Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözün görmemesi ve uyku apnesi ile emekli olacak tanıyı alabilir miyim?

Kasperex

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sağ gözüm 25 yıldır görmüyor. Çocuk yaşta yüksekten düşünce sinir ezilmesi olmuş. Tedavisi yok. Ayrıca Gözde kayma ve küçülme var.
15 sene önce kurula girip rapor almıştım o zaman %20 rapor verilmişti. Ama hiç bir işime yaramadı. Engelli olarak engelsiz yaşamaya devam ettim.
İki ay önce orta derece uyku apnesi teşhisi kondu. Kurula tekrar girsem hem göz den hemde uyku apnesinden %40 rapor alabilir miyim. Ve bu raporla erken emekli olabilir miyim. 17 yıllık sigortalı çalışanım. 18 yıl olunca erken emeklilik hakkı oluyormuş sanırım. Bir yerde öyle okumuştum. Rapor alma ve emeklilik hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler

@Kasperex,
Merhaba.
Orta derecede uyku apnesi ve göz rahatsızlığından dolayı engelli raporu alabilirsiniz. Engelli kimlik kartı başvurusu yapın, devlet Hastanesi'ne (araştırma hastanesinden almanız zor) engelli kimlik kartı avantajları ve engelli maaşı almayı hak edersiniz.

Lakin vergi indirim engelli emeklilik iptal edildi.
SGK bizzat araştırma hastanesine sevk ediyor tek hastalık şartlarıni karşılıyorsunuz emekli olabiliyorsunuz buda bence imkansıza yakın, zira üc sefer denedim.
Hastalıklarım,
%40 KOAH %10 uyku apnesi
%10 kalp
%10 hipertansiyon
%10 kas batlazardan sonra
Süresiz %60 engelli raporum var.

Yinede denemenizde yarar var .
Ben %60 engelli raporu ile emekli olamıyorum haastaliklarim çalışma gücü kaybına girmiyor muş
Sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt