Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz protez ile emekli olabilecek yeterli tanıyı alabilir miyim?

hakunamatata

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
52
Bir gözüm tamamen kör ve protez .ben şimdi emekli olamayacak mıyım? Nörojen mesane ve bel fıtığıylq beraber yüzde 52 raporum vardı.

Maalesef artık bir gözün yokluğu emeklilik sağlamıyor. Aynı şekilde Balthazard Formülü ile toplam oranla emekliliği de iptal etti bu adamlar!

SGK Hastalık Listesi'ne göre "Medikal ve cerrahi tedavi ile düzeltilemeyen devamlı sonda ya da TAK kullanılması gereken nörojenik mesane bozuklukları" Orta düzeyde (eski sistemde %60-80) kayıp olarak tanımlanmış. Bilmiyorum, belki oraya uyar durumunuz...

bende aynı durumdayım protez göz kullanıyorum ancak (retinoblastomdan kaynaklı göz alındı maling tümörden kovalamak zorundayım iş güçü kaybını ) bu durumdaki saçmalık gerçekten akıl alır gibi değil. Masa başı iş yapıyorum bilgisayar kullanıyorum bu tür olayda nasıl bir iş güçü kaybı yok anlamak mümkün değil. Tek gözlü insanlara aynı durumda olanlar cok iyi bilir dinlendirici gözlük bile vermiyorlar diğer göze zarar gelmesin diye. Umarım kısa bir vakitte önemli olarak görülmeyen gözün gerçekten cok büyük bir eksiklik olduğu anlaşılır ve hatadan dönülür ki bu ülkede bu bugüne kadar hiç görülmemiştir.

Üst Alt