan düşük oran vericeklerdir eminim

ozgurmeric74

Merhaba hocam bende bu sıkıntı var %82 raporum 1350 sgk 1650 bakur primim var taşeron yasasındaki malulluge hak kazanmamak Olayı canımızı çok sıkıyo issiz kalmaz dün başvurumu yaptım vergi indirimi raporumu verdim ordaki memurlar korkacak bisey yok dediler ama ne yasayı biliyorlar ki meçhul bu bakur primlerim vaz alırlar mı acaba borcundan dolayı hizmet bilgisi verilemedi yazıyodu bende sadece sskyazıyodu kafayı yiyecem artik

@kemaltosun

emekliliğiniz yaşlılık emekliliği olur. malülen emeklilik farklı birşeydir. onun vergi indirimi ile bir bağı bulunmamaktadır. malülen emeklilikte sgk ya dilekçe ile başvurulur hastaneye sevk alınır. malüliyet cetveline göre değerlendirilip karara bağlanır. en az 1 hastalıktan minumum %60 oran almanız gerekir. bu değerlendirme sakatlık oran cetveline göre değil malüliyet cetveline göre verilir.ikisi farklıdır.

başka bir farkı ise yaşılık emekliliğinde tekrar sosyal destek primi ödenerek çalışılabilir.maaşta herhangi bir düşüş yaşanmaz. ama malül emekliliğinde her ne koşulda olursa olsun çalışılamaz. çalışıldığı tespit edilirse maaşı kesilir.

ozgurmeric74

Hocam bu soruyu sunun için sordum SGK ne zaman emekli olurum diye sayfası var orada maluliyet ve erken yaşlanma şıklari var bilgileride girip yaşlılık kısmını isaretledigimde

EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B)
Yaş 55
Kalan Yaşınız 21
Yıl 4
Ay 15
Gün
Sigortalılık Süresi 0
Kalan Hizmet Süreniz 0
Yıl 0
Ay 0
Gün
Prim Gün Sayısı 5400
Kalan Prim Gün Sayınız 1703

Bu şekilde çıkıyor hocam doğrumu yapıyorum bilemedim bu yüzden sordum yaşlılık ve maluliyetin ne oldugunu

@kemaltosun

o sitede normal şartlarda emekliliğiniz görünür. sizin vergi indiriminiz olduğundan prim ve yıl şartınızda düşüş olacaktır.
5400 prim gününüz varsa 1.dereceden vergi indirimiz de var. o zaman ilk işe giriş tarihinize göre prim ve gün şartını tamamlamış olmanız gerekir. ilk işe giriş tarihiniz ve engel oranınız nedir?

Hocam detayli bir şekilde yazıtın 2001 ama staj olduğu için sayılmıyor. Sigorta başlangıç 09/2004 prim 3607 özür oranim 80

Pardon hocam gözüken prim 3697

kemaltosun
09/2004 işe girişiniz 3697 gün prim gününüz ve %80 vergi indirimli engelli raporunuz varsa 15 yıl 3600 güne tabiisiniz.
09/2019 yılında vergi indirimli erken emeklilik hakkınız doğacaktır.

ozgurmeric74

Anladım hocam daha yaşım 35 5 yaşında kızım var ellerinizden öper 1.5 ay sonra bir kızım daha olacak Allah izniyle ve ben 09/2019 da kapının önüne koyulacam

Hocam çok teşekkür ederim başınızı agrittim kusura bakmayın

kemaltosun
allah bağışlasın. allah analı babalı büyütsün.bilgi amaçlı size bir faydam dokunduysa ne mutlu bana.
bence yaşın daha genç. kapının önüne koyulacağını düşünme. sen ailenin reisisin.en kötü ihtimalle 1 yıl sonra emekli maaşı alırsın. destek primi ödeyerek birde iş bulup çalışırsın. 2 maaş geçer eline.bende 45 yaşındayım. 2 kızım var ikiside ufak. biri ana sınıfı diğeri 7.sınıfta okuyor.yeni emekli oldum. çalışıyorumda 2 maaş geçiyor elime çok şükür diyorum..sen kendine dikkat et yeter.
sağlıcakla kal.

ozgurmeric74
Allah bağışlasın hocam akılları çok, rızıklari bol, ömürleri uzun olsun. Allah tüm hastalara şifa versin sağlık versin. Tekrar teşekkür ederim hayırlısı ne ise o olsun. Allah herşeyi gönlünuze göre versin. Hoşçakalın

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesiolanlar başvuru sırasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veyamalullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi işçi statüsüne geçirilmeden önceidareye veya idarenin şirketine ibraz eder.

Sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tradresi üzerinden alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilir.- Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi6/8/2003 ve öncesi olanlarise ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veyamalullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi, ilgili idare veya idareninşirketine, sürekli işçi kadrosuna veya işçi statüsüne geçirilmeden önce ibraz edecekleri,açıkça belirlenmiştir.

Dolayısıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımsözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerden, yukarıda sayılan ve herhangi birsosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hakkazanmadıklarına dair belge ibraz etmesi gerekenlerin bu belgeyi, sürekli işçi kadrolarınaveya işçi statüsüne geçirilme başvurularının yapılacağı 10 günlük (02/01/2018 11/01/2018tarihleri arasındaki) başvuru süresi içinde değil, sürekli işçi kadrosuna veya işçi statüsünegeçirilmeden önce ibraz edeceklerdir.Ayrıca, sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden alınacak SGKTescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilecektir.İlgililere saygıyla duyurulur.

9) KESİNLİKLE YANLIŞ BEYANDA BULUNULMAMALI

[FONT=Roboto]KHK ve tebliğe göre, kadroya ya da şirketlere geçirilenlerden şartları taşımadığı tespit edilenlerin işine herhangi bir tazminat ödenmeksizin son verilecek. Yanıltıcı bilgi ve belge sunmak suretiyle bu madde hükümlerinden yararlandığı tespit edilenlere istihdam süresince yapılan ödemeler geri tahsil edilecek. Kasıtlı olarak gerçeğe aykırı beyanlarda bulunanlar hakkında suç duyurusu yapılacak.

Dolayısıyla işçiler, başvuru formu ve ilgili belgeleri hazırlarken çok dikkatli olmalı. Hiçbir şekilde yanıltıcı bilgi ve belge sunmamalı, yanlış beyanlarda bulunmamalı.[/FONT]

18 yıl hizmet ettim malatya belediyesine taşeron olarak hep kadro umuduyla üç çacuğum var ALLAH bağışlasın ve bu yasayla kapı önüne konullacağız yapacak bişey varmı şuan kestiremiyorum kemal tosun yalış bi iş yapma vergi indirimi iptali için çok geç...

Engelli taşeron işçiyim, bakabilirmisiniz

Merhabalar

Kamuda calisan 35 yasinda bir taseron isciyim ve kamuya 23.12.2005 yilinda 2005 yilinda almis oldugum %60 oranimda engelli raporum ile giris yaptim.

Sigortali olarak ilk ise giris tarihim ise 2001 yili eylul ayi ve su anda 5 bin gunum mevcut.. Ayrica %55 oraninda da vergi indirimim bulunmakta..

Merak ettigim sorulara gelince

1- Taseron yasasi kapsaminsa %60 oraninda raporumun bulunmasi sebebi ile resen malulen emeklilige sevk mi edilirim
2- Vergi indirimim olmasi nedeni ile engelli emeklilik sartlarimdan 19 yillik sigortalik surem 2020/ Eylul ayinda doluyor . Kurum tarafindan 2020 yili eylul ayinda resen engelli erken emeklilige mi sevk edilirim.
3- Taseron yasasi kapsaminda engelli raporum var diye resen gerek malulen gerek ise engelli erken emekli edilebilirmiyim. Yasim henuz 35 olmasi nedeni ile calismak istiyorum ve emeklilik kisinin kendi talebi ve basvurusu dogrultusunda olan bir islem degilmi
4- Malulen veya engelli erken emeklilik yolu ile resen emekli edildigimde tekrar calisabilirmiyim ( ki alacagim maas primlerimin asgari ucretten yatmasi sebebi ile dusuk olacagini dusunuyorum)
5- Malulen veya engelli erken emeklilil yolu ile resen emekli edildigimde EKPSS ye tekrar girip atanabilme sansim var mi
6 - Emekli olmamak icin vergi indirimimin iptal ettirebilirmiyim bu islemin emekliye sevk edilmeme islemine etkisi varmidir
Simdide cevaplariniz icin tesekkur ederim

Dun itibari ile csgb sarieroglu bu konuda aciklama yapti ve emekliligi gelmis engelli taseron isci calismaya devam edecek bununla ilgili yazismalarimoz yapiliyor dedi..
Yakin zamanda duzenlemenin detaylari belli olur ancak bu surec icerisinde bimer e sozlerde konu hk da talebimizi bildirmemiz ve algi olusturmaliyiz..

Hayırlı akşamlar, ben kamuda taşeron olarak çalışıyordum. 4 aralık şartı sebebiyle kadro alamadım çıkarıldım. Acaba bir düzenleme yapıldı mı, yapılacak mı? Duyan bilen var mı? Şimdiden teşekkürler. Hayırla kalın arkadaşlar.

Üst Alt