Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD Engellilere İnternet Üzerinden Bilet Alma İmkanı Verme Hazırlıklarına Başladı

hamburger

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Bugün engelli tarifesi üzerinden YHT bileti almaya gittim. Gişedeki görevli, biletimi bastırırken "TCDD Sosyal Paket Talep Formu" verdi ve bunu doldurarak yılbaşına kadar engelli kartımın fotokopisi ile nüfus cüzdanımın fotokopisini vererek başvuru yapmamı (Ankara Garı için söylüyorum, 9 no.lu gişeye vererek) söyledi. Formdan anladığım kadarıyla bununla bize "Sosyal Kart" adıyla bir kart verilecek. Böylece bundan sonra internet üzerinden bilet alabilecekmişiz.

Hayırlı olsun.

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler...

Bilet alıp da trene binmeyecek durumda olanların iptal ettirmediği sürece; 3 defa tekrarlandığında cezai işlem devreye girecek...

Bana söylenen budur; doğruluğu tartışılır...

O size söylenen doğru, çünkü verilen formda yazıyor bu dediğiniz. Ayrıca bunun nesi kötü, istismar önlenir diye düşünüyorum.

yaklaşık 6 aydır en az 10 kere tcdd ye bimer üstünden ve kendi sitelerinde internet bilet alımı için istek göndermiştim yakında yakında diye sallıyorlradı hep
sonunda olmuş
istanbul da tam kabus bilet almak ve trene binmek avrupa yakasındaysanız birde
en azından bilet alma kolaylığı başlıyacak
trende gelir yakında umarım 3 sene oldu tren hatları kapanalı dünya rekoruna koşuyorlar hazır hattı yenileme işinde en az 1 sene sürecek

istanbul için ne zaman gelecek acaba bende bimere kaç kez meil attım yakında diye döndüler ama bu yakında ne zaman yakında onu anlamadım :)

Arkadaşlar bugün ankara tren garına gidip engelli için hazırlanan SOSYAL FORMU doldurdum ve başvurumu yaptım. engelli kartıma bandrol yapıştırıldı ve bandrolde müşteri numarası var. Formda belirtilen eposta yı dikkatli verin. sebebi ise internetten girişinizi yaparken bu eposta ile yapılmakta. Yakınınız içn gitmeyin kabul edilmiyor. Başvuru sırasında kamera ile canlı fotoğrafınız çekilmekte. işlemler kısa sürüyor.

Başvuran arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum...

arkadaşlar keşke engelli rampası için de bu kadar birlik olsak çünkü yük rampasından bozma rampa koymuşlar ve bir çok engelli bunu umursamıyor çünkü kendi derdi değil diye biraz birlik halinde hareket edebilsek daha yararlı olur sanki ....

Hayırlı olsun kirli-gugu, ben de cumartesi günü gideceğim. Hafta sonunda da bu işlemi yaptırabileceğimi söylediler ya bakalım, göreceğiz. mami23082, rampa konusunda gerekli yerlere başvurunu yaptıysan sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. Bu tür şeylerde birlik önemli gerçekten.

arkadaşlar bugün denemek amacı ile yolcu.tcdd.gov.tr sitesi üzerinden eposta ve şifremi girerek bilet işlemlerine girdim ve ödeme kısmında sıfır lira göüzkmekteydi. Evet artık internet ortamından da bilet alabileceğiz. Bu bizim için çok sevinç verici bir durum. Yalnız business kısmından almak isterseniz ek bir ücret alınmakta.

be sadece ankaradamı var yahu istanbula ne zaman gelecek acaba

bimere 10 kereye yakın mesaj attım fakat kimse umursamadı bile çok iyi düşünüyorsunuz yani çok olumlu ama bizde yılan kendisini sokmadan insanlar bir şey yapmaz genelde yani engellilerde öyle birlik ruhu yok malesef bu yüzdendir ki en çok sorunu çeken biziz ama en az sesi çıkan da biziz neyse bir gün çözerler sonuçta onların keyfine kalmş keyfleri ne zaman isterse bizim için onların çilelerini mecbur çekecez ...

hamburger

ben bugün izmir basmane gar ı aradım. haftasonu işlem yapmıyorlarmış. hafta içi gelin kimlik fotokopisi ve engelli kimlik kartı fotokopisi istediler. kişinin kendisi gitmesi gerekiyormuş. orda fotoğraf çekiliyormuş. bir de mail adresi istiyorlarmış.

