Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD engelli seyahat hakkımı, 180 gün askıya kara listeye aldı!

Bilet alıp yolculuk yapmadıysanız kara listeye alınmanız normaldir ve haklarıdır . Baks bırseyden mi

Her bilet alışınızda size bu uyarı mesaj olarak gelir. 1 ay içerisinde 2 kez bilet alıp kullanmamışsanız 180 gün boyunca bilet alamazsınız.

bedava diye o kadar çok binmişsi ki hılzı trene en sonunda kara listeye girmişsin gayet normal bizde engelliyiz daha ben hiç 1 kere bile binemedim ...

ozmuşlu eğer devlet bedava binme hakkı vermişse istediği yere hergün de olsa gidebilir sende git tutanmı var 1 ayda 2 defa bilet alıp gitmeyip iptal etmemişse 180 gün ceza almıştır.Çok gezdiği için almadı bilgin olsun

Hangi sebeble yapıldı bu işlem.

Sağlık sorunlarımdan dolayı 2 sefer binişi kaçırdım. Ceza olarak kaçırdığım 2 seferin ücretini talep etselerdi, daha hakkaniyetli olurdu ve bunu teklif de ettim. 180 gün binişin askıya alınması hiç hoş değil. Sürekli hızlı tireni kullanan birisi de değilim.
Kötü niyetli, empatiden yoksun insanları görünce yaşamaktan hayattan soğuyorum. İyi niyetle burada paylaşımda bulunuyorum ki, herkesin ortak bir mağduriyetine belki çözüm bulunur!
Artık bu forumda yorum da yapmam, konu da açmam! ALLAH herkesin kalbine göre versin.

Son düzenleme:
Mehtap Hanım keşke biletleri iptal etseymişsiniz Ankara Gar’da ki Tcdd yetkililerine rahatsızlandığınızı belge ile ispat ederseniz düzeltebilirler belki. Başınıza gelen olay bizlerede ders olsun gidemeyeceksek iptal edelim üstelik Tcdd E-Bilet uygulamasından bunu yapmak çok kolay.

Aynı cezayı geçen sene trene iki kez bilet alıp binmeyerek bende yedim. Burada bir mağduriyet olduğunu düşünmüyorum. Ücretli aldığım biletlerin hiç birine binmemezlik yapmadım. Ücretsiz olunca biraz vurdumduymaz oluyoruz. Devlet günlük 3 bilet kullanma hakkı vermiş. Bunu barınma sorununu gidermek için kullanan o kadar insan var ki. Bu da çoğu zaman işi olan insanların bilet bulamamasına neden oluyor. Ekim ayından itibaren yaşlıların ücretsiz binişi de kaldırılıyor. Onlar da bir çoğu devletin bu verdiği imkanı kötüye kullanarak buna vesile oldu. Burada en çok sıkıntıyı gerçekten bu biletlere ihtiyacı olan yaşlı ve engelliler çekecek. Devlet bunu bedava yapacağına az bir miktar para alsa bu istismarın önüne çok rahat geçebilir.

ozmuşlu eğer devlet bedava binme hakkı vermişse istediği yere hergün de olsa gidebilir sende git tutanmı var 1 ayda 2 defa bilet alıp gitmeyip iptal etmemişse 180 gün ceza almıştır.Çok gezdiği için almadı bilgin olsun

devlet sana bedava trene bin otobüse bin diye bir hak verdiyse git akşama kadar trene otobüse bin şehir turu at diye vermedi. zihniyetin çok yanlış .. bu araçlar suyla çalışmıyor dikkatini çekerim.. sizin gibi zihniyete sahip insanlar yüzünden ülke ilerlmiyor işte....

ozmuşlu sen gezmiyorsun diye millet gezmesinmi evdemi otursun merak etme sokaklara çıkan engelli sayısı fazla değil devlete çerez parası engelli arkadaşlar akşama kadar klavye başında kahramanlık yapana kadar sosyalleşmek yeni arkadaşlar yapmak için geziyordur sende öyle yap bence

bedava diye o kadar çok binmişsi ki hılzı trene en sonunda kara listeye girmişsin gayet normal
Alakası yok. Alınıpta kulllanılmayan biletin 2. kullanılmadığında bu şekilde uygulamaya devreye girer bilip bilmeden atıp tutmayın.

bilgeadam

sen sosyalleş abisi ben istemiyorum... ben böyle iyiiyim ben tek tabanca adamım her işimi tek başıma kendim hallederim. şairin deidği gibi düştüğüm her kuyudan kendim tırmanarak çıktım ben ne bir ip sallayanım oldu nede el uzatanım...

Bindiğim halde binmesi görünüyorum.
Bana gelen Mail mesaj hepsini attım,
Hatta 23 Aralık saat 10 treninin
Söğütlüçeşme durağına 14 dakika rötarla geldiğini hangi durakta neden durduğunu dahi yazdım ama hala kara listedeyim
Sanırım bu birazda keyfi bir yaptırım

@mehtapsolmaz,

Aynı cezayı bende yedim ama mağdur oldum diyemem bileti aldıktan sonra zaten uyarı mesajı geliyor. 1 gün öncesine kadar da bilet iptal edilebiliyor. Sağlık sorununuz varsa bir şey denemez tabi ki

ama sağlık sorunum var diyerek bilet parası istense bu işin şirazesi kayar. Sağlık sorunu dışında herkesin biraz sorumluluk olması lazım.

Engelli olmak tüm kurallardan muaf olalım demek değil.

bence çok doğru bir yaklaşım olmuş ben de hızlı treni kullanan birisi olarak gidemeyeceğim zamanlarda online olarak biletimi iptal ediyorum yıllardır da kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Sonuçta bu kurum size verdiği biletten para kazanmasa da sizin sizin gitmediğiniz seferde o bileti satarak başka bir kişi üzerinden para kazanabilir. Ya da şöyle düşünelim bir yere gideceksiniz çok acil engelli bir bireysiniz ancak trende hiç yer yok ve engelli bir bireyde bilet almış ama o trene binmemiş sonrasında ne sen bilet bulabildin ne o adam trene bindi böylelikle sen o hakkından yararlanmadın öbürü de bu hakkını kötüye kullanmış oldu. Bu sebeple yapılan uygulama gayet normal haklı bu sebeple daha kontrollü davranmanızı tavsiye ederim.

Burda önemli olan şu
Ya anlatamadım ya da okunmadı.
Ben bilet alıp bilerek binmemezlik yapmadım
Hava şartlarından kaynaklı yetişemedim
Deniz seferleri iptal edildi
Ve dışarda resmen bir tufan vardı !
Buna rağmen gittim ama olmadı.
16 treni yerine gece 23 trenine binmek zorunda kaldım.
Bir sonraki bindiğim trende
Bindiğim halde binmedi göründüğüm için ceza aldım
Ama
Bilgi ve belgeleri sundum
Kamera kayıtları talep ettim
Cezam kaldırıldı.
Hakkım var diye neden alıp binmemezlik yapıp diğer insanların hakkına gireyim bunu yapacak birisi asla değilim.
Ama
Bir ayda iki kez binmemezlik yapana
İki bilet parası ceza kesmek çok daha adilce.
180 gün men etmek çok sert bir ceza.
Yetişeyim derken
Başın dönebilir

Tansiyonun çıkabilir
Bindiğin araç kaza yapabilir
Herşey olabilir insanın başında neyi nasıl belgeleyeceksin. ?

Üst Alt