hasankrmn' Alıntı:
Sevgili raman Milli eğitim bakanlığının ENGELLİ öğretmen atamalarında izlediği yol.Gerekli şartları yerine getirdikten sonra(KPSS, sağlık kurulu raporuda dahil) Ankaradaki sağlık inceleme komisyon kararı ile atamalar gerçekleştiryordu.(Bu komisyon kısa zaman önce kaldırılmış)Uğur hocamın atamasını iptal eden yer bu komisyon.Atama klavuzunda da hatırladığım kadarı ile böyle bir madde var.''Özürlü öğretmenlerin atama kararını Sağlık inceleme komisyonunu kararı belirler'' gibi birşeydi.
2002 YILI ÖĞRETMEN ATAMA KILAVUZUNDA BEDENSEL ÖZÜRÜ OLANLAR ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURABİLİR Mİ?Bölümünün
c) Görme Özürlüler: Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, sosyal bilgiler, müzik ve rehber öğretmenlik, Her iki gözde toplam görme oranı en az 10/10 olanlar ve renk algılama bozukluğu bulunmayanlar sınıf öğretmenliği için başvuruda bulanabilirler.
KILAVUZUN DEVAMINDA;
Sağlık durumunun; Türkiyenin her bölgesinde ve iklim koşullarında öğretmen olarak
görev yapmasına engeli olmadığını son 6 ay içinde alınmış Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmek
2007 ATAMA KILAVUZU;
Bedensel engeli bulunan öğretmen adayları da öğretmenlik görevine atanmak üzere başvuruda
bulunabileceklerdir. Bu adaylar, aynı alandaki diğer adaylar ile birlikte KPSS puanı üstünlüğüne göre
değerlendirilecekler, atanmaları durumunda bedensel engellerinin öğretmenlik görevini yürütmesine engel
teşkil edip etmeyeceğinin tespiti bakımından Bakanlığımızda oluşturulacak Bedensel Engeli
Değerlendirme Komisyonunca değerlendirmeye alınacaklar, uygun görülenler göreve başlatılacaklardır.
Sağlık durumunun Türkiye’nin her bölge ve iklim şartlarında öğretmenlik görevini yapmasına engel
olmadığını tam teşekküllü hastanelerden son altı aylık süre içinde alacağı Sağlık Kurulu Raporu ile
belgelendirilmek, bedensel engelli adaylar bakımından ise; bedensel engelinin öğretmenlik görevini
yürütmesine engel olmadığına Bedensel Engeli Değerlendirme Komisyonunca karar verilmiş olmak,
Yukarda bedensel engelliler için iki kılavuzda yer alan farkları yazdım.Eğer Öğretmen20 Tam teşekküllü Hastaneden Öğretmen olabilir,ve Öğretmen olmasında sakınca yoktur.İbareli rapor almışsa ve komisyon tarafından bu red edilmişse burda çelişki var.Çünkü kurulun Sağlık kurulu raporuna göre hareket etmesi gerekmekte.Kurul sağlık kurulu raporuna itibar etmemişse,rapora itiraz eder ve Devlet Hastahanesinden alınmışsa,Fakülteden isteyebilirdi.
Şimdi bu komisyon olmadığına göre uğur hocam hiçbirşey olmamış gibi tekrar başvursa öğretmenliğe sorun olur mu acaba.Hiçbir sorun olmasa bile kpss de yeterli puanı almak çok zorlaştı.KPSS sınavı üniversiteye giriş sınavından daha zor bir halde şuan.Bana göre uğur hocam mahkeme kararını temyiz etmeli.İşini iyi bilen bir avukat sorunu çözer gibi geliyor bana.....
mahkeme sonuçlanıncaya kadar tüm hakları saklı kalır.