Ankara Garı'ndan bugün aldım kartımı ve sordum bu uygulama sadece Ankara'da mı diye ve hepimizin gözü aydın ki diğer illerde de başladığını söyledi.

kirli-gugu
hamburger

ben de cumartesi günü izmir alsancak gar a gittim. kaydımı yaptılar. bir müşteri numarası verildi. ancak şifre vermediler. çağrı merkezini aradım. şifre mail adresinize gelecek dendi. internet üzerinden üyelik yapmak istediğimde ise bu tc no ile kayıt vardır demekte. şifreyi sen nasıl aldın?

cumartesi bende istanbul pendik garına gittim intetnette kaydım vardı zaten kartıma bir bandrol yapıştırdılar fakat halen interneten bilet alamıyorum ücretsiz olmuyor yani

Şifre oluşturma

Merhaba. Tcdd sitesine E-posta ve müşteri Numarası ile giriş yapmak istedim ama olmadı. Ben de şifremi unuttum kısmından şifreyi formda verdiğim E-posta adresine istedim. Ve şifre bu şekilde gelmiş oldu. Verilen şifre ile Tcdd sitesine giriş yaptım ama şifrenizi değiştirmeyi unutmayın derim. E-postayla gelen şifre baya karışık halde geliyor. Akılda tutmak zor

Arkadaşlar bilet seçerken ekonomik bilet tercih etmeyeceksiniz. Esnek bileti işaretleyip ödeme kısmında zaten sıfır lira yansıyor. Garda formu verirken internet üzerinden Nasıl bilet alınır diye yazı vardı bende fotosunu çekip aynen evde uyguladım. Takimatlar doğru ve bir sorun yok

tanerbudak

Mail geldi bana, şifreyi değiştirmenizi öneririz falan diyor ama şifre falan yok. Daha önceki üyeliğime yüklenmiş görünüyor, senin de önceden üyeliğin varsa oraya yüklenmiştir. Ama giriş yaptığım zaman ben bu indirimi bir şekilde göremiyorum; bilet seçiyorum, almak içinmiş gibi işlemleri yapıyorum sonunda gene fiyat yazıyor. Onun devamı zaten ödeme işlemi. Tam olarak neden olmadığını ben de bilmiyorum ama acaba sisteme yüklenmesi için belli bir süre mi geçmesi gerekiyor ki?

bursadan ben bu işi nasıl yapabilirim bizim bursada hızlı trende yok zaten ancak eskişehirden binebilirim daha 5 sene var bursaya hızlı tren gelmesine d

Arkadaşlar benim de üyeliğim vardı ve verdiğim e-postayla şifre geldi ve bu şifre ile giriş yapıp bilet kısmına girdim. E-posta ve şifreniz olmadan ücretsiz yada indirimli bilet alamazsınız

Arkadaşlar bu engelli bileti sadece hızlı trenlerle sınırlı değil. Normal trenlere de bilet alabilirsiniz. Mesela İzmir'den Ankara'ya İzmir mavi treni için ücretsiz yada indirimli bilet alabilirsiniz. Bu bilet alımına yataklı vagonlarda dahil.

kirli-gugu Merhaba. "Dediklerini aynen yaptım, şifre istedim, yeni şifre belirleyerek giriş yaptım, bileti esnek seçtim ama hâlâ para istiyor." DİYECEKTİM ki, başta "abonman kullan" diye bir seçenek var, onu seçince oldu. Teşekkür ederim.

Aslında o fotokopinin buraya konması ne kadar mümkün bilmiyorum ama arkadaşlar için büyük iyilik olacak diye düşünüyorum, size zahmet olmayacaksa tabii.

bana şifre gelmesi 10 gün sürer dedi çağrı merkezi. sisteme e-posta adresimi girip parolamı unuttum u tıkladığımda kullanıcı bulunamadı diyor. ne yapacağımı ben de şaşırdım. bu mail ne zaman gelecek acaba

AytacYILDIZ :) Güzel bir duygu gerçekten, hayırlı olsun hepimize. Son kullanma tarihi gibi bir şey de var bende 31.12.2017 gibi bir tarihe kadar. Olsun, gene gideriz vakti gelince, sağlık olsun.
basari Bu uygulama YHT ile sınırlı değil, TCDD ana hat trenleri için de geçerli. Diğer yönlere tren varsa onlara kullanabilirsin yani.
tanerbudak Daha önceden üyeliğiniz yoktu galiba, bu Sosyal kart ile aldıysanız ayrı bir bekleme süreci olabilir bilmiyorum, burada önceden bilet alamayıp henüz alanlar daha önceden üye olduğu için öyle şifre değiştirmeyle falan halledebilmiş olabilir diye tahmin ediyorum.
kirli-gugu Tarif ederek yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum.

hamburger

evet ben ilk defa üye oldum. gidip gar da evraklarımı verdim sonra telefonuma müşteri numarası mesaj olarak geldi. ama herhangi bir şifre gelmedi hala. çağrı merkezi şifrenin gelmesi 10 günü bulabilir dedi. gişedeki memur hiç bilmiyor zaten.

son kullanma tarihi hepimiz için aynı hamburger he arkadaşlar bişi daha internetten üye olun ondan sonra gidin sorun yaşamazsınız zaten numaranızı verdiğiniz zaman sistemde çıkıyor üyeliğiniz

artık 15 güne bir konya ya giderim nasıl olsa beleş :)

AytacYILDIZ sisteme üye olamıyoruz acaba bilgisi olan arkadaslar varmı yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt