Konu baya eski ama yeni farkettim okudum yazilanlar iyi hosta cok karamsar ve yalnis bilgiler var hayati boyunca tek bobrekli dogupta yasayan var 80 yasinda tesadufen ogreniliyor.ayrica insan gercekten istiyosa hersey olur ivan klasnic adinda bi futbolcu var belki hatirlarsiniz turkiye hirvatistan macinda 119 da gol atip yikmisti bizi sonra 1 dk sonra biz onlari yiktik ya neyse demem oki bu futbolcu bobrek yetmezligi sonucu annesinden bobrek nakli oldu bobrek reddi yasandi kisa sure sonra babasindan aldi dusunun iki kere nakil oluyo 2-3 ay gibi kisa bir surede ve bu futbolcu 1 yil bile olmadan tekrar futbola donuyo cesaret isimi bilmem ama 2 kere bobrek nakli olmus biri bende nakil oldum coj zor bi ameliyaat gercekten zor ama insan isterse herseyi yapar tabi yapma ihtimali varsa ayrica bobrek nakli olan basketbolcu ve atletizimcilerde var arastirabilirsiniz adlari aklimda degil simdi sen diyosun ki tek bobrekli olan hauati nasildir bence xift olmakla bir farki yok ama nakil bobregi olirsa biraz degisebilir tabi galiba seninki nakil bobregi degil bobreginin biri alinmis sen aci zorluk nedir gormemissin gormedigin halde bu kadar sizlaniyon demekki mesane kanseri akciger kanseri kalp uetmezligin olsaydi ne olurdun ?
Bende yasayan biri olarak denizau ya sonuna kadar katiliyorum hersey anlattigi gibi
UMOZTURK;
Arkadaslar nakil olduysaniz gunu yasamaya bakacaksiniz nasil saglam bir bireyken bobreginizi kaybettiniz yone kaybedebilirsiniz enfksiyon hastaliklari agir geciyomus gecsin yapcak bisey yok nasi olsa herkez olecek ha tek ha cift ne guzel iste insan kendine dikkat edince omru uzar yeterki diyalize girmeyelim Allah korusun napalim enf. Gec atlatilsin ilac kullanalim dikkatvedelim herseyi yiyip icmeyelim aslinda her insanin kendiaine bakmasi lazim 3 yasinda xocuk diyalize giriyo 1 yasindaki cocuk yapay kalple kalp nakli beklerken siz ilac kullaniyon cabuk yoruluyon grip gec iyilesiyo gibi dert yakiniyonuz onemli olan gunu iyi yasamak ve siyalize girmemek diyaliz yoksa hayat guzel
Bende yasayan biri olarak denizau ya sonuna kadar katiliyorum hersey anlattigi gibi
öyle bir anlatmışsınız ki, hani konunun içinde olmasam, yaşamasam inanıcam..
mesele çift böbrek yada tek böbrek değil, önemli olan organın sağlıklı faalıyet göstermesidir.
bana böbreğini annem bağışladı ve uzun zamandır annemde bende çok şükür iyiyiz..
annemin hayatında hiç birşey değişmedi; iki böbrekliyken neyapıyorsa, şimdide aynı yaşamına devam ediyor ..
ve bende onun sayesınde çok şükür sağlığıma kavuştum. tek böbrekli olmak, yarım insan olmak demek değildir!!
bunu düşünen bilinçsiz insanlar yüzünden,
günümüzde organ bağışının neden yetersiz olduğu aşikar zaten..
UMOZTURK;
Arkadaslar nakil olduysaniz gunu yasamaya bakacaksiniz nasil saglam bir bireyken bobreginizi kaybettiniz yone kaybedebilirsiniz enfksiyon hastaliklari agir geciyomus gecsin yapcak bisey yok nasi olsa herkez olecek ha tek ha cift ne guzel iste insan kendine dikkat edince omru uzar yeterki diyalize girmeyelim Allah korusun napalim enf. Gec atlatilsin ilac kullanalim dikkatvedelim herseyi yiyip icmeyelim aslinda her insanin kendiaine bakmasi lazim 3 yasinda xocuk diyalize giriyo 1 yasindaki cocuk yapay kalple kalp nakli beklerken siz ilac kullaniyon cabuk yoruluyon grip gec iyilesiyo gibi dert yakiniyonuz onemli olan gunu iyi yasamak ve siyalize girmemek diyaliz yoksa hayat guzel