Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD Engellilere İnternet Üzerinden Bilet Alma İmkanı Verme Hazırlıklarına Başladı

çok uzun zaman önce yetkilelere bu konuyu iletmiştim. tekerlekli sandalyedeki bir arkadaşımız örneğin sırf bilet almak için gara kadar gitmesi gerekiyor zaten trafik ayrı bir çile gidene kadar. sonunda tcdd güzel bi uygulamaya imza attı teşekkür ederiz.

haftasonu bende kayıt oldum bileti yazıcıdan çıktı alıp mı kullanıyoruz garda trene binerken sorun olmuyor değilmi binen oldumu hiç

Çıktı al bileti, engelli kimlik kartının arkasina yapistirdiklari bondrol ile birlikte biletteki karakodu okutuyorlar.

Bileti çıktı almanın nedeni ise ben genelde geç kalıyorum trafik yüzünden. Ellerindeki barkod cihazından soyisimden bilet pnr'ını bulmaları uzun sürdüğü için. barkodu okutup, engelli kartın arkasındaki bondrolü okutuyorlar kolay oluyor.

EFSANE_52

ben sana bir ara özel olarak anladırım :)

arkadaşlar bileti çıktı almanıza gerek yok bilet konturolunde engelli kimlik kartınızı verin zaten sistemde çıkıyor tc numaranızı girdikleri zaman

hocam ben refakatcimle gidicem refakatcime nasil internetten ucretsiz bilet alcam bunu kimse sormamis ?? 😄

Verilen formda onun da belirtildiği bi alan var. Engelli kimlik kartında refakatçi ile seyahat hakkı ibaresi varsa, formu ona gore doldurup giseye teslim ediyorsunuz ama refakatçi için de bilet satın alma işlemi yapıyorsunuz. Abonman kullanılan dediğinde onun ücreti de 0 TL oluyor.

üyeliği garlardaki gişelerden şahsen başvuru yapmalısınız.

bugun pendik gar a gittim forum istedim verdiler basbakanlik ve nufus kagidimin fotokopisini istediler nyse doldurdum verdim sonra basbakanlik kartimi aldi barkodu yapistrdi bu kadar bitti cepe sms geldi hemen fln ama ben evde uye olarak gittim sizde uye olun rahat rahat isiniz bitsin saol tcdd 😄

ben agir engelliyim refakatcim ile beraber ucretsiz ama ben akullu arabadayim ama bilet alirken koltuk secmek zorunda kaliyorum bu nasil olcak ben nasil insanlarin oldu vagona arabamla gitcem ve nasil oturcam oraya acil arkadaslar ?

zakzom, bildiğim kadarıyla 1nci vagonda sandalyeli engelliler için özel bir yer var. oradan kendiniz için koltuk seçebilirsiniz. refakatçiniz için de isterseniz diğer vagonlardan yer seçebiliyorsunuz.

buldum hocam cok saol yemek vagonundaymis ��

@dokuzparmak ontanedir

hocam giriş yaptıktan sonra gideceğiniz treni seçiyorsunuz, sefer seçildikten sonra koltuk ekranı geliyor. burada ikinci vagonu tıklıyorsunuz orada sandalye kullanan engelliler için ayrılan yer var.

açıklayıcı olması için bir de uygulamalı yapıp, link koydum. oradan görebilirsiniz. eğer yine de bulamazsınız başka bir yolunu bularak yardımcı olayım.

http://i.hizliresim.com/P6nWE8.jpg

Ben yazmadan önce siz bulmuşsunuz zaten.

İyi yolculuklar

hocam dedin gibi yaptim bu sefer kisi basi 15 tl istiyo gidis gelis 30 tl refakatciyle 60 tl istiyo yemek parasi mi oluyo yemek vagonu die bunu nsl halletcem ??

sisteme refakatçili işlendiyseniz eğer refakatçiniz için ücret istememesi gerekiyor.

yemek vagonundaki engelli bölümü için 15 lira istiyorlarsa eğer bunun için de keza 444TCDD numaralı telefonu arayarak bilgi almanızda fayda var. Böyle bir durum varsa çok saçma olur çünkü.

normal vagonlarda istemiyor ama yemekli vagonda ikimizdende 15 er tl istiyor ?

Şimdi ben 444 lü numarasını arayıp, bilgi ediniyorum. Bu uygulama nasıl oluyormuş. Ona göre size sağlıklı bir dönüş yapayım, ben de merak ettim durumu.

Yemek istemediğinize dair orada bir buton olduğunu söylüyor hanımefendi. Eğer o butonu tıklarsa refakatçisiyle birlikte ücretsiz olacağını söyledi. Ben de sizin adınıza o butonu bulamıyoruz, nerede dedim. Bilgi dönecekler bana.

Bu arada kendi şifremle denediğimde, esnek biletten giriş yapıp denedim, abonman kullan dediğinde engelli yerinde de 0,00 TL. Ama yine telefonda görüştüğüm hanım, arkadaşınız rezervazsyonunu yaptırsın sonra yerini ayırtsın sistemsel bir sorun olduğunu bize telefonla bildirsin. Bilet alırken ücret iadesi olsa dahi, gar gişesinde iade alabilir dedi.

cok sacma hocam zorla yemek yediriyor gidis gelis 30 tl vermek zorunda kalicam refakatci icin baska vagondan koltuk aldim ondan 15 tl istenmedi refakatci yanimda olmicaksa anlami ne �� sizden haber bekliyorum

Toparlarsam eğer,

444 8233 numaralı telefonla görüştüm, bileti esnek bilet uygulamasından girerek başlayıp başlamadığımı sordu, ben de esnek biletten seçiyoruz, abonman kullan diyoruz fiyat 15 liraya düşüyor dedim.

Seyahat edeceğiniz tarihi sordu, ben de ayrıntısına hakim değilim bir arkadşaım dedim. Rezervasyonunu yaptırsın, bileti satın almasın gar müdürlüğünü veya 4448233 numaralı telefonumuzu arasın, durumu bilahere kendisi iletsin. Sistemsel bir hata olmuş olabilir dedi. Eğer, ücret ödemesi yapmışsa bile bizden engelli kartını göstererek iade alabilir. İade gişemizden işlem yaptırabilir dedi.

Ben, engelli abonmanı kullanarak sandalyeli yerden işlem yapmak istediğimde, bendeki ücret 0.00 TL çıkıyor, bununla da ilgili sana yine jpeg ekliyorum linke. Senin sayfanda sistemsel bir sorun olabilir.

http://i.hizliresim.com/0NloWD.jpg

hocam yarın pcden denegim telefondan deniyorum suan ondan olabilir coook saol cok tesekurlrr vallah buyuk sevaba girdin allah razi olsun iyi geceler

@dokuzparmak ontanedir

hocam aradım dediler yok o 15 tl yi ödiceksin :D

bilat almak için internet sitesine girdim yemek vagonundan veriyorlar bize ben ve refakatcim ama o vagondan verdikleri için 15 tl yemek parası istiyorlar ben yemek istemiyorum ama zorla 15 tl kesiyorlar bana bu nasıl saçmalık aradım birşey yapamayız öyle dediler http://i.hizliresim.com/VX07MV.png

Son düzenleme:
Bu mesajınız üzerine ben, tekrar TCDD numarasını aradım aramadan önce de keza dünkü jpegdeki gibi alım yapmaya çalıştım, 0.00 tl'ye inmişti dün gece, jpegde var. Bugün 15 lira yemek ücreti çıkıyor çok enteresan. Görüştüğüm kadının ismi Hacer hanımdı bugün. Durumu izah ettim, konuya dair bir bilgisinin olmadığını şefine sorması gerektiğini söyledi bana dönmek için telefon numaramı istedi.

Durumu gerçekten anlamadım.

hocam bence o mecburi simdi o vagon yemek isteyenler icin herkez yemek yicek engelli arkadas onlara mi baksin diyerekten boyle dusunmusler baska vagonda gidersede ben yemek istiyorum demesin die mutfagin dibine vermisler zaten ucretsiz gidiyor 15 tl de versin artik demisler diger vagonlardan bilet alinca sıkintı yok ama diger vagonlara da biz aküllü arabalar binemiyor

Beni aramalarını bekliyorum bakalım nasıl bir izahatları olacak. Dün 0.00 TL olan ücret bugün nasıl 15 TL oluyor. Bakalım bir açıklamaları vardır elbette.

İyi geceler herkese, 9 kasımda gara gidip formu doldurdum. Engelli kimlik kartının arkasına barkod yapıştırıldı. Bugün de internet üzerinden bilet almaya çalıştım, ne yaptıysam olmadı. Üye olmaya çalışıyorum, olmuyor. "Aynı TC kimlik no ile üye kaydı var. Aynı TC kimlik no'su ile tekrar kayıt yapılamaz." uyarısı çıkıyor. "Şifremi unuttum" butonuna tıklayınca "kullanıcı bulunamadı" diyor. Nerede hata yapıyorum ve ne yapmam lazım? :confused:

hocam forum doldurdun ya o forum a yazdin mail adresinle giris yapcaksin sifre de sms olarak gelmesi gerek sanirim

İyi geceler herkese, 9 kasımda gara gidip formu doldurdum. Engelli kimlik kartının arkasına barkod yapıştırıldı. Bugün de internet üzerinden bilet almaya çalıştım, ne yaptıysam olmadı. Üye olmaya çalışıyorum, olmuyor. "Aynı TC kimlik no ile üye kaydı var. Aynı TC kimlik no'su ile tekrar kayıt yapılamaz." uyarısı çıkıyor. "Şifremi unuttum" butonuna tıklayınca "kullanıcı bulunamadı" diyor. Nerede hata yapıyorum ve ne yapmam lazım? :confused:

Üst Alt